Zoekt u een camping in de schitterende omgeving van de Ardeche in Zuid - Frankrijk ? Dan bent u hier aan het juiste adres!

Camping la Chazalet

  Naar de hoofdpagina
Informatie over de camping
Ligging en routebeschrijving

Omgeving, natuur, cultuur en uitstapjes

De huurcaravans

Tarieven

Reserveren kampeerplaats of caravan

Voorzieningen

Reacties uit het gastenboek

Foto's van de camping en omgeving

Meer informatie

Contactgegevens

Laatst bijgewerkt:

februari 2013

 

Camping La Chazalet is aangesloten bij 

SVR logo

Stichting Vrije Recreatie

 

FFCC logo

F.F.C.C.

Deze site staat op
Vakantiesites.com

 

franse vlag

Verslag van het seizoen 2005                                   

Ingezonden reacties van kampeerders                                 
Klik hier voor de uitgebreide fotogalerie

Hieronder kunt u lezen hoe eerdere gasten, over de camping en omgeving denken.
De verhalen op deze pagina gaan over de (zomer)vakantie van 2005.
Ook van de jaren 2001, 2002, 2003, 2004, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010 zijn 132 verslagen beschikbaar!

Beste familie Klunder en familie Serrilon,

We hebben een fantastische vakantie gehad in la Chazalet.
De kinderen hebben op de camping genoten. Er was genoeg te doen voor ze, vooral bij de boerin.
De poesjes waren voor Imme en Rommert de gehele vakantie een groot trekpleister. Ze hebben er vele uurtjes doorgebracht alleen en met andere kinderen.
We hadden een prachtige plek met onze tent, waarbij we een heel mooi uitzicht hadden en tevens onze kinderen op de camping in de gaten konden houden.
Ook de omgeving in deze streek van Frankrijk is prachtig. We hebben heel veel mooie typische Ardesch kenmerkende
bezienswaardigheden mogen bewonderen.
Een aanrader voor iedereen om een keer heen te gaan.

Groeten Familie Hassink

--------------------

Door deze prachtige website kwamen wij op deze prachtige camping! Een kleine camping waar je nog een vuurtje mag stoken, dat leek ons wel wat: we hebben een fantastische vakantie gehad! Groetjes aan iedereen die er begin augustus was.

fam. Driessen
------------------------

Beste, 

Wij zijn de familie Delbroek Verbeke. We hebben twee kinderen waarvan de jongste toen 4 maand oud was. We hadden gereserveerd voor twee weken in september. Dit even ter inleiding.
Toen we de zaterdag doodmoe (we reden 's nachts) arriveerden hadden we direct zoiets van: "Wow een camping volledig naar onze smaak." Alleen was er geen kat te zien. Wat wel jammer was. We stonden zo goed als alleen.
De eerste dag hadden we schitterend weer. En de tweede dag een halve dag mooi weer en toen begon de ellende. We hebben regen, regen en nog eens regen gehad. De boerin is dan zo vriendelijk geweest om de caravan voor ons open te doen. We hebben er echter geen gebruik van gemaakt. We vonden het wel ontzettend vriendelijk. Na vier dagen waren we de regen een beetje moe. De kleren begonnen klammig aan te voelen en het was berekoud. Ik was blij dat ik de winterjasjes bij had. Toen zijn we gaan vragen hoe het weer zou evolueren en het zou zo blijven. We hebben ons boeltje maar bijeen gepakt en naar huis vertrokken. Jammer. 
We weten nog niet wat we volgend jaar gaan doen. Misschien komen we wel terug. Want de camping was zalig, de omgeving lekker rustig. Maar dan komen we wel in juli of augustus. We zien wel.

