Zoekt u een camping in de schitterende omgeving van de Ardeche in Zuid - Frankrijk ? Dan bent u hier aan het juiste adres!

Camping la Chazalet

Naar de hoofdpagina
Informatie over de camping
Ligging en routebeschrijving

Omgeving, natuur, cultuur en uitstapjes

De huurcaravans

Tarieven

Reserveren kampeerplaats of caravan

Voorzieningen

Reacties uit het gastenboek

Foto's van de camping en omgeving

Meer informatie

Contactgegevens

Laatst bijgewerkt:

februari 2013

 

Camping La Chazalet is aangesloten bij 

SVR logo

Stichting Vrije Recreatie

 

FFCC logo

F.F.C.C.

Deze site staat op
Vakantiesites.com

 

franse vlag

Verslag van het seizoen 2004                                   Klik hier voor het verslag van 2003 (17 reacties)

Ingezonden reacties van kampeerders                                   Klik hier voor het verslag van 2002 (12 reacties)
Klik hier voor de uitgebreide fotogalerie

Hieronder kunt u lezen hoe eerdere gasten, over de camping en omgeving denken. Soms is hun email adres vermeld, zodat u eventueel hen nog om extra informatie kunt verzoeken of kunt checken of ze het werkelijk wel verteld hebben.
De verhalen op deze pagina gaan over de (zomer)vakantie van 2004.

Ook van de vorige jaren 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010 zijn 132 verslagen beschikbaar!

Reacties 2004

Wat een vakantie hebben wij gehad in de zomer van 2004! 
Binnen ons gezin heeft "La Chazalet" een bijzondere plaats ingenomen. Alles wat we zochten w.b.t vakantie als gezin met 3 kinderen, in de leeftijd van 6, 8 en 11 jaar hebben we in dit sublieme deel van Frankrijk gevonden. Het kampvuur, de ongekend mooie sterrenhemel, prachtig zwemwater met dorpjes om in te lijsten in de buurt, vergezichten, roofvogels, vlinders enz., hebben er voor gezorgd dat wij dit jaar, ijs en weder dienende, met veel plezier terugkomen. De oprechte eenvoud en rust heeft er voor gezorgd dat we boordevol energie terugkeerden naar Nederland. Hulde ook voor de boer en boerin als mede de fam. Klunder voor hun zorgzame activiteiten. 

AU REVOIR !!
fam. van den Elsen, Veenendaal

--------------------------------------------
Beste fam. Klunder,

We hebben een hele leuke week gehad. We hebben die vakantie 6 campings gehad en op camping La Chazalet hebben we bijna een week gestaan. Deze camping is me ook het meeste bij gebleven. De aankomst zal ik nooit vergeten. Toen we eenmaal beneden in het dal stonden en u voor het eerst zagen was uw eerste vraag; via welke weg zijn jullie hier gekomen. Toen ik dat vertelde was uw reactie dat dat met een caravan eigenlijk niet kon i.v.m. een stevige haarspeldbocht. Toch was het gelukkig goed gegaan. Misschien een tip voor toekomstige bezoekers. De boerin en de boer waren ook bijzonder aardig. Joshua (toen nog 12 jaar) had zich kostelijk vermaakt met de boer. Vooral op de tractor waar hij heel wat ritjes op heeft gemaakt.
De omgeving is ook prachtig. We hebben daar veel gezien en dus veel kilometers gemaakt. Wat ik me ook nog herinner is dat ik me nogal druk zat te maken hoe ik op de dag van vertrek ooit weer met caravan boven moest komen. Ook dit is goed gegaan en zelfs zonder hulp van de boer.
veel succes in het vakantieseizoen 2005.

Met vriendelijke groet,
Reinier, Gerty, Joshua en Wiesje Dijk
Camping La Chazalet zomer 2004

Beste familie Klunder,

We zijn eind juni, begin juli op camping La Chazalet geweest. De rit ernaar toe was erg spannend, we waren een zijweg ingegaan waarbij we bijna in een mesthoop terecht kwamen. Met veel moeite zijn we met de auto omgekeerd en kwamen daarna weer op de goede weg. Het plekje waar we stonden op de camping was mooi, alleen was het moeilijk een recht stukje voor onze tent te vinden, toen we hem opzette bleek hij ondanks alles toch iets schuin te staan. 
De boerin was erg vriendelijk en gastvrij, ze deed echt haar best om het ons naar de zin te maken! Het sanitair was uit de kunst, veel privacy en goed schoon.
Met boekjes over de streek kon je bekijken wat er in de omgeving te doen was, je moest er wel even voor rijden maar de omgeving is wel de moeite waard. 
Wat mij het meeste aansprak was de rust en de eenvoud van de camping en het boerenleven, echt puur.

