Zoekt u een camping in de schitterende omgeving van de Ardeche in Zuid - Frankrijk ? Dan bent u hier aan het juiste adres!

Camping la Chazalet

  Naar de hoofdpagina
Informatie over de camping
Ligging en routebeschrijving

Omgeving, natuur, cultuur en uitstapjes

De huurcaravans

Tarieven

Reserveren kampeerplaats of caravan

Voorzieningen

Reacties uit het gastenboek

Foto's van de camping en omgeving

Meer informatie

Contactgegevens

Laatst bijgewerkt:

februari 2013

 

Camping La Chazalet is aangesloten bij 

SVR logo

Stichting Vrije Recreatie

 

FFCC logo

F.F.C.C.

Deze site staat op
Vakantiesites.com

 

franse vlag

Verslag van het seizoen 2006

Ingezonden reacties van kampeerders
Klik hier voor de uitgebreide fotogalerie

Hieronder kunt u lezen hoe eerdere gasten de camping en omgeving hebben ervaren.
De verhalen op deze pagina gaan over de kampeerbelevenissen in 2006.

Ook van de jaren 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2007, 2008, 2009, 2010 zijn 132 verslagen beschikbaar!

 

Hallo fam. Klunder,

Wij hebben twee heerlijke weken gehad, op een van de mooiste plekjes van de camping. Heerlijk aan het beekje, met een paard in de achtertuin (en een keer bijna in de tent!). Ons hondje was al snel bevriend met de honden van de boerin, die elke ochtend langs kwamen wandelen. Wat een rust, wat een sprinkhanen en vlinders en wat een ruimte! Lekker knutselen op de woensdagavond op de boerderij. Mooie wandelroute om de camping heen en heerlijk gegeten bij de Groningers op een camping verderop. Veel zwemgelegenheden op redelijke rijafstand. En elke avond na 9 uur kampvuurtje stoken, voor onze zoon het hoogtepunt van de dag. Ik was blij met de goede en schone sanitaire voorzieningen.

Bedankt voor de goede zorgen en het is voor herhaling vatbaar wat ons betreft!
Hartelijke groeten van Peter en Joris Zwager en Eugenie Tijdink (en Sammie)

------------------

Onze verlangens zijn volledig beantwoord!  Het was een zalige vakantie.
Ongelooflijk hoe de kinderen zich hebben geamuseerd...en de boerin: een ongelooflijk tof mens! Een vrouw om "U" tegen te zeggen!!
We hebben vééél meegemaakt: van losgelopen paarden naar donders en bliksems, overstroming van onze tent....maar dat maakt niets uit, die gebeurtenissen verweven met de eenvoud van de camping, de sfeer van alle mensen samen, het kampvuur, het "geheim" bezoek, de boerin, de dieren, het water, maken de camping UNIEK.

Fam. Cayenberghs-Vansteenkiste

------------------

Kampeerverhaal van David Brouwer (24 jaar) en Sylvia Beenen (20 jaar)
In de periode 29 juli tot 5 augustus 2006

Na een 2 daagse dagreis via mooie binnendoorroutes waren we uiteindelijk aangekomen op de camping. Gelukkig hadden we een routebeschrijving om bij de camping te komen, anders was het wel lastig om te vinden. Het was wel spannend om via het smalle weggetje naar de camping te rijden, gelukkig waren we geen 1 keer een tegenligger tegen gekomen.
Na het melden bij de boerderij, werd onze plek toegewezen, ze wisten exact wie we waren. 
Het is een leuke kleine camping, goed sanitair, grote staanplaatsen voor de tent. Het leuke is dat je een kampvuurtje bij de tent mag maken. 
Het plaatsje Lamastre wat 12 km verderop ligt is een gezellig stadje, veel winkels en een supermarche. Daar vlakbij is ook een zwemgelegenheid. Jammergenoeg was het weer niet echt mooi, maar we hebben ons goed vermaakt. Na ongeveer 1 uur rijden ben je in Valence. 

Deze camping is zeker een aanrader voor gezinnen met kinderen die van rust houden.