Alvast veel groetjes 
Lot Verbeke (uit België)

----------------
Het is alweer even geleden dat we op La Chazalet kampeerden, maar we hebben het nog heel vaak over onze fantastische vakantie ‘bij de boerin’. De camping is prachtig: ruim, heel landelijk, aan de rand van het bos. Wij keken uit op de boerderij en langs onze tent stroomde de beek. De boerderij was erg in trek bij onze kinderen (7 en 4 jaar oud) omdat daar de konijnen, eenden, poezen en het paard te vinden waren. De konijnen waren nog heel klein en mochten vastgehouden worden. De boerin noemden ze ‘koenijn’ en die naam hebben we in ere gehouden. Naast de boerderij staan de frambozenstruiken en we hebben een paar keer geholpen met plukken. En als ons bakje vol was, mochten we de oogst zelf opeten, heerlijk! De beek was natuurlijk ook geweldig voor de kinderen. De ene dag werd er een dam gebouwd, de volgende dag werd er een kanaal aangelegd. De hangmat hing naast de beek en onze zoon lag daar met zijn hengel te wachten op de vissen. Die we overigens niet gezien hebben. Zijn zus zwierf ondertussen over de camping met haar vriendinnen. In het bos hielden de kinderen spannende speurtochten en natuurlijk sprokkelden we daar dagelijks hout voor het kampvuur. Op de camping was het rustig en heel gezellig, precies wat we graag willen. In de omgeving hebben we gewandeld, mooie dorpen bezocht, gezwommen in riviertjes en brocantes gezocht (en gevonden!). Dit jaar gaan we ergens anders heen. Toen de kinderen daar achter kwamen, waren ze in tranen. Zegt dat genoeg over het succes van onze vakantie?
Veel groeten van Sylvia uit Utrecht

-------------------
Hallo Familie Klunder!

We zijn een week op de camping la Chazalet geweest met onze twee kinderen van 4 en 2 jaar oud. We hebben de caravan gehuurd en het was heerlijk rustig op de camping. Het paardje achter de caravan vonden de jongens prachtig en wij hebben genoten van de vele bloemen en vlinders achter de caravan. We hebben bijna iedere avond een heerlijk kampvuurtje gemaakt en 1 dag met de jongens broodjes gebakken (voorgebakken broodjes op een stok schuiven en deze boven het vuur bruin/gaar laten worden! Super).
Op de camping waren niet veel bezoekers (1 of 2 andere caravans) maar dat vonden we helemaal niet erg. We konden ons echter ook goed voorstellen dat het in de het hoogseizoen voor kinderen een paradijs moet zijn: bijna alles kan en mag er wel en zoveel vrijheid!. We hebben een hoop leuke dingen gedaan in die week: een tocht gemaakt met de stoomtrein, met onze stoere jongen de Gerbier du Jonc beklommen, de waterval Cascade de Ray Pic bezocht (erg de moeite waard vonden wij) en de Mont Mezenc beklommen. Genoeg in de buurt om een weekje je te vermaken. Het weer was die week wel oke. Een aantal dagen moesten we wel een lange broek aan, maar wij zijn toch niet van die zonaanbidders. We konden niet echt iets kopen op de camping: ik denk dat het nog te veel voorseizoen was. De campinghouders zijn allervriendelijkst, maar waren toen weinig aanwezig en communicatie ging wat moeizaam (ons frans is bar slecht).
Overall vonden we het een leuke vakantie en we verwachten er zeker nog een keer naar toe te gaan als de jongens wat groter zijn!
Het sanitair op de camping is eenvoudig, maar schoon en werkte over het algemeen goed. 

Met vriendelijke groeten, Magda, Rene, Timo en Jorn
= fam. Meester

------------
De ezeltocht!

