Zoekt u een camping in de schitterende omgeving van de Ardeche in Zuid - Frankrijk ? Dan bent u hier aan het juiste adres!

Camping la Chazalet

  Naar de hoofdpagina
Informatie over de camping
Ligging en routebeschrijving

Omgeving, natuur, cultuur en uitstapjes

De huurcaravans

Tarieven

Reserveren kampeerplaats of caravan

Voorzieningen

Reacties uit het gastenboek

Foto's van de camping en omgeving

Meer informatie

Contactgegevens

Laatst bijgewerkt:

februari 2013

 

Camping La Chazalet is aangesloten bij 

SVR logo

Stichting Vrije Recreatie

 

FFCC logo

F.F.C.C.

Deze site staat op
Vakantiesites.com

 

franse vlag

Verslag van het seizoen 2002                  

Ingezonden reacties van kampeerders

Klik hier voor de uitgebreide fotogalerie --------------->

Beste familie Klunder,

Onze vakantie op La Chazalet is er een die we niet snel zullen vergeten.
Het was al een onderneming op zich om de camping te vinden vanwege een te vroeg genomen afslag. Vanaf Cluac was het echt onvergetelijk. We hebben de laatste 2,5 Km dan ook op video vastgelegd. De sfeer op de camping was buitengewoon goed. Ook de zorg die de boerin aan de camping besteedde, tweemaal per dag het toiletgebouw nalopen en de vuilnisbakken controleren en het vertier dat de boer aan de kinderen gaf in de vorm van ritjes op de trekker droegen bij tot de sfeer. Wat je na die paar weken bijblijft is de absolute RUST die er 's avonds heerst en trouwens ook overdag als je bijna als enige gezin op de camping was.

De twee jongste kinderen, 10 en 14, hebben een bijzonder actieve vakantie gehad door mee te doen aan door de gasten onderling georganiseerde wandeltochten en spelletjes. De oudste, 16, had vooral een rustige vakantie met boek en walkman. We zullen waarschijnlijk niet meer op deze camping terugkeren, maar dat komt door onze gewoonte om nooit twee keer op dezelfde plek te verblijven. Deze vakantie zal echter een volgende schakel zijn aan de keten van goede vakantieherinneringen die het doorgeven zeker waard zijn.

Henk Lier 


Let op: het maken van een open vuur is op zuid franse campings in de zomer officieel verboden. Op de Chazalet kunnen enkele kleine kampvuren oogluikend wel toegestaan worden.  

Hallo familie Klunder,

We hebben het heel erg naar onze zin gehad op de camping en we raden alle mensen die van rust houden aan om naar deze camping te gaan.
De omgeving is prachtig en je kunt er fietsen, wandelen en naar het gezellige plaatsje Lamastre.
In Privas was het ook leuk, maar eigenlijk te druk voor ons. 

Groetjes, Nico en Mieke van der Linden


Goedenavond mevrouw Klunder,

Al enige maanden al weer hard aan het werk en je zal bijna de zomervakantie vergeten.
Toch is dat bij ons gelukkig niet het geval. Wat voor ons het jaar daarvoor was begonnen, met de vraag naar welke camping gaan we dit jaar, was na deze vakantie al snel een weet.
Het was leuk op camping La Chazalet met zijn prachtige rustige ligging.
De camping is een echte aanrader als je niet zit te wachten op een grote drukke camping met van alles erop en eraan. Ook moet je er rekening mee houden dat de supermarkt iets verder weg is dan gemiddeld. Wel komt er op dinsdag en vrijdagochtend om 10.30 uur een bakker op het terrein voor de kleine levensmiddelen. Het dorpje St Julien is gemakkelijk te voet te bereiken voor ook wat kleine boodschappen.
De boer en boerin zijn geweldige behulpzame mensen en onze zoon heeft dit jaar heerlijk geholpen. Maar zien of het aankomende jaar dit opnieuw het geval is?
Onze dochter heeft zich heerlijk op het terrein vermaakt met het spelen in het water. Zij heeft visjes en een rivierkreeft gevangen.
Tijdens ons verblijf waren er meerdere mensen met de zelfde interesse voor de natuur en zijn omgeving.
Je kunt leuke en leerzame uitstapjes maken in de omgeving, en in veel dorpjes zijn vaak strandjes. In Vernoux was het strandje ons opperbest bevallen.
Wat ons wel is opgevallen, dat de temperatuur 's avonds snel zakt, dus let op een extra trui is op zijn plaats. Je mag 's avonds vanaf 21.00 uur een kampvuurtje maken (dit in geval met de droogte), wat betekend dat je wat langer buiten kunt blijven.
Het sanitair is erg eenvoudig maar zeker wel schoon.
Al met al hebben we het erg naar onze zin gehad en dus tot volgend jaar.