Groeten David Brouwer en Sylvia Beenen uit Nieuw Vennep (N-H)
 
------------------

Beste familie Klunder en familie Serrilon,

Onze zomervakantie zat er bijna op. We wilden er nog een weekje tussenuit, maar doe je dat, met een dochtertje van net 8 weken oud?
Wij dus wel! Waar ga je dan heen, naar een drukke commerciële camping óf naar een rustige camping bijvoorbeeld bij de boer?
Dat laatste zagen wij wel zitten. Rustig met zijn drieën genieten in de natuur, af en toe een uitstapje maken, niks moet alles mag!
Zo kwamen we in augustus 2006 op La Chazalet terecht.

De omgeving hebben wij ervaren als rustig. We genoten van de vele kastanjebomen, het landelijke uitzicht. Een camping met weinig luxe, echt back tot basic. Het deed ons een beetje denken aan Scandinavië, het gebied waar we verliefd op zijn geworden tijdens eerdere vakanties. Zodra het weer het toe liet stookten we een vuurtje, waar mag dit nog in Frankrijk?

Zonnige dagen werden vooral 's nachts afgewisseld met regen, onweer, kou (3 tot 4 graden) en veel wind. Wij lagen soms te waken in de tent, maar Noa ons dochtertje sliep overal doorheen. Er moesten wel geultjes gegraven worden, maar de zoon van La Patronne hielp mee met zijn pikhouweel. Zo hielden we de vele regen buiten de tent.
We ontmoeten leuke mensen; Jack, Lore en hun 4 kinderen uit België.We zullen hen zeker een keer gaan bezoeken.

Wij kijken terug op een leuke, ontspannen week en komen zeker nog eens terug wanneer Noa kan lopen en zelf krekels en spinnen kan vangen. Voor haar eerste vakantie in het buitenland was dit een mooie start! 

Merci et au revoir

Groetjes van Maurice, Felice & Noa

------------------


Hallo allemaal,
Hier een berichtje uit Groningen.
wij willen even zeggen dat we een geweldige tijd hebben gehad, de camping is echt super. De omgeving is prachtig en er is ontzettend veel te zien, en te doen in de Ardeche.
Onze complimenten voor de boerin super woman.
De toiletvoorzieningen waren echt geweldig schoon en zeer goed verzorgd. Bij deze willen wij de fam klunder nog bedanken voor de heerlijke patat- en hamburgeravond. Zeer leuk initatief. Leuk om volgend jaar weer te doen.
Na 2 geweldige weken en veel leuke mensen te hebben ontmoet, en de kinderen veel vrienden hadden gemaakt, was het weer tijd om naar huis te gaan. 
Onze auto is op de terugweg stuk gegaan en kon niet weer worden gemaakt. Ondanks dat hebben we wel zoiets van, we gaan waarschijnlijk volgend jaar weer terug naar de camping. Iedereen die dit leest en die we hebben ontmoet groetjes.

eric, gea, lotte en madelief de Rover.


-------

Beste familie Klunder,

Het is nu alweer een half jaar geleden dat wij, in juli, drie weken op plek 5 hebben gecampeerd en ik zie het voor me als de dag van gisteren.
Een prachtige plek, schuine heuvel en een plat stuk waar precies onze tent mooi kon staan en uitzicht over de camping en de berg erachter.
Dit was onze eerste kennismaking met een boerencamping en dat bleek zeker voor herhaling vatbaar. Heerlijke rust en ruimte dat maakt een vakantie pas mooi.
Prachtig streek rondom de camping, je kunt daar al een lekkere wandeling maken, de kinderen moesten wel eerst hun sprinkhanenvrees overwinnen, want daar krioelde het van! De wandeling naar het dorpje was zeker ook de moeite waard. De streek verder is niet zo toeristisch, wat erg prettig is, geen druktes onderweg, maar nog gewoon boerendorpjes en leegte.. en prachtige uitzichten over de ruige bergen. 
De camping was simpel en dat hoort ook zo bij camperen vinden we, gewoon een wc, een douche en een kraan in het bos, wat heb je verder nodig? 
In de avond een lekker vuurtje maken en met een wijntje voor de tent, de kinderen spelen met de anderen of in hun zwembadje. Op de boerderij konden de kinderen nog naar de dieren kijken, er waren net kleine katjes en wat kippen en een paard.....was het maar alweer zomer dan gaan we weer naar Frankrijk en wie weet wel weer naar deze camping, want het was zeker de moeite waard!!

