Zoekt u een camping in de schitterende omgeving van de Ardeche in Zuid - Frankrijk ? Dan bent u hier aan het juiste adres!

Camping la Chazalet

  Naar de hoofdpagina
Informatie over de camping
Ligging en routebeschrijving

Omgeving, natuur, cultuur en uitstapjes

De huurcaravans

Tarieven

Reserveren kampeerplaats of caravan

Voorzieningen

Reacties uit het gastenboek

Foto's van de camping en omgeving

Meer informatie

Contactgegevens

Laatst bijgewerkt:

februari 2013

 

Camping La Chazalet is aangesloten bij 

SVR logo

Stichting Vrije Recreatie

 

FFCC logo

F.F.C.C.

Deze site staat op
Vakantiesites.com

 

franse vlag

Verslag van het seizoen 2007

Ingezonden reacties van kampeerders
Klik hier voor de uitgebreide fotogalerie

Hieronder kunt u lezen hoe eerdere gasten de camping en omgeving hebben ervaren.
De verhalen op deze pagina gaan over de kampeerbelevenissen in 2007.


Ook van de vorige jaren: 2010, 2009, 2008, 2006, 2005, 2004, 2003, 2002, 2001 zijn 132 verslagen beschikbaar!

Beste mevrouw Klunder,

Al bij het reserveren viel het me op dat de camping beheerd wordt door attente mensen. Ik had namelijk eerst voor een week later gereserveerd, maar werd direct gebeld dat er dan alleen nog zon-plekjes beschikbaar waren. Wilden we een schaduwplekje dan konden we beter een week eerder komen. Wij konden dan ook, dus dat was snel geregeld. 
Zodra de kinderen vakantie hadden gingen we op weg naar Camping Chazalet. We vertrokken 's ochtends om 5 uur vanuit Haarlem. Onderweg hadden we de nodige tegenslagen, zoals een dochter die wagenziek werd en 
meerdere keren heeft gespuugd. Nadat we van de snelweg waren was het nog best ver naar La Chazalet.
Al met al hebben we er 14 uur over gedaan om er te komen. Maar de routebeschrijving klopte perfect. En het was de moeite van de verre reis waard!
De camping is heerlijk rustig. Onze kinderen en wij hebben het ontzettend gezellig gehad met de andere kinderen die er waren en hun ouders. Op welke camping mag je nog een vuurtje stoken? Hier mag het! De hele dag waren we bezig met goede takken zoeken voor het vuur en het stokbrood.
's avonds kwamen alle kinderen bij ons stokbrood bakken en hun ouders kwamen mee met hun flessen wijn. Erg gezellig was dat.
Verder vermaakten de kinderen zich uitstekend bij het beekje dat over de camping stroomt. In het bos hebben we bosbessen en wilde aardbeien geplukt. Heerlijk.
Of we haalden frambozen bij de boerderij, die dan ter plekke voor ons geplukt werden.
We hebben een erg fijne week gehad op camping La Chazalet.

Hartelijke groeten,
Marjan Coenders, Remko Visser, Nienke en Silke.

=====


Foto: fam. Wabeke


Beste familie Klunder, 

Wat hebben we genoten! Heerlijk terrein, prima en ruime plekken, aardige mensen en zoals beloofd, eenvoudig maar zeer schoon sanitair. Alle lof voor de boerin, die dit allemaal in haar eentje regelt en doet! Onze zoon Pim, toen nog 6 jaar, had al gauw aansluiting met andere kinderen. Lekker spelen bij het beekje, kikkers vangen (en weer loslaten), spelen bij de boerderij, konijnen voeren en dollen met het hondje en natuurlijk zorgen voor de nodige houtaanvoer voor de kampvuurtjes 's avonds. Geweldig dat dat allemaal kan. Wel een aanrader voor volgende gasten: neem een kleine boomzaag mee! Al was het alleen maar om uit te lenen aan degenen die er geen bij zich hebben. En dan in het donker sterren kijken, waar kan dat nog zo mooi? Natuurlijk niet te vergeten de heerlijke salade vers van het land en de overheerlijke frambozen!! 's Ochtends naar het plaatselijke café voor verse broodjes. 
Ook de omgeving is schitterend. Prachtige vergezichten op de altijd aanwezige Gerbier de Jonc, die we met enig zweet in de handen beklommen (we zijn geen helden), zwemmen in natuurwater en in het zwembad van Le Cheylard, wandelingen die goed te volgen waren. De stoomtrein van Lamastre naar Tournon viel ons tegen vanwege de vrij dichte begroeiing. Leuke stadjes en dorpjes om te bezichtigen. 14 juli hebben we doorgebracht in Vernoux, leuke rommelmarkt en 's avonds een leuke lampionnenoptocht door het dorp naar het meer voor het grote vuurwerk, schitterend. Wij hebben allemaal een perfecte vakantie gehad, genoten van de rust en ruimte en de goede sfeer op de camping. Bij vertrek vloeiden er wel wat tranen bij Pim maar de belofte dat we dit jaar weer zouden komen maakte veel goed. 

