Zoekt u een camping in de schitterende omgeving van de Ardeche in Zuid - Frankrijk ? Dan bent u hier aan het juiste adres!

Camping la Chazalet

  Naar de hoofdpagina
Informatie over de camping
Ligging en routebeschrijving

Omgeving, natuur, cultuur en uitstapjes

De huurcaravans

Tarieven

Reserveren kampeerplaats of caravan

Voorzieningen

Reacties uit het gastenboek

Foto's van de camping en omgeving

Meer informatie

Contactgegevens

Laatst bijgewerkt:

februari 2013

 

Camping La Chazalet is aangesloten bij 

SVR logo

Stichting Vrije Recreatie

 

FFCC logo

F.F.C.C.

Deze site staat op
Vakantiesites.com

 

franse vlag

Verslag van het seizoen 2010

Ingezonden reacties van kampeerders

Hieronder kunt u lezen hoe eerdere gasten de camping en omgeving hebben ervaren.
De verhalen op deze pagina gaan over de kampeer belevenissen in 2010.
Ook van de vorige jaren: 2011, 2009, 2008, 2007, 2002, 2001 zijn 148 verslagen beschikbaar!

Hallo,

Zonder auto naar camping La Chazelet. Best wel te doen! Vanaf het TGV station in Valence gaat er een bus naar Le Cheylard. Vanaf daar wordt het wat lastig maar je kunt een taxi nemen naar de camping. Wij hadden de mazzel dat we heen door vrienden gebracht konden worden omdat we de week ervoor met een groep in de buurt kampeerden. Terug was er een hele vriendelijke campinggast die ons naar de bushalte bracht in Le Cheylard. Le Chazelet is een heerlijke camping en de boerin heeft overheerlijk frambozenijs! Voor een eenvoudig maal kan je bij de boerin aardappelen en sperzieboontjes kopen (toen wij er waren in 2010) en 1x in de week wordt er frietjes (in de voormalige stal gebakken, jummie) met worstjes verkocht. Wellicht is het verstandig in Le Cheylard alvast wat elementaire boodschappen te halen voor een paar dagen. Om boodschappen te doen, moet je lopen naar het volgende dorp of een vriendelijke campinggast neemt je mee naar de supermarkt. Brood is er iedere dag vers van het bakkertje wat langskomt. Mijn zoon van 9 jaar en ik hebben een paar heerlijke dagen mogen vertoeven op het Franse platteland. Wij hebben het heel erg naar onze zin gehad. Een dag of twee regen was wat jammer dan kan je niet zomaar even met de auto erop uit. Hoewel voor mijn zoon was de regen geen enkel probleem, die bleef klimmen en spelen en struinen in het riviertje. Basic kamperen, geen overbodige ballast meenemen en volop genieten is ons devies.
  
 Saskia van den Burg


Wij waren deze zomer op de camping la Chazalet. Wij hebben een heerlijke vakantie gehad. Een prachtige rustige camping. Eenvoudig maar geweldig voor de natuurliefhebber. De kinderen hebben heerlijk in de beek gespeeld, vlinders bekeken, sprinkhanen gezocht en gespeeld met andere kinderen. Het loopje naar de douche en het toilet vonden onze kinderen erg leuk. Een stukje de berg op terwijl je ondertussen heerlijke tijm rook, een hagedisje zag of gewoon even bij het paard ging kijken. Overdag was het bijna altijd heerlijk weer. Maar 's avonds, wanneer de zon was ondergegaan koelde het af, waardoor je heerlijk slapen kon. Ook hebben we een vosje gezien en visjes in de beek. Om te zwemmen was het nodig om ongeveer 20 min te rijden, maar omdat de plek zo heerlijk was zagen we dat niet als een nadeel. Het was altijd weer heerlijk thuiskomen. Zelfs toen we weer in Nederland waren hadden we de rust van onze vakantie nog in ons lijf. We hebben er nog weken van kunnen nagenieten, en zelfs nu, het is inmiddels november hebben de kinderen en wij het nog over de vakantie. Onze dochter zei een paar weken geleden nog dat het in Frankrijk zo lekker rook.
Wij komen heel graag volgende zomer weer terug. Onze kinderen zijn dan een jaartje ouder en we kunnen dan ook te voet de omgeving beter leren kennen.

