Zoekt u een camping in de schitterende omgeving van de Ardeche in Zuid - Frankrijk ? Dan bent u hier aan het juiste adres!

Camping la Chazalet

  Naar de hoofdpagina
Informatie over de camping
Ligging en routebeschrijving

Omgeving, natuur, cultuur en uitstapjes

De huurcaravans

Tarieven

Reserveren kampeerplaats of caravan

Voorzieningen

Reacties uit het gastenboek

Foto's van de camping en omgeving

Meer informatie

Contactgegevens

Laatst bijgewerkt:

februari 2013

 

Camping La Chazalet is aangesloten bij 

SVR logo

Stichting Vrije Recreatie

 

FFCC logo

F.F.C.C.

Deze site staat op
Vakantiesites.com

 

franse vlag

Verslagen van het seizoen 2011

NIEUW 14 jan. 2013: Lees de reacties hier van 2012

Ingezonden reacties van kampeerders

Hieronder kunt u lezen hoe eerdere gasten de camping en omgeving hebben ervaren.
De verhalen op deze pagina gaan over de kampeer belevenissen in 2011.
Ook van de vorige jaren: 2010, 2009, 2008, 2007, 2002, 2001 zijn 132 verslagen beschikbaar!

Beste familie Klunder,

Wij hebben het prima naar ons zin gehad op de camping.  Het was nog even afwachten naar onze verlofregeling maar nu we daar zeker over zijn hebben we zeker en vast beslist om deze zomer terug te keren naar La Chazalet.

We vonden het een zeer aangename, rustige vakantie vorige zomer, het weer viel wel wat tegen maar dat lieten we niet aan ons hart komen.  Onze dochter Kiara heeft zich rot geamuseerd met de andere kinderen die er waren en naar hartelust geklauterd, gerend en gespeeld. In de omgeving was er heel wat te zien.  De campingeigenaars waren heel erg vriendelijk en stonden altijd klaar om te helpen.  De douches en toiletten waren ook altijd heel erg netjes gepoetst.

We hebben enkel goede herinneringen aan onze vakantie.  Bedankt!

Mvg familie Debacker


(Le Mont Gerbier de Jonc, Foto: Hr. van der Meulen, 2011)

Hallo fam.  Klunder,

Om gelijk maar te beginnen over de camping………. Wij hebben genoten.  Wat een prachtige camping en wat een prachtig mens,  de boerin!!  De plek was erg groot. Door omstandigheden konden de mensen die voor ons op plek negen stonden, niet van de camping  vertrekken.  In overleg met ons hebben we samen op de plek gestaan.  Dat was prima, nog steeds ruimte genoeg.  De kinderen speelden inderdaad met elkaar.  Ik denk dat Niek, mijn man,  wel 10 bogen heeft gemaakt. Op het laatst had hij de smoes dat we geen draad meer hadden in de hoop dat ze niet nog een keer kwamen vragen.  Komt er een meisje aan met een klosje garen zodat hij alsnog aan de slag kon.
We hebben de wandeling rondom de camping gemaakt samen met de kinderen.  Dit echter wel in 3 keer. Prachtig, wat een mooie omgeving.  Hier komen we zeker weer terug.  Ook wel op de camping, maar ik denk wel dat het is wanneer de kinderen niet meer meegaan. We konden wel merken dat onze oudste op de camping ook de oudste was.  Dit ging nu nog goed, maar wanneer ze over een poosje gaat puberen, krijgen ze andere interesses op een camping. Voor volgend jaar hebben we plannen om naar de Drôme te gaan.

De camping zullen we nooit meer vergeten. Hij zal altijd in ons achterhoofd blijven. Het is niet eerlijk naar andere campings toe,  maar zij zullen altijd vergeleken worden met La Chazalet, en geen enkele camping kan het tot nu toe winnen!!!

Groetjes

José en Niek Hermans

===========

Hoi Fam Klunder.

