Zoekt u een camping in de schitterende omgeving van de Ardeche in Zuid - Frankrijk ? Dan bent u hier aan het juiste adres!

Camping la Chazalet

 

 

Naar de hoofdpagina
Informatie over de camping
Ligging en routebeschrijving

Omgeving, natuur, cultuur en uitstapjes

De huurcaravans

Tarieven

Reserveren kampeerplaats of caravan

Voorzieningen

Reacties uit het gastenboek

Foto's van de camping en omgeving

Meer informatie

Contactgegevens

Laatst bijgewerkt:

januari 2018

 

Camping La Chazalet is aangesloten bij 

SVR logo

Stichting Vrije Recreatie

 

FFCC logo

F.F.C.C.

Deze site staat op
Vakantiesites.com

 

franse vlag

Verslagen van het seizoen

Ingezonden reacties van kampeerders

Hieronder kunt u lezen hoe eerdere gasten de camping en omgeving hebben ervaren.

Ook van de jaren  2012, 2011, 2010, 2009, 2008, 2007, 2002, 2001 zijn 149 verslagen beschikbaar!

Hierbij ons vakantieverslag op camping La Chazalet in juni, waar we 3,5 weken hebben gestaan.
Wat hebben we genoten op deze camping. Zo stil, ruim, midden in de natuur.
We hebben in deze periode grotendeels alleen op de camping gestaan, behalve een paar passanten en een paar caravanhuurders.
We hadden een prachtige plek, nr. 11, (volgens ons de mooiste plek van de camping) vlak naast de kabbelende beek, waar we heerlijk in de schaduw konden zitten, als het te heet was; en dat was het in de tweede week.
De eerste week was echter aan de frisse kant, goed weer om een paar mooie wandelingen te maken, maar met zeer koude nachten: rond het vriespunt, vertelde Annie ons. Maar gelukkig waren we door jullie gewaarschuwd om een extra deken mee te nemen, die kwam toen goed van pas.
Maar verder hebben we fantastisch weer gehad.
 
Wat een lieve, vriendelijke, behulpzame en hardwerkende vrouw is Annie toch.
De hele dag is ze aan het werk en rijdt heen en weer met de auto, met de hond Diane op de passagiersstoel en Gitane er achteraan rennend. Zo grappig!
Er was genoeg te doen voor haar als voorbereiding op het hoogseizoen.
En toch vond ze altijd tijd voor een gezellig praatje. Ze wilde alles voor ons doen, zeer behulpzaam.
We hebben genoten van haar verse tuinprodukten: sla (heel klein nog), aardappelen, aardbeien en eieren, die we kregen in ruil voor onze hand- en spandiensten.
En het aardbeienijs was niet te versmaden! Delicieux!
 
De natuur is overweldigend:  de stilte, de ruimte, de bomen, duizend sterrren aan het firmament, het kabbelende beekje, heel veel soorten vogels,
o.a.: rode en zwarte wouw, buizerd, grauwe klauwier (roofvogels) groene en bonte specht (met jongen, we hebben zelfs de jonkies in het nest gezien), zwarte en gekraagde roodstaart, jonge roodborsttapuitjes, citroensijs (Mont Mezenc).
Ook ontzettend veel soorten vlinders op de camping: blauwtje, ijsvogelvlinder, bruin zandoogje, atalanta, dambordje, gehakkelde aurelia, geaderd witje, oranjetipje.
Ik kon er zelfs een paar niet vinden in het boekje.
En dan de flora, de prachtigste wilde bloemen staan overal om je heen (gevlekte orchis op de camping). Op de Mont Mezenc stond het ook vol met bloemen, wilde anemonen en viooltjes, berggentianen.
Bovenop nog een addertje gezien.
Wat is de natuur toch weldadig voor de mens.
 