Groetjes Claudia Polet


------

1 Anekdote wil ik graag met jullie delen, het is zo'n vakantieverhaal dat leuk is om achteraf te vertellen waar je om kunt lachen. Maar op het moment zelf  was het wel schrikken, zal de emoties die door mijn lijf gingen ni snel vergeten. 
Echt het gevoel dat je leeft doordat je beseft dat er iets je kan overkomen. 
Had me nog nooit zoals een beschermende moederkloek gevoeld voor haar twee kuikens. We zaten dan ook op een boerderij:-)
We kwamen aan in de gietende regen en de boerin bood ons direct een plaatsje aan in de schuur zodat we onze vakantie niet nat moesten starten, dit vonden wij kei lief! 
We installeerden ons zo goed als het kon, want de tent konden we niet vastzetten door de harde ondergrond.
's Nachts kwam er een harde wind opzetten en de tent waaide van hier naar daar. Ditte, ons kindje, hadden we al bij ons in het compartiment genomen. Na een tijdje viel zij in slaap. Wij durfden dit niet; de wind gierde om onze oren want die sloeg steeds recht de schuur in. De tent verschoof echt elke keer 10 cm. 
Boven ons was er om de paar minuten een kletterend lawaai. Dit bleek een losse dakpan te zijn. 
Toen hebben we heel snel Ditte opgenomen en slaapzakken en zijn in de recreatieschuur gaan slapen. 
Een paar uur later kwamen Ina & Co een plasje doen en deden ook hun verhaal; zij hadden hun tent aan de stokken moeten tegenhouden zodat ze niet gingen vliegen. En zo heeft elke kampeerder van die dag wel zijn spannend verhaal.
De boerin vond ons onder de morgen en zij verklaarde al lachend dat die dakpan er al jaren vasthangt aan een ijzertje. 
Tja... Ze vertelde ons ook dat onze camping in de gevarenzone van de storm zat. 
Was ik blij dat we dit 's nachts niet hadden geweten :-) Maar 's morgens straalde de zon en konden wij op ons heerlijke plekje gaan staan. Waar het de rest van onze vakantie puur genieten was!!!

Hier zien ze ons nog !!! 

lieve groetjes 
Wendy, Frieda, en Ditte


Beste Fam Klunder

De camping was even moeilijk te vinden. Ergens verkeerd gereden, dus kwamen bij een andere la chazalet uit.
Toen we aankwamen was het erg stil op de camping; iedereen was weg zelfs de boerin. Wij naar ons plekje gereden. Het uitzicht daar was erg mooi en de plekken zijn heerlijk groot; ,je buurman hoor je er echt niet snurken.
Na 30 min kwam de boer en ook de andere campinggasten terug. Het was voor de kinderen meteen een feest alle kinderen speelden met elkaar of het nu groot of klein was. s' Avonds als het weer goed was, gezellig een kampvuur voor ieder die zin had om mee te doen', was welkom bij elkaar. Geen zin, dan brachten de kinderen je wel een marsmelloo in je tent.
Tijdens zwaar weer liepen er wel wat tentjes vol met water maar bijna iedereen hielp de anderen met graven en dijkjes maken.
De natuur is er heel mooi en we hebben nog nooit zoveel vlinders gezien.
Het was soms wel erg warm, dan miste je wel dat je niet even een koele duik kon nemen.
De boerin is erg aardig, jammer dat we haar niet konden verstaan maar met gebaren kom je een heel eind.
Kortom een heerlijke camping, rustig, gezellig ,kinderen heb je geen omkijk naar. Zwembadje zou fijn zijn maar verder is het daar een droomplek.
Doe de groetjes van ons ook aan de boer en de boerin.