We hebben het inderdaad erg naar ons zin gehad. We hebben er genoten van de omgeving, het is er erg mooi.
De kinderen hebben zich goed kunnen vermaken in het riviertje, beter kon niet.
We hebben veel gedaan. Zo zijn we met de fietstreintjes mee geweest. Is echt een aanrader met gezinnen met kinderen, was erg leuk.
Zo hebben we mooie ritten gereden. Het  was ook gezellig met de mensen op de camping.
Een pluim voor de boerin.
Ze doet echt ontzettend haar best om het alle mensen naar de zin te maken. Leuk mens. 
Vooral de patatdagen, daar keken de jongens naar uit, konden ze weer voor heel de week er tegen aan.
Je kan er mooie wandelingen maken. En de bakker ‘s ochtends was elke keer om naar uit te kijken.

We hebben het erg leuk gehad.

============
Hallo

We zijn de vakantie nog lang niet vergeten. Hij was wel wat kort, maar superfijn.
Het was een vakantie om niet te vergeten. Er was veel rust en mooie natuur. Leuke mensen en de boerin erg aardig en behulpzaam in alle opzichten.
Onze Bram heeft erg genoten van de ritjes achter op de tractor.

 Groetjes Maud Bas en Bram

Hallo Ina,

We hebben het ontzettend naar de zin gehad, echt waar!
We zouden echt weer terug willen komen, maar dan wel met een betere taal.

Echt de Franse taal is een must!
De boerin was erg lief, zo behulpzaam en ze gaf mij zelfs een frans boekje te leen, om de taal te leren. Het was echt lachwekkend hoe we tot een goede communicatie moesten komen!
Als we terug mochten komen dan wordt het plek nr 9, lekker veel zon en in de ochtend word je na een koude nacht weer lekker warm van een ochtendzon, dat was wel wat we op plek nr. 3 hadden gemist. De omgeving is echt fantastisch!

Tot ziens en doe de boerin en haar man de hartelijke groeten.

Diane van der Vis-de Vries

Geachte familie ,
 
Ik wou even doorgeven dat wij een te gekke vakantie hebben gehad op de camping.
er is zoveel te doen, alleen niet op de boerderij, maar ja daar is ook de prijs naar.
Maar verder was alles top. Vooral dat je het brood kunt bestellen.
Vandaag bestellen en de volgende dag op je bord, voor je tent heerlijk in het zonnetje.
met vr groeten fam. Schut

=====

Beste familie Klunder,

Onze eerste kampeervakantie….en zeker niet de laatste..

Dat is mede door ons 10 daagse verblijf op jullie fijne camping. Wat een mooie, rustige en ruime plaats voor onze vouwwagen. Eerst hebben we op een 'doorsnee camping' in de buurt van Grenoble gestaan. En om ervaring op te doen nog een tweede camping in Saint Juliën Labrousse  (la Chazalet). Nou die ervaring hebben we opgedaan hoor!
De weg van de ene naar de andere camping (2 uur rijden), het werd steeds stiller en rustiger qua verkeer… totdat we geen telefoonbereik meer hadden en toen waren we er. Voor ons een waar avontuur, we waren keurige bungalows gewend, zijn kampeer-vreemd maar wij hebben sinds dit jaar een nieuwe vakantievorm gevonden!

De camping

We hebben met z'n allen erg genoten van de rust en eenvoudigheid op de camping, de natuur, het kabbelend beekje waar de kinderen in konden spelen en pootje baden.

Midden in de nacht werden we gewekt door een vogelgekrijs aan weerskanten van ons kampeerveld. Geweldig, wat een akoestiek er in bergen zit!  Toen we het thuis opzochten welk geluid het was bleek het 't geroep van 2 bosuilen te zijn.

De faciliteiten

De bakker die elke morgen met het heerlijke verse brood kwam, daar keken we naar uit! Erg leuk om de dag zo te beginnen, dat is pas vakantie…

Leuk ook dat de kinderen een stukje met de boer op de tractor mee mochten. Het zit 'm zeker voor de kinderen (dus ook voor de ouders) in deze kleine dingen!

