Zoekt u een camping in de schitterende omgeving van de Ardeche in Zuid - Frankrijk ? Dan bent u hier aan het juiste adres!

Camping la Chazalet

  Naar de hoofdpagina
Informatie over de camping
Ligging en routebeschrijving

Omgeving, natuur, cultuur en uitstapjes

De huurcaravans

Tarieven

Reserveren kampeerplaats of caravan

Voorzieningen

Reacties uit het gastenboek

Foto's van de camping en omgeving

Meer informatie

Contactgegevens

Laatst bijgewerkt:

februari 2013

 

Camping La Chazalet is aangesloten bij 

SVR logo

Stichting Vrije Recreatie

 

FFCC logo

F.F.C.C.

Deze site staat op
Vakantiesites.com

 

franse vlag

Verslag van het seizoen 2003                                               Klik hier voor het verslag van 2001

Ingezonden reacties van kampeerders                                                      Klik hier voor het verslag van 2002
Klik hier voor de uitgebreide fotogalerie

Hieronder kunt u lezen hoe eerdere gasten, over de camping en omgeving denken. Soms is hun email adres vermeld, zodat u eventueel hen nog om extra informatie kunt verzoeken of kunt checken of ze het werkelijk wel verteld hebben.
Alle verhaaltjes op deze pagina gaan over de (zomer)vakantie van 2003.
Ook van de vorige jaren 2001, 2002, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010 zijn 132 verslagen beschikbaar!

Natuur, vriendjes en ruimte, wat wil je nog meer !!!!
Nou nou, wat was het heet in Frankrijk. In heel Europa trouwens. Gelukkig konden we nog een aantal heerlijke zwemplekjes vinden. Bij die temperatuur kan je natuurlijk heerlijk van de ruimte op de camping genieten.Op een gegeven moment werd het wel te droog voor de koeien. Zorgen voor de boerin, en ook als gast probeer je dan een klein steentje bij te dragen. Voorzichtig met water dus, niet verspillen.’s-Avonds koelde het trouwens heerlijk af, en dan is marshmallows roosteren natuurlijk geweldig. Wel heel voorzichtig, met een klein vuurtje.
Maar natuurlijk was er ook nog heel veel te genieten in de omgeving van de boerderij. Zoals de Mont Gerbier du Jonc (wel een beetje een toeristenfuik) en iets verder weg het kleinschalige Pays des Lutin, een aanrader voor alle elfjes en kabouters tot een jaar of 10.En uiteraard voor de liefhebbers van techniek en natuur. De trein van Lamastre naar Tournon. Maar vooral, heerlijk spelen met een hoeveelheid ruimte, die je bijna nergens in Nederland hebt.Kortom, we hebben alle vijf geweldig genoten !!!!!

De familie Bijloo


Terug van het hooien. (Foto: fam. Mulder)

Hallo familie Klunder,

Zondag 29 juni 2003 na een lange reis vanuit Nederland (om 4 uur 's ochtends waren we vertrokken) kwamen we op de camping aan. Bij Valence zijn we van de snelweg afgegaan en via Lamastre zijn we naar de camping gereden. Het weggetje naar de boerderij is erg smal, maar je komt er bijna nooit iemand tegen, wij dus wel, maar het ging net. Wij vonden het gebied best mooi, alleen de slingerwegen vielen ons erg tegen. Het kostte ook veel tijd om ergens te komen.
Het is een rustige camping, heel stil eigenlijk, en erg donker. We hadden bij de tenten 's nachts petroleum lampjes hangen zodat het iets lichter was voor de kinderen.
Het was die eerste dag erg, heel erg warm. De volgende dag zijn we in Cheylard boodschappen wezen doen en hebben we gezwommen in een fantastisch mooi (volgens ons vrij nieuw) zwembad, gelegen langs het stuwmeer.
Op dinsdag regende het 's nachts. Overdag was het bewolkt. We hebben de tocht rondom de camping gelopen (gele route) erg leuk en goed te doen voor de kinderen.
Door de droogte die het gebied al lang beheerste mochten er officieel geen vuren gemaakt worden. De boer en boerin vonden een klein vuurtje ok mits deze pas na 20:30 werd aangestoken ivm controle vanuit de lucht door de brandwacht. De zon liet zich deze dagen niet veel zien.
Op donderdag 3 juli gingen we met de stoomtrein van Tournon naar Boucieu le roi. Erg leuk en we waren blij dat we niet helemaal naar Lamastre waren gegaan, want dit duurde wel erg lang voor de kinderen.
We vonden het een leuke camping om onze vakantie mee te beginnen, maar de ligging en de activiteiten in de buurt waren voor ons niet zo dat we hier langer wilden blijven. We blijven overigens nooit langer dan 1 week op dezelfde plek staan.
De boer en boerin doen hun best het iedereen naar hun zin te maken. De toiletten en de douche zagen er altijd schoon uit. We hebben genoten van de rust en vonden de camping netjes verzorgd.

