Zoekt u een camping in de schitterende omgeving van de Ardeche in Zuid - Frankrijk ? Dan bent u hier aan het juiste adres!

Camping la Chazalet

  Naar de hoofdpagina
Informatie over de camping
Ligging en routebeschrijving

Omgeving, natuur, cultuur en uitstapjes

De huurcaravans

Tarieven

Reserveren kampeerplaats of caravan

Voorzieningen

Reacties uit het gastenboek

Foto's van de camping en omgeving

Meer informatie

Contactgegevens

Laatst bijgewerkt:

februari 2013

 

Camping La Chazalet is aangesloten bij 

SVR logo

Stichting Vrije Recreatie

 

FFCC logo

F.F.C.C.

Deze site staat op
Vakantiesites.com

 

franse vlag

Verslag van het seizoen 2009

Ingezonden reacties van kampeerders

Hieronder kunt u lezen hoe eerdere gasten de camping en omgeving hebben ervaren.
De verhalen op deze pagina gaan over de kampeerbelevenissen in 2009.

Ook van de vorige jaren: 2010, 2008, 2007, 2006, 2005, 2004, 2003, 2002, 2001 zijn 132 verslagen beschikbaar!

Beste familie Klunder,

We hebben het enorm naar ons zin gehad op de camping. Het kampvuur zorgde voor vele avonden gezelligheid met de andere campinggasten en met name onze Belgische Jan en Machteld in de caravan. Tot diep in de nacht bij het kampvuur kletsen met een wijntje erbij. Heerlijk. Volgende ochtend wel weer vroeg op met 2 kleine kids van 1 en 3 jaar. Ja, plek 5. Als we terug komen, dat weten we nog niet (we gaan eigenlijk nooit 2x naar dezelfde plek, hoe leuk het ook was), dan zouden we weer voor plek 5 kiezen. Een ideale plaats voor een gezin met kleine kinderen. Een groot open veld voor je tent, geen water in de buurt. Prima, perfect, wat een ruimte!!!
Het simpele, kleinschalige, de ruimte en het kampvuur maken deze camping voor ons perfect!!!

Vriendelijke groet,
Familie Willems, Ed, Astrid, Frank en de kleine Helen.
============Hallo fam Klunder.

Wij hebben een super mooie vakantie gehad op de camping met onze honden.
toen we aan kwamen stonden we te kijken van al het mooie uitzicht!!
We waren natuurlijk erg benieuwd waar de caravan stond en hoe het er uit zag.
Eerst even de boerin zoeken, die was druk bezig, die nacht was er veel regen gevallen, er lag veel water.
Maar nu scheen de zon! De boerin was erg aardig we spraken helaas geen woord frans en zij geen nederlands, maar met handen en voeten kom je erg ver. ze wees ons de caravan aan en liet alles zien. wij hadden de kleine caravan met voortent het zag er super uit op een mooie plek bij het water. aangezien wij de eerste mensen waren die in de caravan kwamen was het wel vochtig en ja na een jaar moest alles wel even schoongemaakt worden. daarna alles lekker op zun plaats gelegt. Heerlijk. de douches, wc alles was verder erg schoon!!
Voor mensen met honden is de camping echt een aanrader, heerlijk wandelen in de bossen in het water enz.
Helaas zat het weer niet altijd even mee toch super vakantie gehad. 
lekker bbqen kampvuur s avonds heerlijk. 

Groetjes Fam Ummels & Luinstra en de honden

==========
Heel erg nieuwsgierig naar de voor ons nieuwe camping waren we toen we vrijdag ’s avonds vertrokken. Zaterdag kwamen we tussen de middag aan. Wat een rust heerste er op de camping. Heerlijk. 

We hebben ons eerst gemeld bij Annie die ons naar ons plekje vergezelde. Er stond nog een andere tent maar die was al aan het afbreken. Rustig aan maar, wij verkennen de camping ondertussen op ons gemak. Wat een grappig toiletgebouwtje was er gemaakt op het bovenste veld. Het leek wel een verbouwde veewagen.

In de boerderij zelf waren ook 2 douches en een toilet voor de gasten. Alles erg primitief maar heel schoon. Annie liep alles meerdere malen per dag na. 