Op een uiteindelijk smal kronkelend weggetje naar boven toe kwamen we uit in een klein dorpje, waar vanuit een huis waar de eigenaars van de ezels woonden de ezeltocht zou beginnen. We werden hartelijk ontvangen samen met een Frans en Belgisch gezin. De ezels stonden aan de andere kant van de weg en werden door de eigenaresse en de kinderen opgehaald. Elk gezin kreeg zijn eigen ezel! Daarna kregen we een heel verhaal over de ezels te horen waarin haar liefde voor haar dieren ook erg duidelijk was. Dit was ook de rede dat er door niemand op de ezels gezeten mocht worden, hier waren ze niet voor! Onze tassen en drinken voor onderweg werd door de ezels gedragen, maar wij konden best zelf lopen. In mijn beleving: geweldig!
De kinderen mochten de ezels borstelen en hun hoeven klaar maken voor de tocht en ook nu weer werd ons van alles verteld. Voor ons een geluk dat het Belgische gezin zowel Frans als Vlaams sprak en bereid was om voor ons te vertalen. De eigenaresse kon prachtig over haar ezels maar ook over de omgeving en haar geschiedenis vertellen wat we niet graag hadden willen missen. De tocht zelf was geweldig door een prachtige natuur en niet geheel zonder avontuur. Soms langs paadjes die amper breed genoeg waren voor je ezel maar waar je toch samen langs moest, alhoewel gewoon los laten ook een optie was en de eigenaresse je ezel dan wel weer voor je pakte. Er werd onderweg ook veel af gelachen.Soms stijl omhoog of naar beneden. Echt niet geschikt voor iemand die slecht ter been is! Halverwege werd er gepauzeerd om wat te drinken waarna we onze weg weer vervolgden. Pas vele uren later kwamen we weer terug bij het huis, ook omdat er onderweg alle tijd werd genomen om onze vragen te
beantwoorden of om van de natuur te genieten. Thuis stond er een gedekte tafel op ons te wachten met stukjes gebakken brood en vele verschillende soorten jam allemaal zelf gemaakt door de eigenaresse. Of het nou door de sfeer kwam of door de vele uren wandelen, ik weet het niet, maar het smaakte echt heerlijk! Zelf gebakken brood en potjes jam kon je ook kopen maar hier gaf ze ons totaal geen verplicht gevoel naar toe. Tot slot werden de ezels na een traktatie en vele bedankjes van de kinderen ook door de kinderen weer naar hun land terug gebracht. Wij hebben een geweldige dag gehad en onze liefde voor ezels is er door deze mensen nog groter op geworden. Best dom om te denken dat een ezel dom is, want niets is minder waar!
Toen we weg reden werden we tot ons grote plezier uitgebalkt door de ezels. Wat een enthousiaste mensen en dieren!
Je moet wel van tevoren reserveren ! De boerin heeft voor ons telefonisch gereserveerd.

Groeten,
Wouter, Linda, Renee en Maud Hoogland. 

------------

Beste familie Klunder,

Eind augustus 2005 hebben wij ruim een week op camping La Chazalet gekampeerd.
Gedurende de reis naar Frankrijk hebben wij alleen maar regen gehad en ook de zomer in Nederland had tot dan toe weinig goeds gebracht, dus wij hoopten op een zonnig Frankrijk.
En warempel, toen we Lyon voorbij waren, voelden we dat de temperatuur steeg en konden we voor het eerst de ruitenwissers uitzetten!
Echter bij aankomst op de camping begon het toch weer te regenen en de eerste dagen bleef het wat vochtig en miezerig weer. 's Nachts was het maar 5 graden en de tent voelde klam en kil aan.
Gelukkig brak na die eerste twee koude dagen de zon weer door en hebben we de rest van de week prachtig zonnig en warm weer gehad.

We hebben genoten van de rust en de omgeving.
De camping schittert in haar eenvoud en de plek die wij zelf uit mochten kiezen, bood uitzicht op het kampeerterrein. We vonden het heel prettig dat we de auto bij de tent mochten zetten, zodat we een aantal spullen in de auto konden laten staan. 
Elke dag trokken we er op uit met onze mountainbikes. Het waren pittige tochten, waarvan er één ons in een hachelijk avontuur heeft gebracht.
We hadden een prachtige route ontdekt, een oude spoorweg, die langs het riviertje L'Eyrieux slingerde. Naar beneden, zoals we later pas ontdekten. Te laat.
Want toen we onderaan de berg eindigden en ons realiseerden dat we nog 10 kilometer omhoog moesten klimmen, terug naar de camping, was het water inmiddels op. 
We probeerden wat alternatieve weggetjes, maar de wegwijzers in Frankrijk bleken zeer onbetrouwbaar. Telkens kwamen we bedrogen uit. Het liep of dood, of we belanden op privé-terrein. 
Ten einde raad besloten we de grande route te nemen en de petit route te laten voor wat het was. 
Dat kwam ons duur te staan. De temperatuur steeg en we begonnen het behoorlijk warm te krijgen. 
Toen ook de weinige boerderijen in de omgeving wel erg spaarzaam werden, hebben we bij het eerste beste huis aangebeld. Ondanks het feit dat wij erg slecht Frans spreken en de boer uiteraard geen Engels, nodigde hij ons uit in zijn keukentje en voorzag ons van water en limonade.
Bovendien bood de beste man aan, ons in zijn bestelwagentje de berg op te rijden, dus zo kwam het dat wij een half uur later in een gammele Citroën zaten en met fietsen en al de berg opgebracht werden. Eenmaal boven hoefden we enkel nog een paar kilometer af te dalen en zagen we, hoe heerlijk, La Chazalet liggen in de avondzon.
U zult begrijpen dat we de boer uitgebreid bedankt hebben in ons beste Frans. 