Jan ,Monique ,Marieke en Jeroen

beste fam. Klunder

Afgelopen zomer zijn we op camping la chazalet geweest en we moeten zeggen, het is ons er meer dan goed bevallen. 
Na een lange tocht over een weg waar geen einde aan leek te komen kwamen we aan op de camping.
In eerste instantie waren we toch wel wat verbaasd over de wat primitief ogende boerderij, waar we nog echt op zoek moesten naar de boerin om ons te melden, maar dit werd al snel goed gemaakt door de geweldige plaats, de zeer eenvoudige maar zeer schone toiletten (met w.c. papier!), de rust en de zeer vriendelijke ontvangst.
De camping bleek een heerlijke plaats voor de kinderen, we konden ze vrij laten zonder bang te zijn ze kwijt te raken, niets bleek zo leuk te zijn als overdag hout sprokkelen en daar dan 's avonds een vuurje mee te stoken. Wanneer je van kamperen houd zoals kamperen bedoeld is, zonder al te veel luxe, is deze camping ideaal!!!! 
Een aanrader voor mensen met kinderen van 0 to 10 jaar

Groeten, fam. Groeneveld

Ons verblijf in "la Chazalet" was zeker en vast memorabel, niet alleen door de avonturen die we er beleefd hebben maar ook zal ik deze plek nooit vergeten door zijn atmosfeer. De authenticiteit van de camping heeft zoveel charme. Het is heel prachtig gelegen, alsook de weg ernaartoe die we meermaals bereden hebben, trakteert je op mooie uitzichten. 
Je kampeert middenin de ongerepte natuur en je geniet hier samen van, met andere fijne rustige kampeerders. Altijd bereid om een handje te helpen. Voor mij een groot pluspunt is dat je 's avonds afscheid kan nemen van de dag onder een enorme sterenhemel terwijl je kampvuurtje lekker knettert. Gewoon zalig !

------------------
Onze vakantie op camping La Chazalet

Voor het eerst naar Frankrijk op vakantie. Nou een hele onderneming. Bij de Franse grens ben je zo, maar dan!!! 
De omgeving is prachtig in 1 woord, alleen voor mensen met hoogtevrees is wel het een en ander te overwinnen.
Drie weken zijn we verbleven op de camping in de caravan aldaar. Voor de kinderen een paradijs, omdat er gespeeld mocht worden met de dieren en in het bos. Te gek vonden de kinderen het natuurlijk dat er vuurtjes gestookt mochten worden na 9 uur 's avonds (en konden de marshmallows gebakken worden) Dat is smullen!!. Deze warmte had je ook hard nodig, want 's avonds was het echt fris. Eén nacht was het slechts 3 graden.
Het voordeel van een boerderijcamping is natuurlijk dat er veel ruimte om de caravans/tenten is en altijd kinderen om mee te spelen en dat het niet al te groot is.

In de omgeving hebben we vele uitstapjes gemaakt. De afstanden zijn hemelsbreed niet zo groot, maar zeer veel tijd is nodig om er te komen.

De camping is erg ruim en de sanitaire voorzieningen, nederlandse toiletten weliswaar, werden minimaal 2x per dag schoongemaakt. De eigenaresse Annie, wil het voor een ieder naar de zin maken en doet zelfs verwoede pogingen om een gesprekje met je aan te knopen. Een tof mens, dat mag je wel zeggen.

Voor ons volgend jaar weer iets nieuws, maar we kunnen deze camping een ieder aanraden. Netjes, vriendelijke mensen, prachtige natuur en goedkoop.