Eenmaal gesetteld op ons plekje kon het echte genieten beginnen. Onze dochter May-Fleur van 9 jaar, vermaakte zich uitstekend met de andere kinderen en de dieren op de boerderij zoals de kippen, katten en de konijnen en ook kreeg het paard de nodige aandacht. Ook het “speeltuintje” met schommel was favoriet, dat werd ’s avonds voor de kinderen een soort van “hangplek”, ze konden ook in de boerderij sjoelen of spelen. Er waren een heleboel kinderen en iedereen speelde met elkaar. Verstoppertje, salamanders en kikkers zoeken, poedelen in het water. Helaas kon je er niet in zwemmen, maar bij warm weer was het ijswater heerlijk om in te drijven en pootje te baden. Wij hebben ons ook uitstekend vermaakt, veel gelezen en in de omgeving rondgereden. We zijn naar Cave ‘d Orgnac (ook wel Grotte Aven d'Orgnac) geweest wat werkelijk schitterende grotten zijn. May-Fleur viel helemaal stil toen we binnen waren, ze was letterlijk sprakeloos. Ook hebben we bij Desaignes gezwommen en was daar later in de week een leuk middeleeuws feest waarbij alle inwoners verkleed rond liepen. Erg gezellig. 

’s Avonds mocht er op de camping een kampvuurtje gemaakt worden, wel na 21.00 uur en niet te groot. Annie hield alles goed in de gaten. Ze liep altijd rond samen met een van haar hondjes Dian, dat is een erg leuk hondje, alleen vonden de eigenaren van de gestolen worstjes dat waarschijnlijk niet zo. 

Kortom we hebben een heerlijke tijd gehad, mooi weer, rust en gezellige mensen.

Groetjes Erik, Vera en May-Fleur Bogaard.


Hallo,

Zoals beloofd een mailtje na onze vakantie.
We hebben het heerlijk gehad en erg genoten. De plek was fantastisch, mooi uitzicht, lekker rustig met Makkie. Makkie ging niet van het plateau af, dus heerlijk. Mooie wandeling gemaakt en heerlijk gegeten in Saint Juliën-Labrousse, bij Auberge L'Ecole. Echt geweldig, een aanrader voor iedereen. 
Het zwemmen viel ons een beetje tegen, omdat in de buurt overal toezicht was, mocht Makkie niet mee, uiteindelijk hebben we door de struiken heen midden onder de brug in Le Cheylard een heerlijk plekje gevonden met watervalletje en diep genoeg dat je heerlijk kon zwemmen.
Arna (de huurcaravan, met openbaar vervoer gekomen) ook een keer meegenomen en ik denk dat ons plekje nu wel door meer mensen wordt gebruikt.
Gelukkig mochten wij op het einde ook een kampvuur bij de tent maken, heerlijk warm. 
Wij zijn heerlijk uitgerust en zullen nog zeker een keer terug komen.
Bedankt voor al het regelen en organiseren. 

Groetjes Geeske en Marijke en een poot van makkie.
---------------------------------------------------------------------------

hallo mevrouw Klunder,

Ik ben niet zo'n grote verhalen schrijver, maar de vakantie was heerlijk, Mooie omgeving en de camping was een mooie plek midden in de natuur, de kinderen hebben zich heerlijk vermaakt.
Complimenten voor de mevrouw, alles was top geregeld.

groetjes Petra Schröder

======
Hallo

Wil even zeggen dat wij een heel fijn verblijf hebben gehad daar op de kampeerplaats.
Zeer vriendelijke en spontane dame
Uitrusting is inderdaad rudimentair, maar wie maalt er om in zo een streek en bij zulk een goed weer.

Wel dikwijls wakker geweest door het krijsen van enkele roofvogels, denk ik, maar dat hoort er bij
Hadden wel een elektrische kookplaat mee die we niet konden gebruiken wegens te zwaar voor het beschikbare vermogen.
Maar de boerin hielp ons uit de nood met een gasfles en enkele bekkens

Het is heerlijk zwemmen in een bergmeertje in Saint-Sauveur de Montagut
Er werd daar ook een strandje bij gemaakt.

Fam. Goossens uit België.


========

Beste familie Klunder,
Wij zijn 1 week op de camping gebleven zoals gereserveerd en hebben hem dus niet verlengd. De week was een onderdeel van onze 3 weken vakantie. We blijven eigenlijk nooit langer dan 1 week op een plek.
We vonden het een heerlijke plek, erg ruim, lekker opjezelf, maar gezellig contact met de andere kampeerders. De boerin erg aardig en behulpzaam en vooral de (il)legale vuurtjes en het houtsprokkelen vonden de kids geweldig.
Enige nadeel vonden we dat de camping best afgelegen lag. We misten vooral lekkere zwemgelegenheid in de buurt. 
Maar verder hebben we ons prima vermaakt.
Volgend jaar gaan we meer richting de Pyreneeen en de Dordogne.
Vriendelijke groet,
Olga
-----------------------------------------------------------------