We kunnen terugkijken op een goede vakantie. Veel succes voor volgend jaar.

Groetjes van Jacqueline en Bert 

--------------------------------------------
Beste familie Klunder,

Het lijkt alweer zo lang geleden dat wij, vader, moeder en drie kinderen van 5, 3 en 1 jaar, op La Chazalet waren. Ons verblijf op La Chazalet werd gekenmerkt door veel regen en de ongemakken die daarbij horen.
Na een dag op de autoroute, vanaf de Frans/Belgische grens in de regen, begon bij Macon de zon te schijnen. En daarvoor gaan we toch naar het zuiden. Na een overnachting in de Beaujolaisstreek kwamen we rond het middaguur op La Chazalet aan.
Hartelijke ontvangst door boerin Annie. Een mooi plekje.
We hoorden medekampeerders mopperen over het slechte weer, hoezo? Het was toch heerlijk.
Op zaterdag 14 augustus werd onze zoon Merijn 5 jaar. Feest op de camping met taart, slingers en een tractatie voor de andere kinderen op de camping. Boerin Annie kwam persoonlijk de kaart van oma en opa afleveren! 's Avonds pannenkoeken gebakken, gewoon op het gas, later een kampvuur want dat mag van de boerin alleen als het donker is omdat dan de bosbrandpatrouille niet meer vliegt.
De daaropvolgende dagen uitstapjes gemaakt, zwemmen in Lamastre, naar de markt in St Agreve.
Op dinsdag leek het na een nacht vol regen en onweer toch nog aardig weer te worden ondanks de sombere voorspellingen.
Vroeg in de middag gingen we boodschappen doen in Lamastre, vlak na aankomst begon het te regen. Dat hield niet meer op. Steeds meer regen en steeds meer onweer. Aan het eind van de middag terug op de camping. Het onweerde nog steeds en de regen kwam met bakken uit de lucht. Nog nooit zulke regenwolken gezien, leek het wel. Onze tent bleek toch niet helemaal waterdicht. De tussenluifel stond onder water! Geen doen voor drie kleine kinderen en hun ouders. Aangezien het weer niet beter leek te worden besloten we elders onderdak voor de nacht te zoeken. We gingen naar een gite/chambre & table d'hote/camping van Nederlanders. In de stromende regen kwamen we daar aan. Ze hadden nog een kamer voor ons. Met wat improviseren pasten we daar met z'n vijven. Onze Vlaamse campingburen bleken net voor ons de gite gehuurd te hebben. Het werd nog een gezellige avond in het donker, want de stroom was uitgevallen. 's Morgens ontbijt met pannenkoekjes. (Je kunt er ook heerlijk eten, een aanrader!, zie affiche op de camping) 
De volgende ochtend terug naar La Chazalet, benieuwd naar de staat waarin we onze tent zouden aantreffen. Het viel mee, de tussentent was nat, de slaaptenten gelukkig droog. Met plastic hebben we de tent beter bestand gemaakt tegen komend wateroverlast. We kregen de boel weer droog, het lek was weer boven.
We hebben wel ter plekke besloten op zoek te gaan naar een andere tent. Op de camping ons georiënteerd op De Waardtenten, die waren in soorten en maten aanwezig.
De dagen daarna uitstapjes gemaakt: met het stoomtreintje vanuit Lamastre tot Colombier le Vieux (halverwege Tournon, lang genoeg voor de kinderen). Naar de prachtige watervallen van Ray Pic, de wandeling ernaar toe is mooi maar niet te doen met een wandelwagen vanwege de vele trappen, en de Mont Gerbier de Jonc. Zwemmen in St Saveur de Montagut, een prachtig zwemplekje. Een mooie rit er naartoe door het dal van de Eyrieux.
Op de camping konden de kinderen heerlijk spelen met leeftijdgenootjes, in bomen klimmen, in het beekje spelen, boodschappen doen bij de boerin (eieren, aardappels, haricots verts).
Af en toe maakt de boer een ritje over de camping met de trekker, de kinderen achterin de bak.
Het is de ideale camping voor gezinnen met kleine kinderen. Het sanitair is eenvoudig maar brandschoon.

Op maandag 23 augustus was het weer zwaar bewolkt en werd er voor de nacht en volgende dag weer veel regen voorspeld. Toen hebben we besloten te vertrekken en mooier weer op te zoeken. Op de internet-pc van boerin Annie de weerberichten voor Europa en Frankrijk bekeken. Alleen in de Provence zou het mooi weer blijven.
Die dag inpakken en voor de nacht hebben we een caravan gehuurd op de camping, gelukkig maar want 's avonds onweerde en regende het alweer. De volgende morgen in de stromende regen naar de Provence gereden waar wenog ruim een week stralend weer hadden.
We komen zeker nog eens terug, dan willen we plekje nr 1, de mooiste plek van de camping!
Alle complimenten voor boerin Annie, ze doet er alles aan om het haar gasten naar de zin te maken.