Groetjes Monique Huisman

Wij zijn daar vorig jaar geweest. Heel rustig in september. Om te genieten...

Mario Praet-Heyens, Gent (België)Hulp van de boer

Ook wij hebben een heel fijne vakantie doorgebracht op La Chazalet. In het begin twijfelden we er even aan of jullie voorstelling op de web-site niet al te rooskleurig was maar niets is minder waar. Zonder jullie engagement zouden we waarschijnlijk nooit hebben kennis gemaakt met deze kampeerplaats en hun "uitbaters". De mooie en rustige ligging in harmonie met de authentieke boerderijactiviteiten maken van La Chazalet een fijne plaats om te verblijven. Ook onze kinderen van 8, 6 en 6 hebben hun heel goed geamuseerd. De boer en de boerin waren altijd vriendelijk en het verzorgen van de koeien ging gepaard met de nodige rituelen en ook dit maakt het allemaal echt. Ook in de omgeving is er heel wat te bezoeken, zo is het musée vivant van Ardelaine in Saint-Piereville een echte aanrader. Onze favoriete zwemplekjes waren het zwembad bij het stuwmeer van le Cheylard waar het water lekker fris is, en het meertje bij Vernoux waar iets oudere kinderen heel fijn kunnen stoeien met een opblaasboot. Ook zijn er in de buurt leuke plekjes aan de rivier. Zo hebben we bijna een ganse dag met bijhorende pick-nick doorgebracht aan de oude watermolen van Labatie d'Andaure vlakbij Desaignes samen met een familie van op de camping. Er is een forellenvijver en verderop zijn leuke zwemplekjes in, met kiezelstrandjes aan de nabijgelegen rivier. Ook toen we me de stoomtrein van Lamastre naar Tournon spoorden ontdekten we bij de stopplaats aan het stationnetje van Colombier-le-vieux een leuke plek aan de rivier de Doux met bijhorend speeltuintje waar we één van de dagen nadien met de wagen naartoe gereden zijn.
Ook wandelaars die tevreden zijn met iets minder dan de cols uit de Alpen of de Pyreneeën komen in de streek ruimschoots aan hun trekken. Ikzelf heb twee keer een stuk van de GR 420 gelopen maar ook de met geel gemarkeerde wandeltochten van dorp naar dorp zijn best te doen. 
In de stadjes Lamastre, Vernoux en Le Cheylard, die vanuit de camping elk op zo'n half uurtje rijden liggen, zijn supermarkten waar je zowat alles kan verkrijgen maar ook in het dorpje vlakbij de camping is een miniwinkeltje en bij "chéz Monique" kan je 's morgens vers brood afhalen dat je de dag voordien moet bestellen.
Kort samengevat is deze plek een hele goeie uitvalsbasis voor wie van een avontuurlijke vakantie houdt en tevreden is met eenvoudig sanitair, ver weg van de drukte en kunstmatige animatie van een traditionele camping.

Heidi, Jan, Mauro, Tia en Lise uit Herent in België.
Jan_Heidi@pandora.be

Wij hebben het erg naar onze zin gehad op de camping. Prachtige omgeving, heerlijk rustig. Erg schoon sanitair. 