Wij kennen geen Frans, maar hadden toch op een leuke manier contact met de boerin, met handen en voeten en enkele woordjes Frans. Franse Charme zullen we maar zeggen!

De informatie voorziening was perfect! Marktdagen, leuke bezienswaardigheden en andere activiteiten in omgeving stonden aangegeven.

Eens in de week waren er frietjes te koop, met voor de liefhebbers een lekker saucijsje. We hebben de indruk dat het zelfgemaakte ijs niet zo in trek was, maar het is een aanrader… heerlijk, één nadeel de bakje zijn te klein, oplossing: neem er minimaal 2!

De omgeving

Zoals al aangegeven is de directe omgeving heerlijk rustig. Het aangrenzende bos is vooral de eerste honderd meters netjes opgeruimd, geen takje te vinden! Hoe zou dat nou komen…

Tijdens de schitterende wandelingen tussen de vlinders, sprinkhanen etc. schieten hier en daar hagedisjes weg. 

Wat ons opviel is dat in de omgeving na iedere bocht het landschap compleet verandert. Het varieert van weilanden, bossen, varens, rotsen, water, heel veel vergezichten en alle combinaties die er verder te bedenken zijn.

Van anderen hoorden we dat Ardèche droog en dor te noemen was. Dit is in de omgeving van La Chazalet echt niet het geval. In Nederland was het tijdens onze afwezigheid slecht weer geweest. Iedereen klaagde over het weer en dat augustus zo'n natte maand was… wij kunnen met deze klachtenregen niet meepraten.  1 dag wat regen, verder wel eens wat bewolkt maar tempraturen overdag van zo'n 25°C of hoger. 's Avonds/’s nachts koelde het wel snel af tot soms wel 7°C.

Het enige nadeel van onze vakantie was de thuiskomst:  wat een drukte… 

Tot ziens op La Chazalet.

Fam Jobse uit Middelburg

===

Beste familie Klunder,

Camping La Chazalet licht mooi in het Franse landschap. Vanuit onze plek (wat hoger gelegen) hadden we een mooi uitzicht op de omgeving en de camping.

De eigenaresse (Annie) is zeer vriendelijk en haar man ook maar die zie je niet of nauwelijks. (Door een voorval heb ik (Jolanda) hem ook iets beter leren kennen: een vriendelijke rustige man. Er was namelijk een stuk van mijn kies afgebroken en ik had zo snel mogelijk een tandarts nodig. Ik ben toen naar hun privégedeelte gelopen en legde hem uit over mijn gebroken kies. Hij heeft toen Annie geroepen die voor mij heel wat heeft afgebeld (het was namelijk vrijdag!) om voor mij een tandarts te regelen. Dat is uiteindelijk gelukt in een plaats niet heel ver van de camping. Ik was erg blij dat mijn euvel werd verholpen!)

Onze drie kinderen (9, 7 en 5) hebben zich prima vermaakt op de camping bij het riviertje, in de natuur, het bos etc. Voor hen was het zeer avontuurlijk. Je kunt ook erg mooie wandelingen maken vanaf de camping. Verse groenten zijn ook te koop bij Annie. De broodjesservice vonden wij ook zeer prettig!

Wat het sanitair betreft is dit door jullie al genoemd geloof ik: "Een optimist noemt dit zeer eenvoudig!" Nou dat klopt wel aardig maar Annie houdt het wel goed schoon! Wij hebben ons er prima mee gered.  (Trouwens: de prijs van de camping is ook dusdanig laag dat je er eigenlijk niets van kan en mag zeggen!)

Voor wie van kleinschalig kamperen houdt is de camping een aanrader!

Vriendelijke groeten van Frank en Jolanda Ruiter (en Famke, Babette en Mats).

Hallo fam. Klunder,

Mooie rustige camping, schoon sanitair, een beetje eenvoudig.
Dit jaar waren we weer terug om heerlijk te genieten en onze zoon heeft het ook erg naar zijn zin met alle bomen en het mooie beekje waar hij lekker in kan spelen.
we hebben het weer goed naar ons zin gehad en hebben weer zin in aankomende zomer.