Wim Otterman, Mirande Zaalberg, Merijn, Floris, Jonna.
Bergen op Zoom

Noot: Eind augustus is het op de camping ook goed weer geworden.

Beste mensen,

Wij hebben twee fijne weken in het voorseizoen doorgebracht op la Chazalet.
Het was er heerlijk rustig, we hebben er zelfs een paar dagen helemaal alleen gestaan.
Je hoorde dan af en toe de auto van de boerin en verder alléén maar kikkers, vogels etc.
De camping was ook een ideale uitvalsbasis voor allerlei dagtochten.

Hartelijke groeten....

J.M. Roodbol

--------------------------------------------
Hallo,

Ondanks het waterballet, wij gingen naar Frankrijk voor mooi weer, hebben we enorm genoten van de camping.
We denken nog steeds met veel warmte terug aan de lieve boerin met al haar dieren en de kinderen hebben het nog over poupet, de hond. We genoten van de rust en de ruimte om ons heen. Het sanitair was heel erg schoon.
We hebben heel erg genoten en denken met veel plezier aan de vakantie terug.

Groeten van fam vrieling

--------------------------------------------  

Wij hebben het ontzettend naar onze zin gehad op de camping en ook leuke foto's gemaakt.

groet Bram en Marie-JozéVerslag van 2004
(15 reacties)

Klik hier voor het verslag van 2003
(17 reacties)

Klik hier voor het verslag van 2002 (12 reacties)

Klik hier voor het verslag van 2001 (7 reacties)

Hallo familie Klunder.
Wat een geweldige camping is chazalet toch.Ja we werden echt verast toen we aan kwamen en vanaf de boerderij over de camping uitkeken wat een uitzicht.
Inderdaad is het smalle weggetje er naar toe best even pittig.Maar zeker ook de moeite waard, Voor diegene die van een beetje spanning houden.
De rust en de gezelligheid die je op de camping vinden kunt zijn buitengewoon aangenaam.
Vlinders(veel vlinders) kun je er zien fladderen en allen zijn ze even prachtig.Zeker als je er ook nog wat uitleg bij kunt krijgen van echte liefhebbers. Lekker rustig kunnen eten voor je tent en daarna genieten van een mooi kampvuur, Wat wil een mens nog meer. Onze jongens Sjors(5jaar) en Sam(4jaar) hebben er echt een hele leuke en avontuurlijke vakantie beleeft. En zijn dan ook dol blij dat we dit jaar weer terug gaan naar chazalet.
De cross fiets moet dit jaar ook mee.
Verder zullen we wel zien het dit jaar brengt.Als het weer net zo mooi is dan zal het wel goed komen.
Vooralsnog bedankt voor de fijne vakantie

Groeten van Bas en Hanneke van Zantvliet, Noordwijkerhout

--------------------------------------------
Dag fam. Klunder,

We hebben een fijne week doorgebracht in de caravan op la chazalet.
Veel vriendinnetjes voor onze dochter, mooie omgeving om te wandelen.
Helaas hebben we door de regen minder kunnen doen dan we wilden. Wel hebben we een leuke fietstocht gemaakt langs de oude spoorlijn.We hebben leuke medekampeerders ontmoet en een kampvuur met hen gemaakt. Onze dochter had het ook erg naar haar zin met veel leeftijdgenootjes.

Met vriendelijke groet,
Dianne Oomens(Foto: fam. Vrieling)


Beste familie Klunder, 

Wij hebben het vorig jaar op de camping ontzettend goed naar de zin gehad. We arriveerden een dag te vroeg, maar dat was geen enkel probleem. We konden overnachten in de caravan van de zoon. Het is een rustig gelegen camping, geen verkeer of trein in de buurt. Kinderen kunnen zich uitstekend vermaken op het avontuurlijke terrein.
Onze twee kinderen (5 jr en 8jr) waren niet weg te slaan bij de boerderij en konden op ieder moment binnenvallen bij Annie (de boerin) of in de stal. Het wegbrengen van de koeien was een belevenis op zich. (noot: er zijn nu geen koeien meer)
De omgeving van de camping is ontzettend mooi. Het enige dat je vooraf moet weten is dat de gemiddelde snelheid van reizen in het gebied niet erg hoog ligt.