Hartelijkegroet,
Lieke Fortuin


Wat een ruimte, wat een rust! We stonden helemaal beneden aan het beekje en keken prachtig uit. Een week hadden we geboekt… om eens te kijken hoe het zou bevallen; het was namelijk voor het eerst dat we zo'n kleine camping bezochten. We hadden het zeker wel vier weken heerlijk kunnen hebben! 
De omgeving heeft veel te bieden. Meertjes, beekjes, prachtige valleien en bergen, weidse uitzichten, oude burchten en ruines van boerderijen, de mooiste dorpjes waar de tijd geen vat op gehad lijkt te hebben. Je kon een half uur door de bergen rijden zonder iemand tegen te komen. Spannend was het soms om door die smalle straatjes te rijden, waar je zeker niet met twee auto's kon passeren.
Maar ook op de camping was het genieten geblazen! Er waren veel kinderen, zeker wel 15 in onze week, ze zochten elkaar op en speelden samen. Onze dochters van 6 en 5 amuseerden zich prima in het beekje… dammen bouwen met papa was wel favoriet! Onze zoon van bijna twee was niet te genieten, maar dat had meer met zijn leeftijd dan met La Chazalet te maken. De boerin was een schat van een vrouw, het leek wel of ze dag en nacht aan het werk was. Samen met de boer en de honden dreef ze dagelijks de koeien de camping over, zodat ze in een achterliggend stuk weiland konden grazen. Dit was werkelijk opzienbarend! Op een dag was er echt paniek toen een aantal koeien ontsnapte en tussen de caravans door dreigden te schieten. Gelukkig liep het goed af! (En we hadden een geweldig stuk film voor thuis.)
We hebben genoten op camping La Chazalet! En we komen vast nog eens terug!

Martin en Sandra Slijkhuis
Sophie, Sanne, Matthijs
Zomer 2003

Een eenvoudige camping. Lekker ruime plekken. Het weggetje er naar toe is al een belevenis op zich! Een soort container is het toiletgebouw. Wordt erg goed schoongehouden. Onze kinderen (7 en 9) hebben veel plezier gehad met de jonge poesjes op de boerderij. Ook mochten ze de boer helpen het hooi binnenhalen. Verder hebben ze rivierkreeftjes gevangen in het riviertje. Een rustige camping. Je zit wel een eindje van de winkels af en op de camping is het overdag uitgestorven. Erg leuk voor wie van rustig en eenvoudig houdt!

Mevr. d. ten harkel (04-01-2004)Afgelopen zomer gingen we met het hele gezin voor de tweede keer met vakantie naar La Chazalet in Julien Labrousse.
Het was leuk de boer en boerin weer te zien en natuurlijk niet te vergeten de beesten. De koeien die 's avonds terug lopen van het weiland om gemolken te worden. Het was ook heel leuk mijn vriendjes Misha, Jette en Sara weer te zien.
Samen spelletjes doen, in het riviertje spelen en zwemmen.
Helaas missen we elkaar dit jaar want wij gaan in een andere week op vakantie.
Zwemmen gaan we meestal in Vernoux. Er is daar een leuk strandje.
Dat is niet zo lang autorijden, maar wel anderhalf uur rijden is L'Eyrieux. Daar is stroming en je kunt er vissen. Mijn vader heeft een forel gevangen. Die hebben we op de barbecue gebakken.
De meeste stadjes hebben we vorig jaar wel bekeken.
Nu zijn we naar Privas geweest, een grote stad.
We hebben 's avonds in Lamastre vuurwerk gezien. Dat is op de bevrijdingsdag van Frankrijk.
Dit jaar gaan we naar een andere camping in een ander gedeelte van Frankrijk, maar we gaan toch nog bijna twee weken weer naar deze camping omdat het er zo fijn is.
Ik vergeet bijna te vertellen dat we hebben paardgereden. Dat was ook leuk.

Valeria Mathlener, 11 jaar

kampeervakantie in Frankrijk
De optie was om onze stadsmusjes een echte natuur-ervaring mee te geven. Dit keer sloeg onze kampeerplaats echt àlles: zo moet kamperen zijn! Buiten de natuur was er echt niets, niets niets. We legden de rosé in de beek te koelen en deden verder gene ene klop. En stelden ons vertrek iedere dag weer een dagje uit. 

Fam. de Boer (België)


Beste Fam. Klunder,

Wij hebben volop genoten van de camping en de prachtige omgeving. Het golfen is ook een belevenis apart, jammer dat het er dit jaar soms te warm voor was. Maar misschien de volgende keer wat minder heet.