's Avonds zaten we prinsheerlijk aan onze zelfgemaakte tafel, (oude houten palet, gevonden in het bos) want onze nieuwe campingtafel, die we speciaal voor deze vakantie hadden aangeschaft, was per abuis in Nederland achtergebleven. Vergeten…
Maar zoals gezegd, de zelfgemaakte tafel deed prima dienst en we bereiden er elke avond een bescheiden, maar heerlijk maaltje op, die we dan in de avondzon opaten. Puur genieten. Na het eten was het tijd voor de voorbereidingen voor het kampvuurtje, dat ook dit jaar onder nauwlettend toezicht van de boerin, gestookt mocht worden. 
We keken niet alleen naar de vlammen, maar ook omhoog, naar de prachtige sterrenhemel en hoopten dat de vakantie nooit voorbij zou gaan.

Helaas vloog de week om en nu, vier maanden later, blikken we terug op een heerlijke vakantie en kijken we uit naar een volgende keer. La Chazalet is wat ons betreft een aanbeveling voor alle kampeerders die van de eenvoud, de natuur en het buitenleven genieten. 
We hebben genoten van de zomervakantie en het zit er dik in dat we nog eens terug zullen keren naar La Chazalet.

Tako den Drijver en Anna Bruins, Haaksbergen, NederlandGeachte familie Klunder,

Wij zijn in mei in camping Chazalet geweest. We zijn zeer
vriendelijk ontvangen en we stonden grotendeels alleen op de camping, beneden aan het riviertje. Het was nog erg koud, vooral s'avonds en we hebben er dan ook erg van genoten dat we een heerlijk kampvuur konden maken, zeteltje erbij, fleece dekentjes om...We zijn erg gecharmeerd door de omgeving, de camping is wel afgelegen maar dat vonden we niet erg, rust en landelijkheid troef. Onze vakantiedagen waren gevuld met lange wandelingen in de omgeving.
We kijken met nostalgie terug ...maar wie weet keren we nog eens terug.

Willem en Hilde Van Regemortel Roelens (Antwerpen)
-----------

Wij zijn van 12 juni t/m 25 juni 2005 op camping Chazalet geweest en hebben het reuze naar onze zin gehad. Heerlijk rustig je kan goed bijkomen van de hektiek in onze eigen kikkerlandje. In de omgeving is er ook veel te zien. Het is alleen jammer dat je voor de dagelijkse boodschappen en of een restaurant zekers 12 km moet rijden.
-----------
Beste familie Klunder,

Wij hebben een heerlijke vakantie gehad op La Chazalet. Er waren allerlei leuke mensen met lieve kinderen waar onze kinderen hele dagen mee hebben gespeeld. De kinderen hebben heerlijk gespeeld bij het riviertje en gingen dagelijks op bezoek bij de baby-konijntjes. We hebben hier dus echt een prima tijd gehad.

Er waren wel een paar minpuntjes (maar die overheersten niet):
Wat wij misten op ons plekje was uitzicht. Naast het wc-huisje staan maakt mij niet zoveel uit, het heeft ook zo z´n voordelen, maar om dat als uitzicht te hebben met de helling ernaast werd op een gegeven moment toch wel benauwend. 
Een ander nadeel was dat de camping zo ver van de bewoonde wereld ligt. Vooral voor onze oudste dochter was dat vervelend omdat die er niet goed tegen kon om auto te rijden op van die kronkelweggetjes. Omdat het ontzettend heet was op de camping wilden wij toch graag regelmatig ergens een duik gaan nemen en moesten we dus een eindje rijden. 