Vriendelijke groeten

Fam. Meester-Witsenburg 

Hallo,
Het is al weer een tijd geleden, maar wij hebben een hele leuke vakantie gehad op camping La Chazalet.
Het telefoontje van mevr. Klunder  vooraf vond ik erg prettig. Ze ging echt samen met mij een goeie plek voor ons zoeken: we zaten bellend achter de computer en bekeken samen foto's van de website.  Nadat ze hoorde wat voor tent wij hadden, stelde ze een plek voor. Waarschijnlijk een van de mooiste en handigste met ons gezin (dochters van 6 en 4, zoontje van 1 jaar).  Mooi overzichtelijk en dichtbij de wc's.
In de omgeving is er niet zo veel te beleven, maar het is er prachtig! Mijn man heeft een paar hele mooie fietstochten gemaakt. Er liggen veel foldertjes en andere informatie voor daguitstappen, erg handig!
De boerin is heel vriendelijk en onderhoudt het sanitair erg goed. 2 x per dag kwam ze aan met haar oude R4, met de hond op de voorstoel,  een mooi plaatje! De Arbre Magique was de finishing touch in het sanitairgebouwtje.
Na enkele dagen vonden onze dochters een leuk plekje aan de beek om beestjes te vangen, dammen te bouwen... Wist niet dat er een soort garnalen in dat soort beekjes kon leven.
In de buurt zijn riviertjes waar je hier en daar kan zwemmen/spelen. We zijn ook naar een groot openlucht zwembad in de buurt geweest, een groot succes! De tuin is nieuw aangelegd met mooie houten terrassen, eventueel met schaduwplaatsen.
Vuurtje stoken  ‘ s  avonds was een succes. Erg leuk om hout te sprokkelen, marshmallows te roosteren en broodjes op een stok te bakken.
We kregen ook af en toe bezoek van een vosje. Die was niet schuw. Hij kwam etensresten opeten uit de afvoer van de afwasbak. Die loopt gewoon in een geultje in de grond. Wel een erg lage afwasbak en ik moest ontzettend wennen aan afwassen met koud water. Een zonneboilertje voor afwaswater zou niet verkeerd zijn.
Op la Chazalet moet je het zelf leuk maken en tevreden zijn met niets, behalve de prachtige omgeving en de rust.
Groetjes,
Valerie

--------------
Hallo,

Wij hebben erg genoten op de camping , heel eenvoudig maar je had alles wat je nodig had .
De omgeving en de camping liggen in een mooie omgeving, wij hebben veel gewandeld, wij hadden de hond ook mee.
De hond mocht ook zo los lopen, ze liep niet weg bleef ook bij de caravan. 
De plek waar wij stonden was erg mooi, wij hebben in ieder geval hele mooie weken gehad.
Heerlijk rustig. 

Groetjes Dirk en Ingrid Baas

------
Beste familie Klunder,
Wij kwamen van een andere camping in de Bourgogne met Nederlandse eigenaren. Ook een eenvoudige camping, maar heel gelikt, alles netjes en ordelijk.
Toen we op la Chazalet aankwamen was het een hele overgang. Eerlijk gezegd schrokken we een beetje. Dit was wel heel eenvoudig en simpel.
We hebben onze vouwwagen opgezet, een mooi plekje overigens waar de vouwwagen goed op paste en die zeer goed bereikbaar was.
Na een mooie avond en een nacht heerlijk geslapen te hebben zag de wereld er anders uit. Intussen ook met een aantal mensen gesproken die erg enthousiast over de plek waren en die er al een aantal jaren kwamen.
Annie de eigenares, een bijzondere vrouw, erg hartelijk en steeds bereid om te helpen, mocht je ergens mee zitten. Toen we onze vouwwagen weer inklapten om hem iets te verzetten kwam ze gelijk vragen of alles in orde was en of ze moest helpen.
Omdat het erg warm was hadden we overdag niet veel zin in wandelen. Dus af en toe zwemmen in Lamastre, met de auto bezienswaardigheden bezoeken, o.a Chalencon, een middeleeuws stadje in de buurt. 
Jammer alleen dat de stoomtrein van Lamastre naar Tournon niet reed, daar waren we ook voor gekomen, maar pas in 2012 gaat hij weer rijden.
Het vuurwerk op de 14e juli proberen we niet te missen als we in Frankrijk zijn. Dit jaar hebben we het in Lamastre bekeken. Erg leuk.
Wat ook heel leuk was, het kampvuurtje stoken 's avonds. Overdag hout sprokkelen en 's avonds genieten. Toen we weggingen was het te gevaarlijk geworden om te stoken vanwege de droogte en werd het verboden. Maar wij hebben toch nog een aantal keren lekker kunnen stoken.
Op vrijdag de 16e naar Nonières waar de Tour de France langs kwam. Een hele belevenis met alles wat er om de Tour heen gebeurt, de Tourkaravaan en alle toeschouwers, echt een happening. De wielrenners zelf zijn overigens zo voorbij.
Ook lekker gegeten in de omgeving, waarbij Don Quichotte in St Jean Chambre niet onvermeld mag blijven. Aardige bediening, goede kok, we zijn er twee keer geweest.
Dieren waren er niet veel op de camping. Boven bij de boerderij waren wat dieren, op de laatste dag zag ik pas dat er jonge eendjes waren. Als je de omschrijving op de website leest dan krijg je het idee dat er een soort kinderboerderij is maar daar hebben wij niets van gemerkt. Nu zijn onze kinderen niet meer van de leeftijd dat ze dat nog heel leuk vinden, maar een aantal gezinnen met kleine kinderen waren hier een beetje teleurgesteld in, kreeg ik de indruk.
Al met al een heerlijk plekje waar we met veel genoegen hebben gestaan, in plaats van 6 zijn we 9 nachten gebleven, voor ons doen erg lang.