Groetjes Joop en Hetty Mulder

Meer reacties volgen nog...
Lees ook het verslag van 2002 (12 reacties)

Wij zijn het afgelopen seizoen (2003) met 3 kinderen (Anna 5, Johan 14, Bert 18) ruim 3 weken geweest.We hebben er erg genoten. We zagen van te voren het meest op tegen het sanitair. Maar dat viel heel erg mee! Het was eenvoudig, maar netjes en schoon. Af en toe even wachten, maar ook dat is best gezellig.De zorg van de boerin om het iedereen naar de zin te maken is heel bijzonder.
We gaan niet nog een keer, dit komt omdat we elk jaar iets anders willen.
Maar deze vakantie blijft een heel speciaal plekje in onze herinnering houden.
De regeling door de familie Klunder was ook erg fijn. Prachtige site!!

JanWillem en Joke Groothedde uit Nijkerk
mail: jwgroothedde@filternet.nl


Bij het kampvuur (Foto: fam. Huisman)

Beste familie Klunder,

Hieronder volgt ons vakantie verhaal.
Toen wij in Frankrijk aankwamen regende het nog een klein beetje. Maar de volgende dag werd het schitterend weer en dat is het ook gebleven.
Wij zelf hebben drie kinderen in de leeftijden 5 Ruben, 7 Julia en 8 jaar Matthijs. 
Op de camping hadden wij de caravan gehuurd. Deze is geschikt voor drie personen, maar het was geen probleem dat wij onze eigen tent erbij zetten. Later werd er nog een luifel aan de caravan gemaakt, zodat wij lekker in de schaduw konden zitten.
Toen wij er een paar dagen waren kwam de familie Askamp naast ons staan. Zij hebben een dochter Nicole van 12 jaar en met haar hebben onze kinderen veel gespeeld. Ze waren rivierkreeften aan het vangen en andere beesten die in de beek zwommen.
‘s Avonds was het mogelijk om een kampvuur te maken, wat we ook elke avond deden met Trudy en Paul Askamp. Dat was erg gezellig. De kinderen hadden overdag de blokken hout uit het bos gesleept. Zij zaten als eerste bij het vuur met een Donald Duck en wat chips. Later in de week kwamen er nog meer kinderen en met Melvin werd ook veel gespeeld. Ook kon je bij de boerin lekker verse eitjes halen, melk, groenten, en zelf gemaakte frambozen ijs. Het toiletgebouwtje was eenvoudig, maar voldeed prima, en het werd door de boerin zeer goed schoon gehouden, iedere dag.
Ondanks dat de camping eigenlijk vol was, mochten vrienden van ons die spontaan langs kwamen, toch een paar dagen blijven.
Om lekker te zwemmen moest je een stukje rijden naar Lamastre. Daar is een deel van een rivier afgezet om te zwemmen en het is er bewaakt met een badjuf. Dat kom je op veel plaatsen in Frankrijk tegen.
Uitstapjes vanuit de camping zijn er genoeg, ook al moet je er soms een stuk voor rijden, maar de omgeving is prachtig, en vooral ook de rust is heerlijk. Op de camping is verder geen speeltuintje o.i.d. en dat miste onze dochter toch wel erg, maar wij hebben er toch een leuke tijd gehad en denken er met plezier aan terug.

Met vriendelijke groet,

Elfriede en André, Matthijs, Julia en Ruben de Jonge


Op bezoek in de koeienstal (Foto: fam. Raskin-Gits)


La Chazalet is een boerderij die ligt in een open natuurgebied met
afwisselend bossen, kleine weiden, akkers kleine dorpjes en vrij staande boerderijen. Op het terrein achter de boerderij ligt een bos met een open plek ingeschoven tussen de bomen die als camping wordt gebruikt. Op de camping is veel ruimte, zon en schaduw.
De voorzieningen zijn eenvoudig maar voldoende. Er is altijd koud drinkwater en de boer en boerin zijn aardige mensen die alles willen doen om het de gasten naar hun zin te maken. Soms is het zo rustig, bijvoorbeeld als vele gasten weg zijn of s'avonds dat je alleen het geluid van de bomen en de dieren hoort.
Om de vele plekken van waar men een prachtig uitzicht heeft over de omgeving. Bovendien zijn er vele, al of niet vaak gebruikte, wandelpaden voor avontuurlijke wandelingen. Ook als sportfietser kan men zich uitleven.
Op enige afstand, 10-15 km, zijn er leuke stadjes om te winkelen, markten, op terras te zitten, enzovoorts.
Ik denk dat mijn foto een goed beeld geeft van mijn verhaal.