Tot zover onze korte impressie. Foto´s staan op onze website: http://www.xs4all.nl/~bijmx/zomer2005/lachaz/

Met hartelijke groeten,

Jetske de Die
--------------

Hallo familie Klunder,
Vanuit Deventer vertrokken wij op vrijdagochtend om 6.00 uur. Het zou zo'n kleine 1100 km rijden zijn. We hadden besloten om er twee dagen over te rijden, we hadden tenslotte vakantie. En met twee kinderen van drieëneenhalf en anderhalf moet je sowieso vaker stoppen. 
Om 13.30 uur arriveerden we op de camping. Het was er duidelijk nat geweest en het was er fris zo'n 18 graden. Terwijl we in Nederland vertrokken met 25 graden.
Die middag regende het. We waren erg blij dat we gekozen hadden voor de huurcaravan. De caravan was voor maximaal drie personen maar op het éénpersoons matras pasten onze twee kinderen. De één aan het voeteneind en de ander aan het hoofdeinde. 
De volgende ochtend wederom regen. Toch wat teleurgesteld over het weer besloten we maar wat rond te gaan rijden in de omgeving. Met ons humeur klaarde ook het weer op. We genoten van de prachtige uitzichten, de ongerepte natuur, hier had de mens nog niet zoveel te zeggen. De natuur had de overhand.
Later die week hadden we prachtig weer. Op de camping was het rustig: Er was een man in een caravan en een tent met een man en een vrouw. We hadden het hele bovenste veldje voor ons alleen. Wat een ruimte. 


De kinderen, vooral de oudste miste wel speelkameraadjes. Wellicht dat we nog eens terugkomen in het hoogseizoen. Toch hebben ze zich met elkaar ook vermaakt:.met een bootje varen in het beekje, houtjes zoeken voor het kampvuur en bramen plukken. Ook een dagje naar de dierentuin in Peaugres was erg leuk.
Elke avond vlees van de bbq en verse sla net uit de grond getrokken van de boerderij. 's Morgens vers gekookte eitjes. Wat kan een mens toch gelukkig zijn met eenvoudige dingen.
De nachten waren zoals de familie Klunder gezegd had, koud. Gelukkig hadden we de raad om extra dekens mee te nemen opgevolgd.
's Avonds als de kinderen sliepen zaten wij nog lang bij het kampvuur te genieten van de sterrenhemel en de intense stilte.
Na twee weken kun je er weel helemaal tegen in het drukke, platte en dichtbevolkte Nederland!

Groetjes
Edion en Janneke Jake Koldewijn
Malik en Kendra.

Wij hebben de dagen dat wij op camping La Chazalet hebben gestaan als zeer prettig ervaren de rust en vooral de prachtige natuur en de overweldigende stilte hebben op ons een diepe indruk achter gelaten.
Wij horen wel eens dat mensen zeggen "leven als God in Frankrijk" nu dat is vooral op deze camping van toepassing.
In de toekomst hopen wij nog weer eens terug te komen om van de rust en prachtige omgeving te genieten.

met vriendelijke groeten
Fam van der Hoek

------------
We hebben een ontzettend leuke week gehad, dank u wel. Kampvuren, kokkerellen, wandelstokken snijden, dagtoertjes maken, in het gras liggen met een boek, voetballen, 
kikkers zoeken, eendjes kijken, helemaal goed.