L. Pierik

Na een aantal jaren van afwezigheid zijn we afgelopen jaar weer naar La Chazalet gekomen.

Met 4 kinderen, een grote en een kleine tent hebben we 2 weken op de camping gestaan.
De kinderen (7, 9, 9 & 12 jaar) hebben zich geweldig vermaakt met het kleine beekje dat naast onze tent was.
Ze hebben dammen gebouwd, bruggen gemaakt en de hele dag stokken en takken gezocht om de dam/brug aan te vullen.
Nadat we lekker hadden geslapen aten we een stokbroodje en croissantje van de bakker die elke dag langs komt op de camping.
Daarna pakten we de auto en gingen zwemmen bij Retourtour, daar werden salamanders, kikkers en visjes gevangen met het schepnet en mooie salto's gemaakt van de duikplank.
's Avonds eerst met z’n allen hout zoeken en dan de BBQ aan en een kampvuur maken (waarop de 12 jarige zijn maaltijd klaarmaakte!). Ieder had zijn eigen gemaakte stok met een scherpe punt en daar werden heerlijk de marshmallows aangeprikt en boven het vuur geroosterd. Ook maakten we brooddeeg (de supermarkt verkocht van dat kant en klare meel waar alleen water aan toegevoegd hoefde te worden) en bakten we lekker bolletjes aan onze stok.

Na 2 weken heerlijk genieten, reden we weer heerlijk uitgerust terug naar huis! 

Lieve groet,

Paul, Amber, Thijs, Rick, Bram & Saartje

Beste familie Klunder,

we hebben inderdaad een mooie zonnige tijd gehad op la Chazalet. Het was er heerlijk rustig en dat was precies waar we behoefte aan hadden.
De gemoedelijke sfeer, de groene ruimte en het weidse uitzicht, droegen bij tot een fijne vakantie.
Mijn man en zoontje hebben Annie ook nog met veel plezier in de moestuin geholpen.
Het was er lekker aanrommelen, soms mocht een vuurtje en daarnaast konden we in de streek heerlijk zwemmen.
Er is ook in de omgeving van alles te doen en zijn er mooie stadjes om te bezichtigen.
We hebben ook in prachtige, uitgestrekte kastanjebossen gewandeld. 
Mijn man zei na een week thuis aan het ontbijt; "ik mis de camping!" Dat zegt genoeg, denk ik.
Zeker voor herhaling vatbaar,

hartelijke groet, Jet Homoet.

Beste Familie Klunder,

Wij hebben heerlijke dagen gehad op camping La Chazalet. We vonden de camping meteen al schitterend gelegen met al die hoogteverschillen en plek 2 was prachtig: een hele rustige, grote plek met mooi uitzicht. We keken uit op de boerderij en op het pad dat naar de boerderij toe loopt. Bijna alle plaatsen liggen mooi en ruim op de camping. In het begin was het wel even wennen aan het oude sanitair, maar alles was erg schoon en fris, dus dat zagen we al snel niet meer.
De tijd vloog voorbij op de camping: leuke buren, mooie omgeving, aardige eigenaresse, leuk beekje om even in af te koelen en heerlijk weer!
Daarna was het weer tijd voor een volgende camping. We vinden het altijd leuk om wat meer te zien in een vakantie. Onze volgende camping was in de Drôme. Voor ons was het daar wel even wennen, want de sfeer was heel anders (veel minder hartelijk), maar ook daar hebben we het fijn gehad.