Hoi,

Voor de eerste maal naar deze camping omdat de rust ons erg aansprak. Op het moment dat we aankwamen op de camping kwamen we aan in de ergste regenbui die ik in heel mijn leven heb meegemaakt. Het zicht was beperkt tot een paar meter en we moesten de auto stilzetten een paar honderd meter voordat we aankwamen op de camping. Gelukkig konden we een uurtje later droog de tent opzetten. De camping is zeer ruim kwa plekken en je staat echt heerlijk rustig daar. Vooral in de tweede week hebben we een enorme leuke tijd gehad s'avonds bij een groot kampvuur samen met een stel uit Belgie en 2 andere Nederlandse gezinnen. Leuker om met zijn allen 1 groot vuur te maken als allemaal je eigen vuurtje !
Overdag hout sprokkelen en s'avonds een groot vuur maken en een lekker biertje drinken! S'ochtends komt de bakker langs met vers brood wat ideaal is !
Wat betreft de omgeving is er niet veel te doen helaas. Je zit er vrij afgelegen. Ook wat betreft informatie over waar je in de buurt wat kan eten bij locals, of in een restaurant is allemaal zeer minimaal. De camping zelf is vrij afgelegen en met de auto ben je zo 20 of 30 minuten onderweg naar een stadje waar je boodschappen kan doen. De avonden zijn behoorlijk fris, dus een warme slaapzak moet je wel meenemen! We hebben er een paar maal behoorlijk onweer met regen meegemaakt maar ook heerlijk warme dagen ( vooral de dag van de terugreis met 30 graden in een auto zitten zonder airco was erg fijn J ) Al met al hebben we een hele leuke tijd gehad die 2 weken voor heel weinig geld aangezien deze camping heel goedkoop is! 

Jeroen en Lidie
=========

Hallo Fam. Klunder,

De camping was schoon en rustig. Gezien het aantal wc-ees een hele prestatie. De afstand van de wc tot de tent is relatief lang (en hoog) maar dat wende wel snel.
Van de beek hadden we een grotere voorstelling gemaakt dan die in werkelijkheid was.
Het zwembad in de buurt was een goed alternatief.
We vonden het prettig dat de boerin francaise is, dan vergeet je weer even dat er verder alleen maar nederlanders staan.
De boerin is zeer gastvrij en behulpzaam.
We hadden er liever iets degelijker en meer speeltoestellen gezien voor kinderen onder de 12, 
dan heb je vaker je handen even vrij.
Het landschap onder autobereik is prachtig en gevarieerd, van heuvelachtig tot plateau tot vulkanisch.
Vanaf de camping kan je direct gaan wandelen. De ardeche heet toeristisch te zijn, maar in dit gedeelte merk je het niet zo.
Het mogen stoken van een avondvuur is een sterk pluspunt.
We komen waarschijnlijk niet weer een keer, maar dat komt omdat we graag ieder jaar ergens anders heen gaan.
Eindcijfer: 7

Met vriendelijk groet,
Jeroen.

Hallo familie Klunder,

Wij hebben het uitermate naar onze zin gehad 
op deze camping!!! En we hebben voor het eerst zelf ook vakantie gevierd want de kinderen waren eindeloos bezig met diertjes zoeken, in de ondiepe wateren waden, spelletjes doen; echt geweldig! er was een groep van zo'n 7/10 kinderen van allerlei leeftijden die elkaar steeds opzochten, en wij als ouders belandden daardoor ook aan de bbq en wijn. Erg gezellig!
Ontzettend veel rust en ruimte, ideaal met kleine kinderen, leuke mensen die erg aardig en behulpzaam waren, kampvuur bij de tent was ook echt genieten! Altijd eten van het land te koop voor enkele centen bij de boerin. Lekker en handig. Voor kinderen veel te doen, ze zochten elkaar meteen op en onze zoon van 5 wilde het allerliefst gewoon op de camping spelen. Kortom, de enige reden om niet meteen terug te keren volgend jaar is dat we de omgeving helaas wel een beetje gezien hebben (we waren ook al eerder in de Ardeche geweest). We hebben de camping aanbevolen bij alle vrienden, familie en kennissen en komen absoluut nog een keer terug als de omgeving wat weggezakt is uit onze herinnering!