Henny en Cor Smit, Heemskerk

Beste Fam Klunder,

We hebben het heel fijn gehad. We willen dit jaar dan ook graag terugkeren voor een vakantie in Frankrijk. Hoewel de plaats ons goed is bevallen geven we voor dit jaar de voorkeur aan een andere plaats. Onze jongste zoon wordt dan drie en is erg actief, zo dicht bij het beekje is dan ook de goden in Frankrijk verzoeken. We willen graag in de periode van 9 augustus tot 30 augustus 2004 op de camping staan. 

Met vriendelijke groeten

Familie Christiaanse (03-01-2004)

Hoi,

Met z'n tweetjes voor het eerst zo ver weg op vakantie met onze eerste auto. Spannend was het zeker. Via Internet hadden we deze camping gevonden. Toen we 's ochtends uit Parijs vertrokken hoopten we er laat in de middag toch wel 
zeker te zijn. Maar dat viel wel tegen. Na elke bocht dachten we; nu zullen we er wel zijn. Tot we zo goed als bij de camping waren en dachten dat we aan het eind van de wereld waren. De weg hield gewoon op. We waren dus verkeerd gereden, maar dat was ook niet zo gek om 21:00 uur. Na flink doorzetten waren we er dan eindelijk. Tent opzetten in het donker, dat viel tegen. De vakantie begon dus met wat pech, maar de rest heeft dat meer dan goed gemaakt. Hopen dat de zaklamp s'nachts opgeladen was, want het toilet vinden was anders echt onmogelijk. Het kampvuur was voor ons zeker een hoogtepunt van de dag. Aangename warmte, want hoe heet het ook was overdag, 
s' nachts was dat zeker niet overbodig. We vroegen ons af hoe we ons twee weken moesten vermaken, uiteindelijk waren 2 weken nog veel te kort! In de buurt is aardig veel te doen, en met de hitte op dat moment was vooral het water in trek (en dat was er tot onze verbazing toch nog wel ) Ook het terrasjes zitten hebben we flink uitgebuit. Verder was de rit met stoomtrein Lamastre- Tournon erg leuk ! We waren weer helemaal uitgerust en hebben 
zeker rust en natuur gevonden. We zijn toen ook in een ruk doorgereden naar huis, waar we het nu nog regelmatig over deze geslaagde vakantie hebben!

groeten,

Nynke Holwerda en Johan van Zoomeren.