Misschien tot ziens!
Met vriendelijke groet,

Luc Kivit 

--------------------------------------------
Deventer, Juni 2004

Het was voor ons de eerste keer kamperen, volgens mij goed gegokt. 
Leuke camping, lekker rustig en een bijzonder vriendelijke gastvrouw

Mike Warnau

--------------------------------------------
Alles is goed bevallen, het is een leuke camping.
Schoon sanitair. Niets te klagen.

MvG,
Fam. Koole


Bij het kampvuur (Foto: fam. Huisman)

Beste familie Klunder.

Alhoewel we bijna nooit twee keer op dezelfde camping terugkeren, verheugen wij ons er op om ook dit jaar weer bij de Chazalet te staan.
Eenvoudige camping, maar met alles wat we willen, vooral rust.
Heerlijk genieten van een prachtige omgeving, vriendelijke mensen.
Zo langzamerhand bouw je een vast ritueel in. Lang uitslapen, ontbijten, zwemmen in een mooi meertje, boodschappen doen, barbecuen, genieten bij een vuurtje en dan weer slapen.
Zo nu en dan slaakt de uiterst vriendelijke boerin een ijselijke kreet. Klundèèèèèr…., als je denkt dat er gereanimeerd moet worden, nee, er is telefoon.
Het gemis van water op de camping wordt gecompenseerd door mooie meertjes in de omgeving, vooral Dèsaignes is ons erg goed bevallen. 
Uitermate gezellig eten is het bij de 'buren', ongeveer een half uurtje van de camping door de mooie natuur te bereiken.
Overigens zijn de frambozenijsjes en de 'rattes'(krieltjes) van de boerin niet te versmaden.
In het dorp zit een leuke paardenverhuur, waar je groepsgewijs mooie tochten door de bergen kan maken.
Kortom. familie Klunder, we hebben er weer zin in.

Vriendelijke groet
Michel K.
--------------------------------------------

Hallo familie Klunder,

Onze reis begin juli, naar de camping La Chazalet toe, hebben we over 2 dagen verdeeld. 
We zijn op vrijdag vertrokken en zaterdag aan het einde van de middag aangekomen. 
Met onze kinderen is dit goed bevallen. Onderweg hebben we veel gezien en meegemaakt. Van helder zomerweer tot en met felle stortbuien. De snelwegen, waarvan een deel met tol, zijn goed te berijden. Tijdens de reis hebben we nauwelijks files gehad. Alleen in België ontstond vertraging door de wegwerkzaamheden aldaar.

Vlak voor aankomst op de camping zijn we via de smalle binnenwegen naar de camping gereden. Als je een eind over deze smalle wegen hebt gereden, ga je je afvragen of je wel de
juiste weg bent ingeslagen. Maar na een tijdje word je via een bord naar de camping gewezen, alwaar een gastvrije ontvangst volgt.

Het sanitair op de camping is eenvoudig maar voldoende en altijd schoon.
De camping ligt tegen de bossen en een helling aan. Over de camping stroomt een riviertje
waar onze kinderen veel plezier in hebben beleefd. In de beddingen van het riviertje leven diverse dieren zoals kikkers, padden en salamanders.

Buiten de camping is van alles te beleven. De omgeving is schitterend voor een mooie wandeltocht of voor een bezoek aan een van de festiviteiten, attracties of musea.
Ook de rust op de camping is zeer rustgevend. Zo nu en dan wandelen er koeien over de camping (niet meer vanaf 2005) of komt de boer op z'n tractor langs. Dit kan voor kinderen een ware beleving zijn als ze achter in de bak mogen stappen.

De avond voor ons vertrek zijn wij te gast aan tafel geweest een andere nederlandse familie welke in de naaste omgeving woont. Dit is echt een aanrader. De hele avond wordt er rustig getafeld en gepraat. Iets wat met de terugreis in het verschiet, heerlijk ontspannend is. Het eten is heel goed verzorgd met veel variatie. Het is aan te raden om ruim van te voren te laten weten dat je wilt komen. Dit kan een teleurstelling achteraf voorkomen.

Kortom, onze vakantie is dit seizoen geslaagd en kijken hier met veel plezier op terug.
Met name dank aan de fam Klunder, de boer en zijn boerin. 

Fam Verbeek, Eindhoven.


--------------------------------------------
hallo

Wij willen laten weten dat we het naar onze zin hebben gehad.In de omgeving is weinig te beleven vinden wij. We hadden er meer van verwacht. Voor ons was het te rustig.Het was voor ons erg primitief.
Maar de omgeving vonden we erg mooi en we hebben toch erg genoten van onze vakantie.

Groetjes Fam. Stam
 

Vakantiehuizen

Copyright © 2001/2009 by R.A. Klunder - Camping La Chazalet, Frankrijk                                                                  Lees de Disclaimer