Met vriendelijke groet,
Karin van Eerten

===========

Hallo Fam. Klunder ,

Het zit er weeral op ! De vakantie is voorbij.....
We hebben ons geamuseerd en terug heerlijk kunnen
genieten van de natuur.
Nog altijd stonden we verstomd hoe mooi en rustig
het daar is !!
We hebben dan ook prachtig weer gehad , op een
3tal dagen na , maar ja dit wel op 3 weken tijd dus;
we kunnen zeker niet klagen !
Op de camping verliep alles ok : caravan goed (niets veranderd)
de boerin zoals altijd druk aan het werk , de boer zag er goed uit 
al houd hij zich wel kalmer dan vorig jaar .
Na het vertrek van die mensen van Gent in de andere huurcaravan
waren wij de ENIGE Belgen op de camping... maar het viel best
mee hoor, die Hollandse mensen zijn best wel aardig!!!

groeten Fam. Lootens

=======

hoi,

Via de site de camping gevonden. Een weekje (van de twee) in een caravan in de natuur leek ons wel wat..
Het was de eerste week van September en we hadden mooi weer! 
Even zoeken naar de camping en toen gevonden! We hadden niet veel boodschappen en waren vergeten dat het zondag was toen we aankwamen. De vrouw van de camping hielp ons goed en we konden bij haar ook nog wat verse tomaten, uien, eieren en brood kopen; direct van het land en direct uit het kippenhok.

We hadden de caravan welke op het hoger gedeelte van de camping stond. Het paard was al naast ons in de wei gezet. Op één paar na waren we de enige gasten. Was eigenlijk ook best wel een leuk; weekje genieten van de rust, beetje bbq-en, rondrijden, wandelen; kortom prima.

Caravan was ook prima.. oud maar schoon en netjes en voldoet prima! heerlijk geslapen! 
Sanitair was ook goed; douchen in de koeienstal: Grappig!

Groeten Piet-Hein & Chantal
UtrechtEyrieux (bij St. Fortunat en Les Ollieres)

Beste Familie Klunder

Allereerst willen wij jullie bedanken voor de fantastische plek die wij hadden op de camping( nr 7 ), hij voldeed perfect aan onze verwachtingen. De hele vakantie was een groot succes. Onze complimenten gaan vooral uit naar Annie, die werkelijk alles erg goed bij houdt. Het sanitair hoewel het wat primitief oogt, keurig bijgehouden wordt. De 3 weken dat wij er geweest zijn waren perfect. Ook de hulp die wij gehad hebben van Annie toen we onverhoopt een dokter nodig hadden was geweldig. 
Het was een feest om te zien hoe jonge kinderen zich vermaakten met hun ouders rond een kampvuur. Het weer was erg goed en de omgeving schitterend, leuke wandelingen gemaakt we hadden routes gehaald bij het VVV. Enig minpuntje vonden wij, is de afstand naar het dichtstbijzijnde café ( om even lekker op het terras te zitten ) of de dichtstbijzijnde winkel. Je moet al gauw 20 - 30 minuten met de auto, ook als je wil gaan zwemmen of zwemwater zoekt is het al snel 30 minuten rijden. Jammer. de nachten waren inderdaad wel koud, ondanks dat het overdag 35 graden was. De bakker komt keurig brood brengen prima.
Voor ons een zeer geslaagde vakantie en wie weet komen we nog wel een keer terug. 