Fam. Mathlener

Hallo Ina & Arjan,

We kwamen, na een voorspoedige reis op de camping aan, waar we een enorme plaats mét kampvuurmogelijkheid kregen toegewezen. Op het moment dat onze auto wist waar 'ie moest wezen was het ook gelijk over. 
Onderweg naar Vernoux om boodschappen te doen, bemerkten we dat er nogal wat functies van de auto waren uitgevallen. Op de parkeerplaats van de Intermarche barstte de motor ongeveer uit z'n voegen en begon te roken en koelvloeistof te lekken. Het zag er bijzonder ernstig uit en dat bleek het ook te zijn. Met onze arme oude gammele kapotte auto haalden we het nog net naar de garage. Helaas voor ons bleek het een duur geintje: een kapotte dynamo. Dikke, dikke tranen en een algeheel gevoel van paniek overviel ons. Wat nu? Vakantiebudget op, en geen auto! En dat in de middle of nowhere… recht op een vervangende auto hadden we pas na 2 werkdagen. En het was vrijdagmiddag 17 uur...
Toen dat rond was zijn we met de taxi naar de camping gereden en op dat moment begon het genieten pas écht. Verbazingwekkend hoe je in staat bent om om te schakelen als de luxe die je als vanzelfsprekend ervaart er ineens niet is.
Onze medekampeerders waren grandioos. Elke ochtend lag er een vers stokbrood voor onze tent, we konden ons verhaal bij iedereen kwijt en ondanks dat iedereen zelf wel weg kon, leek het alsof er toch altijd mensen op de camping waren zodat je nooit het idee had van god en alle mensen verlaten te zijn. We konden, wanneer we dat wilden, met diverse mensen meerijden om boodschappen te doen of boodschappen mee te laten nemen. Mijn man koos er echter voor om elke ochtend naar St. Julien te lopen en bij het kleine winkeltje Cassoulet of Ravioli in blik te kopen en een praatje te maken in de plaatselijke kroeg met de daar aanwezige Fransen, die inmiddels al bijna kennissen konden worden genoemd. 
De boerin was fantastisch. Ze bood aan boodschappen te doen en we mochten ongelimiteerd van haar telefoon gebruik maken, om te bellen met ANWB en de garage.
Voor Boris, onze zoon, was de camping een paradijs. Achterop de tractor, koeien opvoeden, vies en vuil worden.. we troffen het met de hoeveelheid kinderen (op het hoogtepunt zo'n 15) en met z'n allen lieten ze hun fantasie de vrije loop. De tv werd bepaald niet gemist. Op een gegeven moment was het meest favoriete spel 'middeleeuwtje', dan was 'Jíj van de Kelten en dan ben ik van de Romeinen' en was het bijna huilen als je door je vader opgehaald werd voor zoiets onbelangrijks als avondeten. Om de dag werd er een groot kampvuur op het boventerrein georganiseerd en enkele moeders hadden zelfs brooddeeg gemaakt, zodat er broodjes op de stok konden worden gebakken. De aandelen Marshmallows zullen wellicht ook flink gestegen zijn die periode.. Op deze manier was voor ons de vakantie ook een feest. Het weer was goed en we misten de auto nagenoeg niet, hoewel we na 4 dagen eten uit blik wel toe waren aan een berg gebarbecued vlees. Op dinsdag kon ik me dan ook niet meer beheersen en ben met de familie Lier naar Lamastre gereden om échte boodschappen te doen. 
Inmiddels wisten we dat de auto woensdagmiddag klaar zou zijn, en wat het zou gaan kosten. We kregen een lift van een campingbuur naar Vernoux en daar stond onze auto, helemaal klaar, helemaal goed en helemaal van ons. De andere dag bij het afrekenen rekende de boerin zelfs nog een dag minder, omdat we eerder weg gingen (wat niet had gehoeven, we hadden tenslotte geboekt voor die dag) en zelfs voor het gebruik van de telefoon hoefden we bijna niets te betalen. 
Uitgezwaaid door onze medekampeerders vertrokken we, vol goede moed, aan een uiteindelijk wederom voorspoedige reis naar Rotterdam.
Nog steeds denken we met plezier terug aan deze avontuurlijke (en door de autopech wel wat dure) vakantie. De camping is zo goed bevallen en we hebben zo weinig van de omgeving nog kunnen zien dat we, wat ons betreft, zeker nog een keer terugkomen.
En wat de auto betreft: we hebben inmiddels een andere, maar 'onze ouwe' rijdt nog steeds, al zitten wij er niet meer in.