Fam. Kaasjager

----------------

Beste mensen,

Wat hebben we genoten op La Chazalet! De zon scheen vanaf de eerste dag dat we er waren en dat bleef ze -een enkele pittige donderbui daargelaten- ook doen. Om weer een beetje in de stemming te komen hebben we de foto's er bijgepakt. Op de foto's zien we lachende kinderen met een ijsje, natte kinderen in het water, een zwetende mama op de fiets, stralende kinderen in een treintje, een glunderende papa bij een kampvuurtje en altijd weer een blauwe lucht. Zo, nu weten we weer waarom het zo leuk was. 
We hadden onze fietsen meegenomen dus 's ochtends lekker op de fiets naar St. Julien Labrousse voor brood. Leuke fietstochtjes die we gemaakt hebben: naar Lamastre en een monstertocht naar het kastanjedorp St. Pierreville en via St. Julien du Gua en St Sauveur de Montagut en Chalencon weer terug naar de camping. Vaak was het warm, zo warm dat we na een wandeling of een fietstocht erg veel zin hadden om het water in te duiken. We hebben diverse zwemwatertjes uitgeprobeerd: het Lac de Devesset, zomaar ergens in L'Eyrieux, het Lac aux Ramiers, de Glueyre (langs de D211 van St Sauveur de Montagut naar St. Pierreville) en bij Lamastre (Retourtour). Onze favorieten: het Lac de Devesset en de Glueyre. Vanaf de camping hebben we een aantal heerlijke wandelingen door de heuvels gemaakt. En jawel ook wij hebben de Gerbier de Jonc beklommen. Wij vermoeden overigens dat het daar in juli en augustus net zo druk is als in Hoog Catharijne op de zaterdag voor Sinterklaas!
Jos (in de zomer nog net 1), Hanna (in de zomer nog net 3) en Mama zijn met het treintje van Montfaucon naar Tence gereden, papa reed er met de auto achteraan.
Natuurlijk zijn we af en toe ook lekker op de camping blijven hangen in de schaduw achter de tent.

Hanna kon heerlijk spelen met een paar leeftijdgenootjes die ook nog buiten de schoolvakantie om naar Frankrijk mochten: met Sara en Luca viel er altijd wel wat te beleven. We zijn regelmatig bij Mme Annie boven geweest om de kleine poesjes, de konijntjes en de kleine eendjes te bewonderen.Over de camping zelf zijn we zeer goed te spreken: geweldige ligging, innemende gastvrouw, beekje achter de tent om de witte wijn in te koelen, echt stil, echt donker 's nachts kortom een plek om terug te komen! 
Nu we dit zo opschrijven krijgen we zin om weer te gaan: was het maar vast zomer....

Hartelijke groet van Gerrit Bouhuis, Wilma Middel, Hanna en Jos.

-------------
Hallo, ik ben Renee Hoogland en ik heb deze zomer op deze camping gestaan.
Ik ben 9 jaar, en ik ben gevraagd om wat over de ezeltocht te vertellen.
Eerst mogen de kinderen de ezels uit de wei halen en brengen naar de schuur. Als het goed uit komt krijgt ieder gezin een ezel. Iedereen gaat kennis maken met zijn ezel . Dan mogen de kinderen de hoeven krabbe en de ezels borstelen enz.
Eerst 5 minuten op de weg en dan door het bos. Kijk uit het is een gevaarlijk pad. Het is niet de bedoeling dat de mensen op de ezels gaan rijden. Ze houden het vast. De ezels werken ook op de boerderij. De bazin van de ezels gaat zelf ook mee en verteld erg veel van het natuurgebied. Als ze terug komen mogen de kinderen de ezels verwennen met een stuk brood en doen ze de ezels weer in de wei. En de bazin heeft dan nog zelf gemaakte jam die iedereen mag proeven.

Groeten Renee Hoogland. 


Hallo Ina en Arjan,
We hebben een heerlijke week gehad op La Chazalet,de kinderen moesten eerst wel ff wennen maar wilden na de week eigenlijk niet verder trekken. Al gauw waren er vriendjes gevonden en ook de ouders konden het goed vinden met elkaar. Een vader maakte er een gewoonte van om spannende verhalen te vertellen rondom een kampvuur en de kinderen stroomden toe ! Ook de ritjes achterop de tractor waren gaaf volgens de stoere onder ons, enkele ouders stonden echter doodsangsten uit.
Wat opviel was de rust die er was en de grootte van de kampeerplaats, zo ruim hadden we het nog nooit gehad.
Wij stonden dan ook heerlijk bij de beek tussen de bomen.
Wie weet tot een volgende keer ,hart. groet Frank en Marianne-------------
Beste familie Klunder,

Wij hebben een hele leuke vakantie gehad vorig jaar.
De camping was erg gezellig en had alle nodige voorzieningen, weinig luxe en dat bevalt ons prima. Een spannende plek voor kinderen,  die vooral de jonge poesjes waarderden en het paard natuurllijk. De nachten waren erg koud, maar gelukkig mochten we een vuurtje stoken. Mooie omgeving ook, veel bramen geplukt. Het weer had beter gekund.
Hoewel erg weinig leeftijdgenootjes voor onze dochter (11) waren is ze voor het eerst huilend weggegaan van een camping!
--------------