Bedankt, Hannie en Marcel

====

Beste Ina en Arjan,

Het was erg spannend om, na een reis vanuit de Vogezen, aan te komen op la Chazalet. Het is toch altijd een gok en voor ons was het de eerste keer dat we een camping vooraf gereserveerd hadden.
Na al een keer fout te zijn gereden kwamen we het weggetje van de camping opgereden. De camping ligt in een werkelijk prachtige omgeving.
De plek die wij toegewezen hadden gekregen, nummer 13, was een heerlijke, grote plek met voldoende schaduw en ook zon genoeg als je dat wilde. Het was erg heet toen wij er waren dus die schaduw en de wind die steeds waaide, was heerlijk.
Boerin Annie was erg vriendelijk en blij dat we in staat waren om een gesprekje in het Frans te voeren. 
Onze dochter had meteen vriendjes en vriendinnetjes en was constant aan het spelen in het beekje en hutten aan het bouwen.
Wat wij echter een heel groot nadeel vonden is dat er geen zwemwater op de camping is en ook niet in de directe omgeving. Door de bochtige weggetjes moet je minimaal een half uur tot 3 kwartier met de auto voor je ergens kunt zwemmen. De suggesties op de website zijn niet echt de zwemplekken die ons aanspreken en wij hadden gegokt op het zwemmen in de rivier maar we hebben veel rondgereden en nergens een goeie zwemplek gevonden. (behalve op ca. 1.5 uur rijden maar dat doe je ook niet elke dag!) De rivier de Eyrieux is erg moeilijk te bereiken, behalve bij wat dorpjes maar daar zag het water er smerig uit. Door de zoon van Annie werd ook bevestigd dat de rivier niet zulk goed zwemwater had.
Uiteindelijk is dit ook de voornaamste reden geweest dat we al na een week zijn weggegaan terwijl we bijna 3 weken gereserveerd hadden. Hopelijk heeft iemand anders nog van "onze" plek kunnen genieten!
Vanaf de camping hebben we wel een aantal mooie wandelingen gemaakt. Dan hoefde je tenminste niet in de auto.
Het sanitair is echt minimaal. Wij hoeven echt geen luxe maar afwasbakken op stahoogte (en met warm water!!) zouden wel fijn zijn! Die zijn zo laag en diep dat je echt geen last van je rug moet hebben!
Ook misten wij de mogelijkheid om een toiletemmer te legen (anders dan gewoon in het toilet) en om te spoelen.
Je ziet duidelijk dat er niets in de camping geïnvesteerd wordt. De kraan is bv. met plakband aan elkaar gemaakt. Dat is wel jammer want dat hoeft niet veel te kosten. Het is duidelijk dat Annie er eigenlijk alleen voor staat en dat ze het waarschijnlijk niet breed hebben maar ik weet zeker dat als ze de camping ook maar iets duurder maken en een aantal zaken wat verbeteren (zonder de authenticiteit te verliezen!) er nog steeds heel veel mensen komen!
Boerin Annie is wel een lieve vrouw en ik had ook wel met haar te doen! Ik geloof ook dat ze niet echt begreep waarom we weggingen hoewel ik het haar wel heb uitgelegd.
Wie weet komen we ooit nog eens terug, maar dan buiten het "zwemseizoen'!

Vriendelijke groeten,

Carolien Olsman, Harrie Dunant en Nina.

=======
Hallo,

We zijn ons verblijf op de camping zeker niet vergeten. We hebben het enorm naar de zin gehad; veel plezier van de afwezigheid van onnodige gedoe en aanwezigheid van de prima simpele voorzieningen (niet teveel aan up graden is ons advies). Hartstikke fijn. De riante plekken zijn echt geweldig en het beetje scheve, ach maakt niet uit en het water loopt makkelijker weg (we hebben we een paar gemene regenbuien verwerkt). Die mevrouw van de camping met het witte autootje, is echt een schat van een mens, heel vriendelijk (moet blijven, is ons advies). Ze begrijpt drommels goed wat we hier komen doen; lekker genieten. Het fikkie steken bij de tent is echt een enorme pree, dus we hebben onze bijdrage aan de opwarming van de aarde voluit geleverd (ook blijven, ons advies).

Hoewel we veel hebben ondernomen in de omgeving vinden wij de omgeving zelf wat zaai. Wel lekker heuveltjes gefietst, gekanoed, veel gezwommen, paard gereden, mini golf, etc. (geen advies).

Kortom; een perfecte niets-aan-de-hand-camping; wij bevelen hem selectief aan bij anderen (het moet niet te druk worden uiteraard) en komen zelf ook waarschijnlijk wel weer terug.


Hartelijke groet
Allard Stroo
=======


Geachte fam klunder,

Wij hebben met onze kinderen 10 dagen op de camping gestaan en ons prima vermaakt.
Vanwege de kleinschaligheid en keuterigheid vonden we deze camping super,alleen is het wel zo, het moet maar net klikken met andere kinderen en ouders maar dat weet je als je naar een kleine camping gaat.
De boerin was erg aardig en we hopen dat het met de boer ook goed gaat.
Het is echt kamperen,ver van alles,dus ondernemen is de keyword dan wordt het vanzelf leuk!

groeten uit amsterdam.

2010

Klik hier voor het verslag van 2008 (13 reacties)

Klik hier voor het verslag van 2007 (18 reacties)

Klik hier voor het verslag van 2006 (14 reacties)

Klik hier voor het verslag van 2005 (20 reacties)

Klik hier voor het verslag van 2004
(15 reacties)

Klik hier voor het verslag van 2003
(17 reacties)

Klik hier voor het verslag van 2002 (12 reacties)

Klik hier voor het verslag van 2001 (7 reacties)

   
Copyright © 2001/2009 by R.A. Klunder - Camping La Chazalet, Frankrijk                                                                  Lees de Disclaimer