Groeten Saskia

 

Hallo fam. Klunder,

Wij hebben een ontzettende mooie twee weken gehad in de mooie Ardèche.
We genoten volop. Alleen vonden wij het jammer dat wij de taal niet spraken want dan hadden we nog meer met de boerin kunnen praten.
Wat is dat een ontzettend lief mens, een echte schat. Ik kwam iemand tegen die goed Frans sprak en die de boerin ook wel kende en die heeft ons geholpen met vertalen zodat we van de ene caravan naar de andere konden. Heel erg fijn dat dit kon,  juist omdat de andere plek helemaal geen schaduw kende en het toch best wel heel erg warm was. Maar wel lekker warm. Wij hebben dus volop genoten van ons plekje bij het bruggetje heel fijn daar.
Mijn man zei al: goh als ik hier toch een paar weken mocht klussen om zo de wc en de douchen iets mooier te maken, dan deed ik het zo. Dat het allemaal net meer af was zeg maar, iets nettere uitstraling. Ja loodgieter hè en klussenman, wil graag altijd opknappen.  
We gaan er nog over na denken om volgend jaar weer naar jullie camping te komen want we zijn helemaal in love van het mooie Frankrijk en willen eigenlijk de taal ook wel spreken.

Vriendelijke groeten
Daan en Gertiena Michaelis.

Hoi Ina

We hebben het super gehad !
De boerin was super vriendelijk en we hebben nogal wat gelachen met haar, ook met haar hondje Tian die steeds bij ons in de tent was, we hebben haar nog gevraagd of we haar mochten meenemen naar Nederland, daar moest ze steeds om lachen, vreselijk lief hondje was dat. De douche en wc waren altijd super schoon,  ze is ook behoorlijk behulpzaam,  bij mijn opmerking dat de eerste nacht zo koud was (en we hadden al een extra deken mee)  kwam ze met een superdikke deken die we ook de hele vakantie hebben gebruikt.  Klasse!
De omgeving was ook super en we hebben ons prima vermaakt, enige nadeel voor ons was dat de jongste dochter steeds misselijk werd in de bergen bij het rondrijden, dus maar om en om weggeweest.  Zwembad in de buurt was ook super en de kids hebben het zeker naar hun zin gehad, ze huilden toen we weg moesten en wilden niet mee.  Ze speelden ook vaak bij de beek en maakten gauw vriendjes. Je kan ze ook rustig laten lopen daar, iedereen lette wel op elkaars kinderen, fijn gevoel.
Het kampvuur in de avond is een belevenis die je niet wil missen, hout sprokkelen was een bezigheid wat elk gezin  in de avond ging doen.
De patatdag was ook zeer geslaagd bij de kampeerders.  De bakker die elke dag komt en je bestelling meeneemt is toch ook wel lekker relaxed.
We hebben nog geprobeerd de poppetjesroute te lopen maar die liep anders dan we hadden gedacht, 4 uur lang hebben we rondgelopen en hebben stukken moeten klimmen waar geen weg was, zeer spannend maar gelukkig konden we de weg van de camping weer vinden,alsmede de kinderen vonden dat wel een groot avontuur, soms ook best even gevaarlijk maar is gelukkig goed afgelopen.  

Het weer hebben we echt mee getroffen, alle dagen rond de 30 graden en zelfs meer.  Eén keer een plensbui van 2 uur gehad en dan heb je echt wel even handen en voeten nodig om droog te blijven als je net terugkomt van het zwembad en droog je tent wil bereiken. Er was een  gezin die daarmee niet zoveel geluk had en de raampjes van de tent hadden openstaan en daardoor dus kon zwemmen in de voortent. Helaas lagen daar ook de luchtbedden en slaapzakken van de ouders en natuurlijk hun hele campinggerei, dus met een aantal kampeerders maar de handen uit de mouwen gestoken en de tent leeg gedweild met behulp van dweilen van de boerin en alles geprobeerd te laten drogen voor hun zodat ze bij terugkomst(waren dus niet aanwezig die dag) toch nog gelijk een droge tent in konden en niet laat in de avond de schrik van  hun leven kregen.  Gelukkig konden ze die nacht toch nog droog en warm slapen doordat de boerin een caravan aanbood voor de overnachting en ze dan in de morgen verder konden met wassen en drogen van hun spullen.  

Voor volgend jaar hebben we nog niets op de planning staan maar je weet maar nooit hoe het gaat lopen.

Groetjes Marga , Ronald en kinderen.