Hartelijke groeten van Arjen, Sonja en Pim Wabeke, Klijndijk.

=====
Beste familie Klunder,

Onderstaand even ons bericht over een heerlijke week vakantie.
Wij hebben een heerlijke vakantieweek gehad op Camping La Chazalet! Het weer was (helaas) wat wisselvallig maar werd alsmaar beter zodat de kinderen zich heerlijk hebben vermaakt in en met het beekje, met iedere dag weer als hoogtepunt de voorbereidingen voor en het aansteken vanhet kampvuur! 
De camping zelf was heerlijk rustig, het sanitair eenvoudig maar schoon en wat heel prettig was dat je van de koelkasten in de stal gebruik mag maken. Dat was wel handig.
De camping zelf is heerlijk rustig en relaxt. Kortom, een hele fijne, ruime en prettige camping.

Hallo Ina,

Afgelopen zomer hebben wij met veel plezier drie weken op La Chazalet gestaan. De plek was prachtig, veel privacy en prachtige natuur om ons heen. Onze zoon Jesper (5 jaar) heeft zich ook prima vermaakt. Hij had snel aansluiting met de andere kinderen van de camping. Heerlijk met z'n allen ravotten; hutten bouwen, krekels vangen, bramen plukken en voetballen. De camping is erg overzichtelijk waardoor Jesper vrij rond kon lopen. Het sanitair op de camping is eenvoudig maar zeer schoon. 
De omgeving van de camping is ook prachtig, kleine dorpjes waar de wereld lijkt te hebben stil gestaan. De dorpsfeesten in de directe omgeving zijn gezellig en geven een leuk beeld van het Franse platteland. Je kan er prachtig wandelen en fietsen en je komt bijna niemand tegen, heerlijk rustig.
In de periode dat wij op de camping waren was het weer zeer wisselvallig. De dagen dat het mooi en warm was hebben we volop genoten van de prachtige meertjes in de omgeving. De informatie hierover, maar ook over andere activiteiten is naar onze mening prima; zowel op de website als op de deur van de boerderij staan allerlei tips voor activiteiten in de omgeving.
Kortom een heerlijke vakantie voor natuurliefhebbers en rustzoekers!

Annelies 

Dag, 

Wij berichten dat er naar onze mening sprake is van een prima prijs-/kwaliteits verhouding.Wij stonden dit jaar voor de 2e keer een week op la Chazalet. We vonden dat de camping een herkansing verdiende; vorig jaar hadden we het niet getroffen met het weer (regenachtig en vooral 's nachts koud) maar de camping zelf was zó mooi gelegen en lekker rustig dat we ons verheugden op een weekje met mooi weer.
Deze verwachting is gedeeltelijk uitgekomen, we hebben een aantal mooie dagen gehad en de gelegenheid genomen de omgeving wandelend te verkennen. Hoogtepunt van elke dag was het fikkie steken in de avond; de kinderen vonden het geweldig om marshmallows te roosteren aan een zelfgemaakt stokje.
Met het weer zul je, geloof ik, moeten leren leven. Door de aanzienlijke hoogte zijn de avonden en nachten kil. Het kan er tevens aardig 'spoken' zo bewees een flinke onweerbui waarbij hagelstenen als flinke knikkers naar beneden kwamen. Wél uniek als daarna de zon weer doorbreekt en het dalletje van de camping in nevelen hult.
Al met al wederom een enerverende week, de kinderen vonden het fantastisch, zij kunnen naar hartelust rondlopen, bij de boerderij spelen, bij het stroompje prutsen met steentjes en modder, hutten bouwen in het bos etc.
Het bejaard paard zorgt voor vermaak door regelmatig 'uit te breken', de boerin komt regelmatig langs om te zien of het met iedereen goed gaat en het eenvoudige, maar slechts met weinig mensen te delen sanitair te reinigen.

Het is tot dusver de meest eenvoudige camping die wij hebben bezocht, misschien daardoor ook de rustigste en dát strekt wat ons betreft tot aanbeveling. Het kamperen is er nog echt kamperen én… het is de enige waarvan de kinderen vragen of we er nog een keer naar terugmogen, al wás het maar om het fikkie steken.