Beste familie Klunder,

La Chazalet is gelegen in een geweldig mooie omgeving waarin je je met een beetje fantasie in het paradijs waant, het is een oase van rust en op grote delen van de dag een plek van intense stilte. Joke en ik hebben hiervan gedurende al de dagen dat we er zijn geweest geweldig genoten. De omgeving nodigt ruimschoots uit tot het maken van mooie wandelingen.
Omdat wij mensen zijn die juist het bovenstaande als mooiste ingrediënten van onze vacantie zien zijn we dus ruimschoots aan onze trekken gekomen. Wat betreft families met kinderen hebben we zo onze bedenkingen. Het lijkt ons dat er voor de kinderen weinig te doen is gezien het feit dat alle aanwezigen met kinderen er elke dag op uit trokken en we ook van hen hoorden dat dit juist te doen was om de stilte te ontvluchten en om vermaak voor de
kinderen te zoeken. (vandaar misschien ook de zo genoemde stilte).
Zeer veel bewondering hebben we voor mevrouw de boerin het is een geweldig leuk mens met een goed woord voor een ieder en elke dag goed gemutst ze werkt de gehele dag, ook al is het 40 graden, en niets is haar teveel. 
De prijs die men vraagt voor het verblijf op de camping heeft evenals het onderhoud aan de boerderij de laatste 100 jaar geen wijziging ondergaan en is dan ook zeer laag te noemen je mag wel zeggen dat het bijna niets kost.
Wegens ziekte moesten we 1 dag eerder vertrekken en we mochten zelfs deze laatste dag niet eens betalen.
Jammer vinden Joke en ik het dat ondanks dat mevrouw de boerin er elke dag nauwgezet en vele keren op toezag dat het sanitair schoon bleef het op "spitstijden" niet toereikend is voor het aanbod van de gebruikers.We zijn er best elke dag schoon geworden maar het kan in onze ogen met weinig moeite zeer
veel beter.(dit ligt niet aan de boerin met het minimale wat zij op dit gebied kan bieden is het zelfs een prestatie te noemen)
Voor de boerin nogmaals alle lof voor haar is niets teveel. Onze beide zonen waren van harte welkom en mochten een plek uitzoeken waar ze wilden staan. Ze zijn volgens mij 5 nachten geweest en hebben samen niet zoveel betaald als voor 1 overnachting op alle campings waar ze tijdens hun rondreis zijn
geweest.
Ook mijn broer en zijn vrouw zijn nog enkele dagen geweest, ze waren bezig met een fietstocht vanaf Hengelo door geheel Frankrijk naar Corsica. Het is voor hen een tocht geworden van op 12 km na 5000 km. Ook zij hebben La Chazalet ervaren als een geweldig gastvrij gebied met een prijs die voor hen de laagste was
op heel hun tocht met een toegewezen plek 5x groter als overal elders.
Afsluiten wil ik met gezegd te hebben dat La Chazalet voor ons een goede belevenis is geweest en dat je voor het geld dat je betaalt niets maar dan ook helemaal niets mag verwachten en je kunt en mag je dan ook geen enkel nadelig woord zeggen over het gebodene.
Wij willen u familie Klunder bedanken voor de bemiddeling en verzoeken u bij gelegenheid de boerin nogmaals te danken en onze bewondering uit te spreken voor haar inzet (immers wij zijn niet bij machte omdat we de Franse taal in het geheel niet machtig zijn)

vriendelijke groeten van Marten en Joke Klaster.

Beste Familie Klunder,

Hierbij willen wij u vertellen hoe fijn we het hebben gehad in Frankrijk op Camping "La Chazalet".
De reis hierna toe was al spannend op die kleine weggetjes met die caravan achter ons aan geweldig. Geen idee waar we terecht kwamen, zagen we ineens de Camping liggen daar beneden in het dal zo mooi, dat hebben we gelijk vast gelegd op foto's.
Toen we aankwamen moesten we ons melden bij de boerin na wat handen en voeten werk met de franse taal kwamen we daar wel weer mee weg, gelukkig was Mevr Klunder net gearriveerd zodat er nog wat vertaald kon worden.
Door omstandigheden konden we langer blijven als was gereserveerd ,en daar hebben we absoluut geen spijt van gehad.
We kregen het naar ons idee het mooiste plekje van de camping.
Onze dochter had gelijk al aanspraak met "de buren" en hun kinderen samen met de Fam.de Jonge werd dit iedere avond rond het kampvuur zeer gezellig vallende sterren kijken onder het genot van een glas wijn en lekkere hapjes.
Iedere morgen was het weer een Goede smorgens buurman/vrouw
Het toilet gebouw was een ware sensatie klein maar zeer proper ,ook zo gehouden door de mede kampeerders.
Doordat er niet zoveel plaatsen zijn wordt het geheel onderling algauw tot een grote familie wat ons zeer aansprak.Zo ook de omgeving deze behoort tot een van de mooiste van frankrijk. De kinderen amuseerden zich geweldig op de boerderij met de koeien en kleine poesjes. Helaas door de droogte was de beek niet zo vol water zodat we waren aan gewezen op andere verkoelende evenementen.
Ook heeft de Familie Klunder ons vreselijk goed geholpen toen mijn vrouw vreselijke kiespijn kreeg. Het was voor hun geen enkele moeite om een oplossing te zoeken op een tijdstip dat alle tandartsen geen dienst meer hadden.Hartelijk dank daarvoor.!!!
Via dit verslag wil ik dan ook iedereen de groeten doen en bedanken voor de fijne en gezellige dagen op Camping La Chazalet.

Fam. Askamp uit Spijkenisse

 

Vakantiehuizen

Copyright © 2001/2009 by R.A. Klunder - Camping La Chazalet, Frankrijk                                                                  Lees de Disclaimer