Groetjes,
Fam. Beuting-Jansen
Oldenzaal
------------------

--- VOOR FIETS LIEFHEBBERS ---

Beste vakantiegangers,

Wij zijn nu 2 keer op deze camping geweest en vonden het geweldig.
De reden waarom wij daar terecht zijn gekomen is, omdat wij ontzettend graag met onze racefietsen daar in de omgeving de wegen onveilig willen maken.
Het is elk jaar weer even adembenemend wat je dan onderweg allemaal voor een schitterende natuur te zien krijgt. Maar wat ons ook weer elke keer verbaast is het feit dat je soms 1 à 2 uur kunt fietsen zonder iets te zien en dan opeens uit het niets een klein dorpje. Een paar keer met de pedalen rond en je rijdt het dorpje weer uit. Zo'n dorpje ligt dan midden in de bergen. Wat wij ons dan altijd afvragen is, wat voor mensen daar wonen en waar die
mensen van leven en zo. Het liefst zouden we een kijkje willen nemen in een huisje en met de bewoners een praatje maken.
Wat ons ook opvalt is dat meer dan de helft van dit soort huisjes enorme druivenstruiken om het huis hebben. Sommige stammen zijn zo dik als van een forse boom. Kun je wel nagaan hoe oud die struiken zijn.
Twee jaar terug hebben wij ook de omgeving bekeken met de auto en ook erg mooie dingen gezien, maar dit jaar hebben we alleen maar gefietst. We zijn er 3 weken geweest en hebben het voor elkaar gekregen om bijna om de dag een fietstocht te kunnen maken.
Wij hebben inmiddels al heel wat cols beklommen. Voor 2 jaar terug hebben we een tocht gemaakt van 65 km waarvan we er 45 bijna aaneengesloten hebben geklommen. De daling was dan ook aaneengesloten zo'n 20 km. Onze vingers zaten klem om het stuur van het remmen, zodat wij halverwege in een klein dorpje even hebben moeten stoppen om onze handen van het stuur los te wurmen en te zorgen dat er weer een beetje leven in kwam. Pfffff dat dalen valt altijd zo tegen. Je kunt beter klimmen. Al moet ik iedereen waarschuwen die nu al bij zichzelf denkt.....o volgend jaar neem ik mijn fietsje ook mee.
Dat kan hoor, maar dan moet het wel een fiets zijn met enorm veel versnellingen en dan moet de eigenaar van die fiets wel degelijk goed getraind zijn. Anders ga je wel van de camping af, maar dan wordt het de vraag wanneer je weer terug komt. Er is bijna geen stukje weg wat horizontaal ligt, dus het is klimmen en dalen. Je komt met zo'n tocht aan het zweten, dat wil je niet weten en dat ligt dan echt niet alleen aan de buitentemperatuur.
Wij hebben 2 jaar terug 1 keer een heel klein stukje moeten lopen, het was daar zo ongelooflijk stijl. Ik denk wel met een gemiddelde van zo rond de 20%. Dat ik het gevoel had dat als ik door zou fietsen ik dood zou gaan. En geloof me dat ik (Wanda) enorm veel fietservaring en kilometers (ook klimkilometers) in de benen heb, maar dit was echt te gortig.
Goed mensen dit is wel een heel verhaaltje geworden over fietsen, maar ja dat is dan ook bijna het enige wat wij in de vakantie willen doen. In de rest van de tijd vermaken wij ons ook altijd erg goed. Wij knuffelen graag en borduren alle 2 (ja ook Dik) en zo af en toe een boodschapje doen. Als we maar bij elkaar zijn dan is het goed.