Met vriendelijke groet, Harry, Patricia, Joris en Leon Kortekaas.

Hallo Ina,

We hebben voordat we aankwamen wel even moeten zoeken en uiteindelijk heeft een restauranteigenaar  ons met de auto erheen gebracht.
Het was al na elven voordat we er waren en erg donker.
Toen de eigenaresse ons de weg vooruit reed dachten Kimberley en ik: waar zijn we nu weer in terecht gekomen, midden in de middle of nowhere.
Op de dag zag het er allemaal heel anders uit. We stonden er van te kijken dat er haast alleen maar Belgen en Nederlanders stonden, vonden wij niet erg want kon je toch een beetje praten met elkaar.
We hebben het erg naar ons zin gehad en Kimberley gelukkig ook. Zij vond het erg leuk om elke  keer een kampvuur te maken en Ronald ging weer terug naar zijn jeugdjaren.

groeten R. Bos

Beste familie Klunder,

Camping La Chazalet, een weerzien na 9 jaar, fantastisch! De camping biedt nog steeds ruime plaatsen, veel privacy, schone douche en toilet en bovenal heel veel rust. Dat zijn nu juist de basis ingrediënten die wij van belang vinden bij het vieren van vakantie. De camping is eenvoudig en dat is precies wat wij willen. Plek 7 kent niet veel beschutting qua bomen. Een parasol bood goede zonbescherming en dichtbij de plek konden we de schaduw opzoeken. Helemaal goed. De ligging van deze plek biedt heel veel privacy. Als je daar niet hoeft te zijn loop je ook niet langs de tent. Wij vonden dat prettig.

Brood bestellen en halen kon nu op de camping. Erg handig! De wijze waarop jullie (fam. Klunder) ons info gaven en de reservering regelde, verliep erg prettig.

Minpuntje? Die heb ik wel, op de Franse eigenaars na waren er alleen maar Nederlanders en Belgen.

De bedoeling is zeker nog een keer terug te komen!

Hartelijke groet, 

Marij KervelGeachte familie Klunder,

Wat hebben wij een fijne tijd gehad op La Chazalet ! Die ene week was veel te kort maar wel echt vakantie. We hebben iedere avond gezellig om het kampvuur gezeten met veel andere campinggasten, een wijntje en kaasjes die gekocht waren op de plaatselijke markt. De kinderen hebben alleen maar gespeeld in het beekje en missen dit nog steeds. 
Toen we in de tweede week op een camping met zwembad en animatie stonden, riepen de kinderen dat ze terug wilden naar La Chazelet! Dat gaan we dan ook zeker doen... 
Met vriendelijke groet,

Fam. Van Kesteren

Goeiemorgen,

Camping zelf is ons zeer goed bevallen, ruime plaats, leuk dat er een riviertje (beekje) naast is. Kinderen vonden het ook leuk dat er veel Nederlanders waren (konden ze eindelijk eens in eigen taal spelen)
Sanitair is nogal verouderd, wat voor ons geen probleem is, gezien we al wat campings gewoon zijn en bewust op zoek gaan naar campings zonder luxe.
Enkel de streek viel wat tegen, wat niet de 'fout' van de streek is, eerste keer dat we niet naar de Alpen gingen, 't zal dus eerder de aanpassing geweest zijn ;-)
Voor de rest niets dan lof.

groeten,
Maarten Fieuws 
(België)

Hallo Ina en Arjan,

Wat een superfijne camping! Mooie grote plaatsen, prachtig uitzicht, overal vanaf de camping de mogelijkheid om de omgeving te verkennen, sobere maar schone toiletten en zeer vriendelijke en behulpzame boer en boerin (die vouwwagen met de trekker weer omhoog heeft gebracht en verder ook altijd klaar stonden voor info etc).
Wij hebben het erg naar onze zin gehad.
Enige nadeel vond ik dat Luca (3) nog net te jong was om alleen over deze camping te zwerven en de speeltoestellen waren boven. De meeste kinderen waren ook wat ouder, dus hij had hier niet zoveel aansluiting en het had geholpen als er bijv een zandbak/graafplek, glijbaantje o.i.d voor zijn leeftijd wat meer bij onze plek was. Maar dat is maar een klein detail- ik wil hier graag eens terugkomen als hij een jaar of 2 ouder is, want het was een heerlijke week. 

Hartelijke groet, Yvon Haan

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Klik hier voor het verslag van 2009 (16 reacties)

Klik hier voor het verslag van 2008 (13 reacties)

Klik hier voor het verslag van 2007 (18 reacties)

Klik hier voor het verslag van 2006 (14 reacties)

Klik hier voor het verslag van 2005 (20 reacties)

Klik hier voor het verslag van 2004
(15 reacties)

Klik hier voor het verslag van 2003
(17 reacties)

Klik hier voor het verslag van 2002 (12 reacties)

Klik hier voor het verslag van 2001 (7 reacties)

 

 

   
Copyright © 2001/2012 by R.A. Klunder - Camping La Chazalet, Frankrijk                                                                  Lees de Disclaimer