Beste Familie Klunder, 

Over de vakantie op La Chazalet (27 aug. 8 sept.):  
We hebben het heerlijk gehad, erg mazzel met het weer (!) omdat in tegenstelling tot een ‘normale’ zomer’ het erg tegenviel en zelfs fris tot koud was. Dus ondanks de erg koude nachten (gelukkig een lekker dekbed mee!) en soms wel het rijp op het veld voor onze caravan, hadden we de 1e week overdag een mooie temperatuur met veel zon en zélfs korte broekenweer tot zonsondergang om 19:00 uur. De 2e week was flink kouder en vooral winderig; truien, jassen en sjaals mee, en meestal om 17:00 uur de caravan in met de kachel aan. Overdag geen probleem echter; we hebben iedere dag wandelingen van meerdere uren gemaakt m.b.v. kaarten die bij de plaatselijke VVV verkrijgbaar zijn. Met 3 honden trek je eropuit, maak je mooie lange wandelingen om de streek te ontdekken en blijf je lekker warm. De beloning: een prima vakantie met 3 speelse smoelwerken!
Over het kamperen: een mooi plekje meteen het 1e veld links onderaan de weg voor het riviertje, een grasveld voor de deur, vers stromend water om af te koelen / pootje te baden. De honden hebben er dankbaar gebruik van gemaakt!
Kortom, het is fantastisch geweest, we hebben genoten. De streek is geweldig mooi met erg vriendelijke en behulpzame mensen. Iedere dag eindigde prima met een goed boek, een goed glas wijn, aangevuld met stokbrood en plaatselijke kaas & worst, in de zon voor de caravan! Wat wil een mens toch meer, en tsja, een leven als God in Frankrijk? Nou, in deze vakantie leek het er wél op!
In ieder geval komen wij graag terug in 2008!  
Tot komende vakantie + vriendelijke groeten,
Sevenne Odijk

Hallo,

We hebben 10 uitstekende dagen en nachten gehad op de bijzondere camping! Op zich een camping die mij (als oud scout) op het lijf geschreven zou moeten zijn.... Echter voor het eerst in ruim 25 jaar kamperen heb ik 3 volle dagen nodig gehad om te wennen.
Inmiddels ben ik erachter waarom. De camping heeft voor een nieuwkomer geen "ziel". Als je de pech hebt om de boerin niet te treffen bij aankomst en de aanwezige campinggasten zijn wat in zichzelf gekeerd, dan is de goedbedoelde mail vanuit Nederland erg weinig op op te koersen.
 Natuurlijk hangt de camping vol met Nederlandstalige briefjes en tips & tricks, maar net ff die eerste aanspraak is best wel belangrijk. Daarnaast de tip om een intekenlijst voor brood te regelen. Daar moet toch iets op te verzinnen zijn? Zelf fietste ik regelmatig naar t dorp in de vroege morgen en kwam vervolgens 10 auto's van de medegasten tegen die braaf hun brood gingen halen.
Genoeg gemokt. Het is een heerlijke plek met sanitair dat er enerzijds oud uitziet en anderzijds het schoonste is dat we ooit hebben getroffen ;-).

Groet van de familie Muller uit Almelo.

Hi allemaal,

het is ons erg goed bevallen. Mooie plek. Alleen hadden we twee keer een gezinnetje naast ons staan dat kleine kinderen had en die plek naast ons staat er vrij dicht op.
Verder echt leuke tijd gehad, leuk met kampvuur etc. 
Ikzelf heb heerlijk op de fiets rondgereden, en da's ook schitterend. Hierbij nog een aantal plaatjes van onze vakantie. Veel succes verder, ik zou zo nog een keer terug willen.
 

Mvg, Bart Mosselman.
Hallo familie Klunder,

Wij hebben bijna drie weken op La Chazalet vertoefd, met onze twee kleine kinderen. De heerlijke rust op de camping is fantastisch en we hebben ons even terug in de tijd gewaand; de boerin die in haar mooie autootje over de camping reed, de mooie oude boerderij, de beesten, waar onze dochter van twee maar geen genoeg van kreeg en de eindeloze stilte `s nachts! 

Waar we het allermeest van genoten hebben op de camping zelf was de ongedwongen sfeer die er hing. Een praatje met de boerin mag altijd, maar hoeft niet. Ook het vuurtje stoken 's avonds... Mijn man en ik hebben als kleine kinderen iedere avond enthousiast met stenen gesleept, hout gesprokkeld en we leerden van andere gasten hoe we het beste dennenappels konden gebruiken! 
Ook onze dochter vond het fantastisch, de vrijheid om haar heen en de beesten waar we elk moment van de dag naar konden komen kijken. Op haar kamer hangt nog steeds een foto van het paard!