Beste familie Klunder,
Wij hebben het erg naar onze zin gehad. Onze kinderen hebben zich prima vermaakt! Mooie omgeving en leuke mensen ontmoet. De 'bekentocht' (vaders/moeders met de wat grotere kinderen dwars door de beek lopen) was een groot avontuur, net als het kampvuur. Wij vonden het ook leuk en handig dat er wat fruit etc bij de boerin kon worden gekocht. Misschien komen we nog een keer terug, maar dan met een tent. Volgend jaar willen we weer met de tent kamperen.

Met vriendelijke groeten Isolde Verburgt
---------
Beste,

La Chazalet buiten seizoen - begin juni. De kersen hangen rijp aan de bomen, de dagen zijn al aangenaam warm, de nachten breng je misschien beter nog niet in een tentje door, maar in een caravan geen enkel probleem. En omdat een kampvuurtje mocht was het buiten 's avonds ook goed te harden. 
Dit was een weekje volledig tot rust komen, midden in de natuur. Alleen het geluid van de wind in de bomen, en s'nachts alleen het licht van de maan en de sterren. 
"s Ochtends naar het café in Saint-Julien, om het bestelde brood op te halen, een koffietje te drinken en een babbel te doen. Hout sprokkelen in het bos voor het kampvuur. Een uitstapje doen. Wat inkopen op één van de markten in de buurt. 's Avonds lekker kokkerellen met de streekproducten en nog een tijdje aan het kampvuurtje zitten kletsen en nagenieten. Wat moet een mens nog meer. 
En over de hartelijkheid van de uitbaatster, Annie, kunnen we met een kleine anecdote volstaan: telkens het woord "vakantie" of "vakantiehuisje" valt zegt kleine Artuur (3,5j) nu zes maanden later nog steeds vragend "bij Annie ?". 

Fam. Slaets - Mechelen (B).
----------

naam:        Judith Dick Sara
plaats:      Dordrecht
mail:        judith@denkraam.net
Date:        29-09-2005
bericht:

Heel erg leuke camping. Veeeeeeeeeel ruimte voor je tent/caravan, lekker rustig, mooie omgeving, beekje voor dochter om in te spelen, erg aardige campinghouders. Vanaf de camping maak je zo een superleuke wandeling. Uniek ja ook dat je kampvuurtjes mocht maken. En dan loopt er ineens het werkpaard over het terrein, voor de eigenaars hun werk, voor ons rustiek. Voor de fijne duik in het water moest je een eindje verderop, maar dat was dan ook erg leuk - de retourtour en dat meer bij D... ergens noordelijker.
In het begin maakte we ons zorgen of het voor onze 3,5 jarige dochter niet te rustig/vriendjesloos zou zijn in juni, maar die kwamen vanzelf. Maar liefst 2 vriendjes van haar leeftijd, die komen natuurlijk ook nog net buiten de schoolvakanties...
Groetjens aan de Hanna's en de Luca's!
Hallo familie Klunder,
hier een verslagje van onze vakantie op de camping