De omgeving in de noordelijke Ardeche was prachtig. De Mont Mezenc zijn we opgewandeld, een makkelijk begaanbaar pad. Ook de ‘alpenweiden’ er om heen waren indrukwekkend: helemaal geel van de brem, fantastisch!
En dan de route ernaar toe en terug, smalle weggetjes met adembenemende vergezichten.
Deze berg maakte meer indruk op ons dan de Gerbier de Jonc.
De cascade Ray Pic was erg mooi, ook de (korte) wandeling er naar toe, alleen jammer dat het niet meer is toegestaan om tot onderaan de waterval te lopen.
Heel leuk om te doen was de Velorail door de Gorge de Doux, prachtige kloof waar je door heen gaat, vooral het laatste stukje.
We zijn ook regelmatig op de camping gebleven, genieten van de natuur, stilte en ruimte daar, een boek lezend bij de beek. (beekforel)
 
Kortom: voor ons is La Chazalet een 1000-sterren-camping.
Afgezien van het sanitair, dat (vooral in de ijzeren keet) gedateerd, maar wel schoon is, is La Chazalet voor ons de beste camping waar we ooit hebben gestaan.
Ook de informatie vooraf van jullie was zeer welkom en goed voor de voorpret, dank je wel.

La Chazalet is zeker voor herhaling vatbaar, maar wanneer....... dat weten we nog niet. Er zijn nog zoveel mooie streken in Frankrijk.

Hartelijke groet,
Ed en Betsy
 

Mont Mezenc Ardeche
(Le Mont Mezenc)


Beste Ina,

We hadden een leuke vakantie op La Chazalet.
De boerin vroeg ons om een foto van onze tipi op de camping via jou aan haar te mailen.

Bij deze.

Vriendelijke groeten,
Wim


Dag Ina,


We hebben een erg fijne tijd gehad op de camping. Wat een prettige sfeer, echt een plek om je thuis te voelen en naar terug te willen keren. Annie is een schat van een mens, en ik heb erg met haar gelachen. Leuk om van Annie te horen hoe jullie je hebben ingezet om de camping weer extra leven in te blazen. Complimenten!
Ik heb begrepen dat jullie binnenkort ook weer gaan. Een hele fijne tijd en een hartelijke groet aan Annie en Jean!

Hartelijke groet, Casper, Astrid en Midas 
PS: geen teek te bekennen :-)

(fam. Sikken)

spelende kinderen

We zijn weer terug uit Frankrijk en hebben het heerlijk gehad. De camping is geweldig; prachtige ligging, ruime plekken en simpel, maar heel schoon sanitair. Omgeving was prachtig! Boerin ook erg vriendlijk. Er was iets mis gegaan met onze boeking; we hadden opgegeven dinsdag weg te gaan, maar dat moest woensdag zijn. Het was gelukkig geen probleem om te tent even een paar meter op te schuiven, voor de laatste nacht (er kwamen nieuwe mensen op onze plek)

Wat wij ook heel leuk vonden om te doen; labyrinthe végétal, vlakbij Valence. Een doolhof van maïs, waarin een aantal vragen verstopt zitten: 1 voor volwassenen en 1 voor kinderen, met thema 'sprookjes'. En alles, inclusief speluitleg, is in het nederlands! Voor 5 euro p.p. ook niet duur. Je kan je er ruim 2 uur vermaken. We hebben folders gevraagd en deze boven bij de boerderij ook neergelegd.
Velorail is ook écht een aanrader!


Goedendag!

Via deze weg hartelijk dank. We hebben genoten van een prachtige plek, van prachtig weer, van een lieve Annie en een vakantie waar we goed op terugkijken.
Hartelijk dank voor de informatie vooraf.
De afstand naar winkels / bezigheden was als enige een tegenvaller. Maar dat kon de pret niet drukken!

Nogmaals bedankt, hartelijke groet, Harrie
-----------

Dag Ina en Arjen,

We zijn inmiddels alweer een weekje thuis. We hebben een ontzettend fijne tijd gehad op camping La Chazalet.
Een prachtige omgeving, we genoten van elke kilometer die we daar gereden hebben. De tips voor uitstapjes die we van jullie hebben ontvangen en op de site stonden was zeer bruikbaar.
Alle stadjes hebben we bekeken, ook zo leuk dat de afstanden er naartoe niet ver zijn en voor ons als Nederlander van het vlakke land een leuke uitdaging.
Het was ook heerlijk om op de camping te zijn. Een geweldige inzet van de boerin en Marlène . Alles correct in orde: mooi plekje waar we meteen konden staan ook al was het voor 12.00 uur, prachtige omgeving, het heerlijke brood wat elke morgen weer werd bezorgd en de schone toiletten, waar we overigens wel even aan moesten wennen. Maar in het geheel had het z'n charme.