Beste I. en Arjan,
 
We hebben het prima naar onze zin gehad op de camping. Het was eenvoudig, maar dat was precies wat we wilden. Het liep aan het einde van het campingseizoen, waardoor het erg rustig was op de camping. Dat was wel jammer, want een beetje aanspraak is toch wel leuk. Gelukkig was er nog één gast extra, die startkabels aan ons uit kon lenen op het moment dat we die nodig hadden. En dan was er natuurlijk nog de eigenaresse die geweldig aardig was. Aan het einde van de vakantie kregen onze kinderen elk een eendenkuiken mee. Intussen zijn het enorme vogels, die buiten het kippenhok rondscharrelen. 
Een nadeel was wel dat het zo heuvelachtig was. De jongste van één jaar kon niet alleen op pad, doordat er kleine afgronden waren. Eén van ons liep dus continu achter hem aan. Niet heel rustgevend; een rustig kopje koffie 's ochtends was er niet bij. Daarom hebben we elke dag een deel van de omgeving bekeken. Dat was mooi. Bergachtig met hier en daar een vervallen kasteel. Fijn gewandeld, met mooi weer. Alleen de laatste dagen was het koud. 's Ochtends een paar graden boven nul. Maar daar was het dan ook september voor. Toen hebben we dus de kinderen en de eenden ingeladen, en zijn we naar huis gereden. Groetjes Bas, Els, Willem en Oek

Ha Ina,

We hebben het heerlijk gehad in oktober, maar zijn niet bepaald uitgerust teruggekomen. Dat zijn we nooit hoor na een vakantie! Maar het bleek daar heel veel klimmen en dalen! Alles is daar scheef! En in de dorpjes veel trappen met leuningen etc. Gelukkig konden we vrij dicht bij bijv. een ruïne met de auto komen. Ik heb hele slechte knieën en Bob nu ook.,haha.

Nee, alle gekheid op een stokje; het is een prachtig gebied. We hebben heel erg genoten van de camping met Annie en haar Gitane en Diane en haar bloemenliefde. ik heb haar nog een roos gegeven en geplant als souvenir.

En ik heb genoten van al die Chataignes! Ik kende dat niet zo; die massaproductie met boomgaarden vol! Het Kastanjemuseum in Pierreville was heel leuk; we kregen een privé rondleiding; er waren nergens meer toeristen. Gelukkig ook niet op de Gerbier de Jonc; we deden er twee uur over om naar boven te gaan! Heel rustig dus, gezien onze waardeloze conditie. Geweldig daarboven, we keken zo naar de Alpen!  
En de marktjes leuk; ik heb nog wat bijzondere aardappels meegenomen om hier te planten als ik ze kan overhouden!
Maar we hebben ons een beetje vergist in de bereikbaarheid van de stadjes; je doet er heel lang over om ergens naar toe te rijden door die kriebelweggetjes. Dus dat deden we niet, niet naar mijn rozenkwekerij en niet naar de dolmens enzo. Dan waren we drie uur heen en drie uur terug. Maar we hebben genoeg gezien hoor, en vooral veel gelopen! Het leuke is dat je vanuit de camping alle kanten op kunt; en heel mooi! We hadden ook prachtig weer natuurlijk!

Met veel groeten en tot horens,

Denise Kroonenberg

 

 

 

 

 

 

Klik hier voor het verslag van 2010 (10 reacties)

Klik hier voor het verslag van 2009 (16 reacties)

Klik hier voor het verslag van 2008 (13 reacties)

Klik hier voor het verslag van 2007 (18 reacties)

Klik hier voor het verslag van 2006 (14 reacties)

Klik hier voor het verslag van 2005 (20 reacties)

Klik hier voor het verslag van 2004
(15 reacties)

Klik hier voor het verslag van 2003
(17 reacties)

Klik hier voor het verslag van 2002 (12 reacties)

Klik hier voor het verslag van 2001 (7 reacties)

 

   
Copyright © 2001/2012 by R.A. Klunder - Camping La Chazalet, Frankrijk                                                                  Lees de Disclaimer