De omgeving was ook schitterend, helaas kun je met een peuter en een baby niet alles zien. Vandaar dat we zeker weten nog een keer naar La Chazalet zullen komen! Dan kunnen we met onze (dan wat grotere) kinderen opnieuw vuurtjes stoken en mooie wandeltochten maken! En we kunnen dan zien hoe "onze" caravan erbij staat! Want we genieten er nog steeds van dat onze oude caravan is achtergebleven, maar ik denk dat hij niet op een mooiere plek had kunnen staan! 

Met vriendelijke groeten,
Jeroen, Hanneke, Sarah en Gijs Hinneman


=========
Beste fam Klunder,

Hier volgt in het kort onze bevindingen van La Chazalet in de zomer van 2007:

Deze prachtige camping raad ik iedereen af. Het is zo'n unieke plek, dat we bang zijn als we de camping hier aanraden, deze over enkele jaren misschien haar karakter verliest door een stormloop van Nederlanders... 
De camping zelf is lekker rustig. Mooie plaatsen met relatief veel privacy. Het sanitair is eenvoudig, maar wel schoon! De plaats waar wij stonden lag geweldig, maar was enigszins klein. Op de dag van aankomst hadden we de tenten goed en wel staan en er barstte een geweldig onweer los. In korte tijd stonden onze tentjes in een grote plas water. Dankzij de formidabele, behulpzame boerin Annie (wat een vrouw) konden we 2 nachten in een caravan slapen, zodat de doorweekte kampeerspullen weer konden drogen. Ook onze kinderen hebben het er naar hun zin gehad. Ze moeten zichzelf vermaken, want er is geen animatieteam o.i.d. 's Avonds een kampvuurtje samen met andere campinggasten. Lekker ongedwongen.
De omgeving is al even indrukwekkend, alhoewel je soms een stuk moet rijden. Je kunt er bovendien prima wandelen. 
Alle lof.

Hartelijke groeten,
Gert Jan Ebels, Nicolien Wolf, Vera en Kees

=========
leuke vakantie gehad, mooie kampeerplaats, grote vrijheid op de camping! Doe de boerin nog vele groetjes van de Belgen, en wie weet tot nog eens! 

Freddy en Gretel Coppens, Gilbert en Ria Vanlandeghem

Hallo,
Wij vonden het erg leuk op deze camping.Voor kinderen is er van alles te beleven.De dieren op de boerderij waren erg vermakelijk.
‘s Avonds kampvuur was echt helemaal top.
Het enige minpuntje is het ontbreken van zwemwater.
Een flink gat graven in de beek zou misschien wonderen doen. 

Met vriendelijke groet,

Kees Marijnissen


Foto: fam. Wabeke

Verslag 2007

’s Avonds laat kwamen wij aan op de camping na een enerverende rit, met zoon en zwangere vrouw, door een prachtig berglandschap.
De tent moest worden opgezet onder het licht van de koplampen van de auto. Pas bij het ontwaken zagen we waar we terecht waren gekomen. Een prachtige camping in een prachtige omgeving. We hebben een heerlijke vakantie doorgebracht op la Chazalet, met dank aan de boer en de boerin voor hun gastvrijheid. Onze zoon van 4 jaar had volop vriendjes en vriendinnetjes en er werd de hele dag heerlijk buiten gespeeld, geklommen, gevoetbald en geravot.
’s Avonds kwamen we bijeen voor een maaltijd bij het kampvuur. Onze zoon hielp natuurlijk volop mee met de voorbereidingen: het hout sprokkelen en dennenappels verzamelen.
Over een jaar of twee komen we graag nog eens terug met onze inmiddels geboren tweeling. 

Groet Wouter, Karla en Koen en inmiddels Nienke en Daan

 

Hallo familie Klunder

De camping vonden we via internet, en na het lezen van de diverse reacties, waren we toch wel benieuwd! Na een voorspoedige rit langs de autosnelweg zouden we het laatste traject afleggen met de routebeschrijving van de site. Rustige camping…smal baantje met hopelijk geen tegenligger…ruimte zat…het klinkt als muziek in de oren! Wel …het was muziek! Je acht het in eerste instantie niet voor mogelijk dat je de camping ooit zal vinden, maar eens aangekomen: RUST, RUIMTE, en een PRIMA ontvangst!