Jammer dat we niet met Annie konden spreken, helaas beheersen wij niet de franse taal. De manier van leven wat ze uitdraagt, gastvrijheid, eenvoud, harde werken, tuinieren hadden we leuk gevonden om met haar over de communiceren, wij hebben hier veel waardering voor.
Ook het mailcontact met u hebben we als heel plezierig en correct ervaren. Hartelijk dank hiervoor.

We houden ervan om elk jaar een ander vakantieplekje te zoeken, maar anders zouden we zeker terugkomen.

Hartelijke groetjes,
Hanny Holtrop
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
We zijn 10 dagen op la Chazalet gebleven. Het beviel ons heel erg goed daar. Een mooie camping, heerlijk rustig én geen straling. Je merkt dat je dan op een gegeven moment heel ontspannen wordt. Hier kun je nog echt kamperen. Wat ook erg prettig is, is dat het drinkwater uit een eigen bron komt waardoor er geen chloor in het drinkwater zit.
De omgeving vonden wij daar prachtig. Nog niet zo heel toeristisch als sommige andere plekken in Frankrijk. En het ziet er ook nog authentiek uit wat een ontspannen sfeer geeft. We hebben een paar wandelingen gemaakt en omdat het zo afwisselend is, vonden de kinderen het ook leuk. (in schotland en noorwegen is het heel lang hetzelfde uitzicht, wat ik prachtig vind maar de kinderen niet.)
Kanoën op de rivier de Ardeche was een echt hoogtepunt. Wel ontzéttend druk maar het zou een gemis zijn om het te laten omdat er zoveel andere mensen zijn; het is een prachtige kloof en onderweg steeds zwemmen is natuurlijk ook erg leuk. De kinderen vonden het eigenlijk wel te ver maar we zijn er gekomen. ......en jawel: Han en ik zijn omgegaan en de kinderen niet.

Janneke LokBeste Fam. Klunder,

We vonden het heerlijk op de camping,  vooral de ruimte en de rust de gemoedelijkheid. Uniek zo'n plekje in Frankrijk . De prachtige sterrenhemel. We hebben erg genoten. Het sanitair waar we wel even aan moesten wennen was schoon en prima. De douches lekker warm.  De boerderij met zijn snuisterijen en rommeltjes, ja dat had ook zijn eigen charme. We vonden wel dat het wat afgelegen lag, daarentegen was de omgeving prachtig. We hebben er heerlijk gefietst. Boodschappen deden we voor meerdere dagen. Er is een grote vrieskist, dus super. Wij vonden het een heerlijke vakantie. Wie weet komen we nog eens terug. Dit jaar gaan we eerst  ergens anders kijken.
Hartelijke groet Aldert en Corrie blijdorp
Lieve mensen,
Ik vond het heerlijk om een week in het kleine caravannetje te logeren en ik kon zo naar mijn twee dochters lopen die met hun gezinnen in caravan, respectievelijk tent op de camping waren.
Ik heb erg genoten van de eenvoud, het koele beekje, waar we in konden spelen.
De frietjes op maandag, het bakkertje, waar we elke dag konden bestellen.
Annie als het stralende middelpunt!
Groentes die je kon kopen bij haar en eitjes en aardappelen.
Vooral de eenvoud en afwezigheid van nare geluiden  en alleen het horen van uilen in de nacht en overdag het paard dat mij meerdere dagen per dag kwam begroeten.

Ik hoop beslist terug te komen, maar dat hangt van de plannen van mijn kinderen af.

Vriendelijke groeten, ook aan Annie en haar familie!
Carla Esselman.