vriendelijke groetjes,

Natasja, Gunnar & Boris


Samen naar de boerderij... (Foto: fam. Humbeeck)

Hallo ik ben Ricardo van Mildert en 9 jaar oud.
Ik ben in augustus bij jullie op de camping geweest en ik vond het heel leuk. Er waren heel veel kinderen om mee te spelen, en om de dag een groot kampvuur.Ik vond het er ook heel mooi met al die bergen. Ik vind het ook heel leuk om vogels te kijken en ik heb daar hele mooie gezien zoals de nachtzwaluw en de steenarend. Ook kan je heel leuk zwemmen in sommige stukken rivier en lekker klauteren over de rotsen. Op de camping kun je ook lekker in het bos spelen. Er was een meneer met een sterrenkijker en we hebben met zijn alle naar de maan en venus gekeken.
Ik heb een hele leuke vakantie gehad en mijn broertje van 5 ook.

groeten Ricardo

Geachte familie Klunder, 

Wij hebben genoten van onze rustige plek. Heerlijk om een grote ruime plek te hebben waar je niet direct hoorbaar en zichtbaar bent voor alle andere campinggasten. Het vuurtje stoken 's avonds was het hoogtepunt van de dag. We hebben mooie wandelingen gemaakt in de omgeving. Jammer was het matige weer, dat viel dit jaar tegen maar dat was in heel Frankrijk zo.
Het was een fijne camping en misschien komen we er over een aantal jaren wel weer eens terug. 

Rob Tans


Hallo fam. Klunder,

Het was heel leuk op de kamping, alleen jammer van het niet zo goede weer. Maar de mensen die er waren maakten dat volledig goed. Er was een hele leuke sfeer, heel ongedwongen.
Ook de natuur is werkelijk prachtig, je kan op de kamping ook echt genieten van de natuur aangezien iedereen een ruime plaats heeft voor te staan. Voor deze natuurluxe heb ik het graag over een beetje langer te moeten wachten tot de douche vrij is, die luxe hebben we immers elke dag.
Zeker voor herhaling vatbaar nu de kindjes stilletjesaan een beetje groter worden.

Vele groeten, laten we hopen dat het weer snel vakantie wordt.
Karin, en men 4 mannen (België)


Wij hebben in augustus 2 weken genoten op de camping. Onze 3 zonen van 7,9 en 11 jaar hebben zich absoluut niet verveeld. Alle kinderen die er waren speelden met elkaar, van 2 tot 16 jaar. Stokken uit het bos en dennenappels werden gebruikt om "Middeleeuwtje" te spelen, en als we een dagje weggingen wilden de jongens al gauw weer terug naar hun vriendjes. Watermogelijkheden zijn in de buurt te vinden, beken waar je de hele dag alleen zit, zie ook de perfect omschreven recreatieplassen op de site. En de kampvuren..... zelf hout verzamelen, en dan maar ongeduldig wachten tot het 9 uur was. Er werden marshmellows gewarmd, en pizzabroodjes aan stokken gebakken. Voor ons was het een perfecte vakantie, en de kinderen..... die willen het liefst volgend jaar weer!!! Als iemand nog informatie wil hebben, mail gerust! De site geeft trouwens precies weer hoe de sfeer is op de camping, echt alles klopt, niets wordt overdreven of mooier voorgespiegeld dan het is. Nogmaals onze complimenten!