Waar je ook staat op de camping je bent steeds op loopafstand van het sanitair – dat door Mevr. Annie ( de eigenares ) – minstens tweemaal daags wordt geďnspecteerd en schoongemaakt. Het is inderdaad niet die 4* camping,  maar wie houdt van een eerlijke, rustige en natuur-rijke vakantie is hier zeker op zijn plaats!

 Jan & Machteld  D'Haese- Calsyn

Hallo.

Hier een berichtje van ons. 
Na een vermoeiende reis vanuit het zuiden, (we hadden onderweg veel files gehad i.v.m bermbranden) kwamen we 4 augustus erg laat aan op de camping.
Het zou onze derde en laatste week in Frankrijk worden. We werden zeer vriendelijk verwelkomd door de boerin die ook nog van alles in huis had zodat we nog een maaltijd konden maken. Het viel ons direct op dat de camping in een mooi gebied ligt en dat de plaatsen echt heel groot zijn. We kwamen met 34 graden aan en ook de dag erna hebben de kinderen zich hartstikke vermaakt met en in het beekje. Wat wil je nog meer! Al viel het sanitair ons erg tegen. (Als we deze camping als eerste hadden aangedaan dan was er waarschijnlijk niets aan de hand geweest. Maar de eerste twee weken waren we op een mini camping met erg mooi sanitair. Grote badkamers ( compleet met wc, douche en wasbak. En voor een kleine camping ( 6 plaatsen ) veel badkamers. Plus nog losse wc's en wasbakken. Het was een vrij nieuwe camping. Dus het verschil was gewoon ontzettend groot; wat het sanitair
betreft dan) 
De camping ligt overal ver van weg maar wel in een prachtige omgeving. We hebben deze week meer uitstapjes gemaakt dan de andere 2 weken. De treinreis van Lamastre naar Tournon was echt prachtig. Maar ook de kleine dorpjes en " Gerbier de Jonc ".
Heel erg jammer was dat het weer ons niet mee zat deze week. Na twee dagen sloeg het weer om en was er veel regen en de temperatuur was toch wel fris te noemen. Wij komen niet meer terug omdat we echte zonkampeerders zijn. 
Groetjes Fam. Muijtjens
Berg a/d Maas

Beste Ina Klunder

We hebben tien dagen lang een heerlijke tijd gehad. We waren de enige op de camping. Maar begin mei is de natuur erg mooi. We hebben met de honden in de omgeving veel wandelingen gemaakt. Naast de vele voorjaarsbloemen en orchideeën ook de koekoek vaak gezien. 
We hebben twee keer bij Johan en Ria op Bastier gegeten. Goede loopafstand en lekker uitgebreid eten.
 

Loes en Romke van Willenswaard

Hoi,

We (man en ik) vonden het een heel aangename sfeer, de caravan was zoals ik verwacht had, eenvoudig maar goed.
De omgeving was ook fijn, alleen de weg naar de caravan had iets beter gekund. Dat was volgens ons het enige minpuntje.
Ik vind het een ideale plaats om met kinderen naartoe te gaan, die kunnen naar hartelust ravotten. Wij hadden ons zoontje van 1 jaar mee en ik moet zeggen dat hij zijn eigen rot heeft geamuseerd. Het was fijn om te weten dat we ons deurtje konden open laten zonder ons zorgen te moeten maken . Hij had een heel bos om te spelen en aangezien we bijna alleen daar waren was dat voor ons daar een grote luxe, zoveel terrein alleen voor ons hihihi.
De boer en boerin waren heel vriendelijk en behulpzaam. Chapeau voor de boerin, zoals dat mens werkt en sleurt met dingen, zo zie je er niet veel meer die dat kunnen.
De douches en toiletten waren heel goed onderhouden.
In de omgeving heel mooie meren waar men kan gaan zwemmen, die van Lamastre zelf vind ik een aanrader, is het kortste bij en goed.
We hebben ook het paardrijden geprobeerd in het dorp zelf en de mensen daar waren heel vriendelijk.
Dus in het kort samengevat, een heel geslaagde vakantie en voor herhaling vatbaar 

Groetjes van de familie Collin.

Klik hier voor het verslag van 2008

Klik hier voor het verslag van 2006 (14 reacties)

Klik hier voor het verslag van 2005 (20 reacties)

Klik hier voor het verslag van 2004
(15 reacties)

Klik hier voor het verslag van 2003
(17 reacties)

Klik hier voor het verslag van 2002 (12 reacties)

Klik hier voor het verslag van 2001 (7 reacties)   
Copyright © 2001/2009 by R.A. Klunder - Camping La Chazalet, Frankrijk                                                                  Lees de Disclaimer