We hebben net als vorig jaar een hele leuke vakantie gehad. Vorig jaar dachten we 1 week was te kort, als we terug gaan dan wel 2 weken .. maar die waren ook zo voorbij.
Het weer was perfect en leuke mensen om ons heen. Lekker vaak gezwommen en leuke dorpjes bezocht.
Wij hebben een paar keer in St Sauveur de Montagut gezwommen.. Echt een mooi stukje met rotsen, maar wel een aardig eindje rijden vanaf de camping. Het contact met Annie ging beter dit jaar.. met handen en voeten af en toe en met Marleen. Moet wel zeggen hoor dat Annie wel erg haar best doet om zich verstaanbaar te maken naar ons toe.

En een dagje op de camping was ook prima, onze dochter (of zoals Annie zei: de Petit one) kon het goed vinden met het jonge meisje (Marleen) ze spraken niet elkaars taal maar verstonden elkaar zeker. Het paard en de jonge konijntjes alles was even leuk.
En dan op de maandag de frietjes en daarna de rit op de tractor. De kids vonden 't geweldig. Dat leverde natuurlijk op de dag van vertrek weer dikke tranen op zelfs bij de oudste (14)  We denken er dan ook over volgend jaar terug te komen, en willen nu gaan kijken om zelf een tent aan te schaffen. Dus wordt vervolgd.

Vriendelijke groeten, van de hele familie Haan, Hengelo

Beste Ina,
 
We hebben heerlijk kunnen vertoeven op plek 12. Uiteindelijk lukte het ons pas om op de zondag aan te komen, doordat wij met autopech gestrand waren in Luxemburg. De bedoeling was om na onze week op Chazalet nog twee andere campings aan te doen in Frankrijk. De eerste camping die wij bezochten was na de rust die we ondertussen gewend waren zo'n teleurstelling, dat we hebben besloten om weer terug te gaan naar Chazalet. Ondanks dat we 's avonds laat in het donker aankwamen had de boerin direct een plek voor ons en hebben we nog ruim 1 1/2 week op plek 5 mogen vertoeven. We hebben een heerlijke vakantie gehad en komen zeker terug in de toekomst. Bedankt voor alle goede hulp en het meedenken!
 
vriendelijke groeten,
 
Marloes en Patrick (= fam. v.d. Kieft)
-------------------------------------------------------------------


Beste familie Klunder,

Wij waren de eerste gasten met onze kinderen in de stacaravan. Wat een prachtig plekje met een waanzinnig uitzicht! Veel ruimte op een plek die wat afgezonderd is van de rest van de camping. De boom gaf tot begin van de middag schaduw en het was handig om onze hangmat erin te hangen. Zo genoten we van het natuurschoon met op de achtergrond het geluid van het beekje. Soms keken de wandelaars die het pad dwars door de camping liepen nieuwsgierig of jaloers naar deze mooie kampeerplek. De caravan is ruim en van alle gemakken voorzien inclusief goede bedden en veel kastruimte. Er was zelfs gedacht aan een waslijn, bbq en koffiezetapparaat. In de loop van de middag en avond staat de caravan pal in de zon. Gelukkig koelde het in de avond en nacht af en waren we blij dat we in onze warme slaapzakken lagen. De  gastvrijheid van boerin Annie is heel groot en hartelijk. Regelmatig vroeg ze of alles in orde is en bij het minste of geringste springt ze meteen bij. Samen met de honden is ze van ´s ochtends tot ´s avonds laat in de weer en altijd bereid tot het maken van een praatje en het geven van tips, ook als je geen frans spreekt. Een paar keer hebben we kunnen genieten van de lekkere friet die haar zoon bakte en een rondje trekkerrijden voor de kinderen. Dit was een bijzondere vakantie.
Emmi en Marcel

Beste,

Ons verblijf op de camping was fantastisch. Nu een paar maanden later spreekt ons zoontje van drie jaar nog steeds over die lieve mevrouw waarbij we boontjes mochten plukken die hij dan in zijn vrachtwagen mocht leggen. En natuurlijk de ritjes op de tractor waren super. De camping is zeer rustgevend, het sanitair primitief maar zeker voldoende. Af en toe eens onder een koude douche gestaan omdat de gas leeg was, maar dat namen we erbij. We kregen veel hulp bij het regelen van uitstapjes. Qua nattigheid was de plaats nr. 5 niet ideaal, het water trok er niet snel weg. Maar voor de schaduw en de dutjes van de kindjes was het dan wel weer een ideale plek. Heel leuk dat er niemand vlak naast je tent geplakt staat.
We komen zeker nog eens terug en zijn alvast op zoek naar een gelijkaardige camping, maar die zijn zo te zien zeer zeldzaam.