Wanda en Dik

------------------
Beste Familie Klunder

We hebben erg genoten op de camping, ik had van tevoren al veel op de site rond gesurft en er erg veel zin in.
En ik kan wel zeggen dat we niet teleurgesteld zijn. Alleen al naar de supermarkt rijden met de auto is een waar avontuur met mooie vergezichten. Gelukkig wen je snel, dus is het al snel een minder spannende trip zodat je ook echt van het uitzucht kan genieten.
Van te voren waren we gebeld of het heel erg was als we misschien geen stroom hadden i.v.m. de grote plek die wij nodig hadden voor onze tent en dat we er niet helemaal met de auto konden komen. Dit hadden we er wel voor over om twee weken op de camping te genieten, en genoten hebben we. We stonden helemaal bovenaan de camping onder een appel en een perenboom en hadden veel privacy maar ook een schitterend uitzicht over de rest van het terrein, verder kon onze hangmat tussen de bomen en hadden we 's avonds een privé kampvuur.
Dit was wel heel prettig want 's avonds koelde het erg af, en hoewel ik hierop was voorbereid neem ik volgende keer meer warme kleding mee.
Verder hadden we uiteindelijk gewoon elektra, hier had de boerin voor gezorgd. De Boerin hield verder ook het sanitair goed schoon, ik kan wel zeggen dat het er altijd zeer netjes uit zag. Verder was het wel heel eenvoudig, maar dat had ook wel zijn charmes. 
Halverwege de eerste week dat wij op de camping stonden, merkten we pas echt dat we midden in de natuur stonden, want een campingplaats onder ons werd midden op de dag verrast door een slang. Gelukkig was hij niet giftig en nadat hij toch wel heel erg van alle commotie was geschrokken hebben we hem niet meer gezien, maar in het donker liep ik toch wat voorzichtiger naar beneden, brrr. Verder was er een lieve rode kater die onze campingburen hadden geadopteerd.Uiteindelijk hadden we bedacht dat we het beest wel mee konden nemen voor vrienden die geen kat meer hadden, want hij was zo aanhankelijk en in de winter zou hij helemaal alleen zijn. Helaas zagen onze vrienden het uiteindelijk toch niet zitten dus hebben we hem niet meegenomen. In de tweede week hebben we hem ook niet meer zoveel gezien, hij had een ander gezin gevonden die geen honden hadden die hem steeds in de boom jaagde. 
In onze tweede week was het weer wat minder, maar het was ook al eind augustus / begin september. 
Hoewel er geen speeltuin of zwembad op de camping was hebben onze kinderen zich geen moment verveeld en wilden ze het liefst de hele dag op de camping blijven.

We willen dan ook graag weer een plaatsje reserveren voor 2007. Hopelijk is dit nog mogelijk.

Groetjes Yolanda en de rest van het gezin

-------
Beste familie,

"Camping La Chazalet is een bijzondere camping. Geen animatie, geen zwembad, geen disco: ideaal voor rustzoekers! Maar het vreemde is: kinderen vinden het - ondanks het gebrek aan al die moderne faciliteiten - fantastisch in La Chazalet. Onze dochters van 7 en 9 hebben zich twee jaren achtereen uitstekend vermaakt, spelend met leeftijdgenootjes op en rond de boerderij, in het beekje dat dwars over camping stroomt, met de dieren, in het bos. Met z'n allen hout sprokkelen, en 's avonds zo af en toe een klein vuurtje stoken. Met zo rond de 15 plaatsen is het een gezellige, ongedwongen camping. Natuurlijk, je kunt het met buren slecht treffen, maar dat hebben wij althans nooit meegemaakt; en dan nog: de plaatsen zijn zo ruim en op natuurlijke wijze afgebakend dat je altijd over voldoende privacy beschikt.
Kom daar bij een ANWB-viersterrencamping maar eens om! Prachtige omgeving, veel gewandeld.
Het sanitair is eenvoudig, maar overal is warm water en het wordt door de sympathieke en gastvrije boerin goed schoon gehouden. Op camping-frankrijk.nl lazen we een reactie dat de foto's op de website haast teveel leken te beloven, maar dat de werkelijkheid inderdaad die sfeer heeft die de informatie weergeeft. Die reactie kunnen wij ten volle onderschrijven.
Voor oudere kinderen, die vertier zoeken, is de camping minder geschikt, hoewel je ook van opvatting kunt zijn - zoals wij - dat je als gezin op een camping als La Chazalet weer helemaal, los van alle dagelijkse activiteiten, tot elkaar komt. We komen zeker weer een keer terug."

Hartelijke groeten,
Fam. VaarkampKlik hier voor het verslag van 2005 (20 reacties)

Klik hier voor het verslag van 2004
(15 reacties)

Klik hier voor het verslag van 2003
(17 reacties)

Klik hier voor het verslag van 2002 (12 reacties)

Klik hier voor het verslag van 2001 (7 reacties)

   
Copyright © 2001/2009 by R.A. Klunder - Camping La Chazalet, Frankrijk                                                                  Lees de Disclaimer