Groetjes, Esther van Winden (Bleiswijk)
e-mail:  winden@planet.nl

Beste Arjan, 
We hebben een heerlijke week doorgebracht op camping La Chazalet. Tijdens ons verblijf waren we de enige gasten en we genoten met volle teugen van de rust en schoonheid van de omgeving. Het nuttigen van een glaasje wijn bij een knapperend kampvuurtje was heerlijk. De fluitende vogels en het stromend beekje completeerden het geheel. 
Vooral het avondspektakel waarbij de boer en boerin in eendrachtige samenwerking de koeien terug naar de boerderij brachten (boerin al toeterend en schreeuwend vanuit haar oude uitlaatloze renault...) was erg onderhoudend. 
Toen we gedurende onze tweede vakantieweek elders een rent a tent hadden op een veel-sterren camping hadden we heimwee naar 'ons' plekje op La Chazalet. 
Bijgaand een viertal foto's. We zouden het leuk vinden als je ze kunt gebruiken voor het 2002 verslag. 
Vriendelijke groeten en wellicht tot een volgende keer! 
Eddy & Astrid Rademaker 

Beste Arjan,

Dat we hebben genoten is absoluut een feit, heerlijk was het!!
Zelf ben ik niet z'n schrijver vandaar dat ik het kort hou, maar ik heb wel enkele plaatjes van en rond de camping.
Maak er wat moois van zou ik zeggen.

Succes.

Met vriendelijke groet,
Bart Behage

Beste familie Klunder

Na 9 jaar naar Scandinavië zijn wij deze zomer voor het eerst weer naar het zuiden geweest.
Onze keuze was gevallen op Camping “La Chazalet”. De internetsite van 2002 sprak ons erg aan en daarom besloten we te reserveren. Hiervan hadden we geen spijt. Onze kinderen, een dochter van 15 en een zoon van 12 jaar, en wij genoten van de rust en de ruimte. Onze zoon kon in de bossen volop spelen met andere kinderen en het verzamelen van hout voor het kampvuur was een dagelijks terugkerende bezigheid. s’ Avonds om het kampvuur met marshmallows en (vallende) sterren kijken bij een heldere hemel. Lekker zwemmen in het openluchtbad van Le Cheylard of naar de dagmarkt van Lamastre. Wandelen, lezen en lekker eten bepaalden mede onze dagvulling. Bijzonder was ons afsluitende etentje in AUBERGE "LE BRABANT". Na vroegtijdig te hebben gereserveerd, werden wij gastvrij ontvangen en hebben wij gezellig en lekker gegeten. Kortom: het was een ontspannen en luie week, waarin we ons geen moment verveeld hebben.

Fam. Posthumus, 
Katwijk

P.S. Bijgesloten een galerie met foto’s die jullie mogen gebruiken.Beste familie Klunder,

Graag wil wat van onze vakantie vertellen.

We kwamen de internetsite per toeval tegen. We lazen het door en dachten,dat is leuk!
Niet zo'n commerciële camping, maar een echt primitieve camping.
De reis viel in principe wel mee. Het was een beetje onduidelijk beschreven vanaf Valence. Maar door te vragen,zijn we er uiteindelijk toch gekomen. Echt 'in the middle of nowhere'! Een heel mooie omgeving. Wij waren al vrij vroeg in het jaar, dus was het nog erg rustig op de camping. Er stond 1 andere familie. De boer en boerin zijn erg aardig. Vooral de boerin verstouwd veel werk op de boerderij en op de camping.
Er is op de camping zelf weinig te doen. Daarvoor moet je echt naar de omliggende dorpjes. Ook voor boodschappen moet je een stuk rijden. Het is een heel mooie omgeving dus dat was voor ons niet echt een probleem.
In juni is er nog wel veel gesloten qua restaurantjes. Dat was wel jammer. De markten zijn erg gezellig. Ook de ruines van kastelen zijn erg mooi om te zien!
Kortom: het is een geweldige omgeving, en als je het niet erg vindt om te rijden, dan is het een hartstikke leuke ervaring zonder luxe!

Groeten,
Arjan en Maaike Dunnink
2002

 


 
Copyright © 2001/2009 by R.A. Klunder - Camping La Chazalet, Frankrijk                                                                  Lees de Disclaimer