Met vriendelijke groeten,


de familie Decker-Verbeke


Wij hebben nog geen plannen gemaakt voor onze volgende vakantie. Meestal gaan wij naar een andere streek.  Kiezen wij nogmaals voor de Ardèche komen wij zeker terug.  m.vr.grt.
Heino Gerritsen


Beste fam. Klunder,
 
We waren uiterst tevreden van ons verblijf op camping La Chazalet.
We hebben ons prima vermaakt. Hopelijk vinden we voor 2013 een gelijkwaardige camping.
Tot hiertoe gingen we nog nooit 2 keer naar de zelfde plek op vakantie.
Ook nu willen we weer andere streken verkennen in Frankrijk.
 
De omgeving vonden wij zeer mooi.
We hebben wandelingen gemaakt, geocaches  gezocht, veel gaan zwemmen en enkele rondritten met onze 4x4 gemaakt door de streek.

 
De camping zelf vonden we echt super. Zeer rustig, midden in de natuur, kampvuurtjes elk avond, uilen die we hoorden roepen vanuit onze tent als we net te bed gingen, ....zalig!
Zeker ook de campingbaas niet vergeten te nomineren.
Schitterende boerin. Altijd vriendelijk en enthousiast. We kochten wel eens patatjes, eieren en frambozenijs, lekker!  Onze zoon vond het super haar te zien rondrijden over de camping in haar R4tje.

 Met vriendelijke groeten,
Christiaan Onsia

==========


We hebben een geweldige vakantie gehad en erg genoten van de schitterende omgeving. Op 2 (heftige) regendagen in de derde en vierde week na, hebben we alleen maar mooi weer gehad. Het was elke dag 30 à 33 graden met drie dagen een uitschieter naar 36º/37º. In de eerste week hebben we ook 's nachts een paar buitjes gehad en toen bleek dat het bij het dakraampje boven het vaste bed lekte. Dat hebben we bij Annie gemeld en binnen een paar dagen was het gerepareerd. Annie is sowieso een schat en we hebben enorm gesmuld van haar frambozenijs.

Onze dochter heeft erg genoten van de twee honden, het paard en de konijnen. En gelukkig had ze voldoende vriendinnetjes om mee te spelen en de hort op te gaan. Omdat het zo warm was hebben we vooral veel gezwommen in het Eyrium, Desaignes en vlakbij de Vélorail in Boucieu-le-Roi. Het 'meertje' bij Vernoux vonden we maar niets.

Kortom, we hebben prima vakantie achter de rug op een prachtige locatie.

Nog een wifi-tip: het café naast de wasserette in Le Cheylard (die tegenover de Super U) heeft gratis wifi. Ideaal dus als je moet wachten tot de was klaar is.
 
Groeten vanuit IJmuiden,
Maarten, Mireille en LauraKlik hier voor het verslag van 2012 (15 reacties)


Klik hier voor het verslag van 2011
(17 reacties)

Klik hier voor het verslag van 2010 (10 reacties)

Klik hier voor het verslag van 2009 (16 reacties)

Klik hier voor het verslag van 2008 (13 reacties)

Klik hier voor het verslag van 2007 (18 reacties)

Klik hier voor het verslag van 2006 (14 reacties)


Klik hier voor het verslag van 2005 (20 reacties)


Klik hier voor het verslag van 2004
(15 reacties)


Klik hier voor het verslag van 2003
(17 reacties)


Klik hier voor het verslag van 2002 (12 reacties)


Klik hier voor het verslag van 2001 (7 reacties)

   
Copyright © 2001/2014 by R.A. Klunder - Camping La Chazalet, Frankrijk                                                                  Lees de Disclaimer