Het traject vanaf de autostrade naar de camping duurde wel een tijdje maar liep langs adembenemende wegen met mooie vergezichten, toen dachten we even, waar gaan we nu terecht komen.
Maar de camping bleek heel goed mee te vallen, ver weg van alle drukte in een prachtige omgeving. Onze jongens, 3 en 5 jaar hebben er zich rot geamuseerd met hout te sprokkelen, kikkers te zoeken, de beek te volgen in het water, rotsen te beklimmen (en af te vallen), te voetballen op de wei, het kampvuur natuurlijk en zo veel meer. We vonden het heel fijn dat je zo'n ruimte hebt rond de tent omdat je vrij ver van je buren staat. Het sanitair was simpel, maar voldoende, misschien juist een lavabo ontbrak. Ook fijn was dat er 2x per week een bakker langs kwam met brood en andere etenswaren.
Ook in de omgeving zijn er wel leuke plekjes om eens te bezoeken, de treinrit met de stoomtrein Lamastre-Tounon was geweldig leuk, het zwembad in le Cheylard is ook een aanrader met kinderen. Wij hadden ook onze fietsen mee en hebben enkele cols getrotseerd (met de kinderen achterop) wat de plaatselijke bevolking wel apprecieerde.
Mijn man heeft ook een paar mountainbikeroutes gedaan, wat ook de moeite was.
De wandeling die door de camping loopt is zeker een aanrader, ook met kinderen, wij deden het wel in twee dagen omdat het wat te ver was voor de kleine benen van de kinderen. Wij zijn zelfs naar het plaatselijke festivalletje van St. Julien geweest en daar verbroederd met enkel plaatselijke figuren, ook wel eens leuk.
De enige tegenvaller was het weer, na 15 augustus is het 's nachts wel koud, vooral als daar nog wat wind bijkomt is het bibberen, neem dus een dikke slaapzak mee.
Een fijne vakantie dus als je eens terug wil naar de natuur, weg van de luxe en terug naar de eenvoud.
Vriendelijke groet
Fam Deleener uit België
-----------------------
La Chazalet zomer 2005
Afgelopen zomer waren we voor het 2e jaar op Boerderijcaming La Chazalet. Na een jaartje k(r)amperen in een tent hebben we nu maar de stacaravan uitgeprobeerd en hoewel die niet heel luxe is, was deze vakantie super geslaagd! We hebben het erg naar ons zin gehad en nog belangrijker Bram (3,5) en Saartje (1,5) hebben zich heel goed vermaakt! Ze waren wel de jongste op de camping en af en toe hebben we wel jaloers naar de andere ouders gekeken die helemaal geen omkijken meer hadden naar hun kinderen maar gelukkig waren er ook nog een paar leuke kinderen met wie zij lekker konden spelen zodat ook wij af en toe vakantie hadden ;) We verheugen ons alweer op de zomer van 2006, Bram vraagt wekelijks wanneer hij weer 'naar vakantie' gaat :)

Hieronder een foto van Bram en Saartje op Mignon


Hallo Ina en Arjan,
Wij hebben jullie boerderijcamping via internet gevonden en hebben ook via dit medium geboekt. Alles verliep uitstekend.

Onze eerste ervaring met onze kleindochter op de camping was uitmuntend. De boerderij, de natuur, de dieren, de omgeving; het gaf allemaal het echte vakantiegevoel.
De caravan voor 3 personen was voldoende en de voortent bleek een uitstekende veranda inclusief koelkast. Voor extra zonnewering hebben we zelf gezorgd met behulp van natuur en touwen (een beetje behelpen moet kunnen).
De mensen die er kwamen waren in principe gezinnen met
kinderen, waarmee al snel contact gekregen werd. Het gebied was voor de kinderen gewoon een paradijs met alles wat de natuur maar kon bieden. Zand, water, dieren, kampvuur en bos….. Kinderverkennerij aan de lopende band. Een andere wereld die ze zelf op hun eigen manier konden gaan ontdekken.
De omgeving had ook voldoende mogelijkheden om te bekijken en te bezoeken. Echt een frans dorpsklimaat overal voelbaar. Elke dag eindigde in principe in een moe maar voldaansituatie, gewoon jammer dat we moesten vertrekken.
De mensen van de boerderij waren gepensioneerd en hadden alle aandacht voor het campinggebeuren en de gasten. Heel vriendelijk en behulpzaam in het frans en met handen en voeten naar diegenen die de franse taal niet zo goed beheersden. Ina en Arjan hebben we bij toeval ook op de camping getroffen en zo kwam het fritenbakken ook op de proppen. Dit jaar komen we weer ….. Ina effe noteren in juli hè…. Dezelfde plaats, dezelfde accommodatie, dezelfde boerderij…..
Mensen dit is genieten…..
Roy en Lily met kleindochter Joëlle.
Geleen.Klik hier voor het verslag van 2004
(15 reacties)

Klik hier voor het verslag van 2003
(17 reacties)

Klik hier voor het verslag van 2002 (12 reacties)

Klik hier voor het verslag van 2001 (7 reacties)

   

Vakantiehuizen

Copyright © 2001/2009 by R.A. Klunder - Camping La Chazalet, Frankrijk                                                                  Lees de Disclaimer