Zoekt u een camping in de schitterende omgeving van de Ardeche in Zuid - Frankrijk ? Dan bent u hier aan het juiste adres!

Camping la Chazalet

  Naar de hoofdpagina
Informatie over de camping
Ligging en routebeschrijving

Omgeving, natuur, cultuur en uitstapjes

De huurcaravans

Tarieven

Reserveren kampeerplaats of caravan

Voorzieningen

Reacties uit het gastenboek

Foto's van de camping en omgeving

Meer informatie

Contactgegevens

Laatst bijgewerkt:

februari 2013

 

Camping La Chazalet is aangesloten bij 

SVR logo

Stichting Vrije Recreatie

 

FFCC logo

F.F.C.C.

Deze site staat op
Vakantiesites.com

 

franse vlag

Verslag van het seizoen 2001                       Klik hier voor het verslag van 2002

Ingezonden reacties van kampeerders

Beste Familie,

We hebben jullie even mogen ontmoeten en naast jullie op de camping mogen staan. In het kort gezegd: we hebben op de camping genoten !
Toen we aankwamen moesten we even wennen, maar daarna was het fantastisch.
'Cherchez les vaches' is absoluut een belevenis. De boerin gaat meestal rond acht uur de koeien halen, al of niet met auto maar zeker met de honden. De koeien lopen dan ook vervolgens dwars door het maïsveld, en wij haalden ze daar dan weer uit. Het was dan een drukte van jewelste. Een keer stond de boer overduidelijk ongeduldig te wachten. Ik maakte een praatje met hem en toen vertelde hij mij dat ze moeten komen, want hij had honger !
De koeien werden ook wel eens op veldje achter onze plek gezet. Dus als ze gehaald werden, dan zorgden wij ervoor dat we ze konden begeleiden langs onze tent ipv door onze tent. Kortom elke avond was het een hele belevenis dat we nooit zouden hebben willen missen.
We zullen zelf van de camping geen gebruik meer gaan maken, omdat we een huisje in de omgeving hebben gekocht. Ik moest elke dag verslag doen aan de boerin en boer. Daar ontkwam ik niet aan. We hebben afgesproken dat we volgend jaar naar hun toe zullen komen voor een uitnodiging, want ze zijn natuurlijk bloednieuwsgierig.
Zo zie je maar weer, we hebben meteen al kennissen ! Maar ik zal het zeker aan wie het allemaal horen wil, doorgeven. Dit is een geweldige plek !

Veel succes met jullie nieuwe website en wie weet tot ziens.

Met vriendelijke groeten,
Ton en Anja Kapiteijn

Foto: fam. Strootman

Beste familie Klunder,

We houden erg van kamperen in een rustige, natuurlijke omgeving. Daarom sprak la Chazalet ons erg aan. Omdat we niet erg goed tegen de zon kunnen was onze plek in de schaduw erg fijn.
De Ardeche vonden we heerlijk. We willen zeker nog eens terug. Echt een plek  om tot rust te komen. En fijn dat het beheerd wordt door Fransen. Dat maakt het iets minder tot een geheel nederlandse aangelegenheid. Het is ook een geschikt terrein voor NTKC-ers, dus ik geef het daar nog wel even door.

Fam. Veenstra-Papousek (gezin met twee dochters van 16 en 18)

De boer geeft de kinderen pruimen.

 

Geachte fam. Klunder, 

De reis er naar toe was verrassend, steeds maar kleiner wordende weggetjes klimmend en dalend door de bergen. We vroegen ons af gaan we wel goed, maar we waren gewaarschuwd in de uiteindelijk toch perfekt kloppende route-beschrijving.
De boerin was erg aardig en deed erg veel moeite ons gebrekkige frans te verstaan en ook met zich verstaanbaar maken. Ze had zelfs al een nederlands boekje met wat en hoe in het frans en v.v. op haar tafel liggen. Van de winter zou ze dat gaan bestuderen. "koe melken " had ze i.e.g. al van de kinderen op de camping geleerd. Ons gereserveerde plekje was niet helemaal naar ons zin, het leek wat klein voor onze namaak 'de waard'tent. Ze voelde dit blijkbaar perfekt aan en wees ons op een aantal andere mogelijkheden... boven op de berg! De kinderen waren direkt verliefd op deze, ook niet al te brede plek ( de plekken zijn wel groot maar het stuk dat vlak genoeg was niet zo). Het was accoord mits de kinderen zouden helpen sjouwen want met de auto konden we daar absoluut niet komen. Na hard werken is het goed verpozen: hangmatje tussen de bomen heerlijk. Het was voor ons het mooiste plekje van de camping, heerlijk vrij en mooi uitzicht en ook nog wel genoeg schaduw in de buurt. Omdat de camping 's avonds niet verlicht is genoten we elke avond van een prachtige sterren hemel met regelmatig vallende sterren.
We hebben het heerlijk gehad en de kinderen genoten er van om 's avonds naar de boerderij te gaan om de koeien uit de wei te halen, naar het melken te kijken en naar de andere dieren. Het frambozen ijs was heerlijk, dit hebben we diverse keren gehaald, leuk hoor.
Toen we weggingen ontdekten we nog het huisje >pour rasir< een stenen hokje met een spiegeltje en een stopcontact, ik vind het jammer dat we daar geen foto meer van hebben gemaakt.
Wanneer we weer hetzelfde plekje kunnen reserveren als dit jaar gaan we waarschijnlijk weer een week of langer daar heen.

Vriendelijke groeten Josine Duimelaar

Met de boer op de tractor (Foto: fam. Humbeeck)


Geachte familie Klunder,

Via het gastboek verzenden van een reactie bleek niet te gaan, vandaar dit mailtje. 
Al ruim voor de vakantie hadden wij dit plekje op internet gezien en werden direct getroffen, door de op het oog, rustige kampeerwereld. In de praktijk pakte dit ook werkelijk zo uit. Toen we ter plekke arriveerden werd er weinig gekampeerd (eerste week van juli). 
De plek die we toegewezen kregen was enorm ruim en twee tenten kregen alle vrijheid. De eenvoudige toilethut was voor ons voldoende. De boerin deed al het mogelijke om het schoon te houden.We genoten van goed weer en hebben 'm enorm zitten knijpen bij storm en onweer. Urenlang raasde dit weer door het dalletje.
De omgeving was mooi om met de racefiets te verkennen.

De familie Bos uit IJsselstein


Let op: het maken van een open vuur is op zuid franse campings in de zomer officieel verboden. Op de Chazalet kunnen enkele kleine kampvuren oogluikend wel toegestaan worden.  

Het maken van een vuurplaats...(Foto: fam. Strootman)

We hebben er een heel toffe vakantie beleefd waar we graag aan terugdenken !
Het is een fijne camping met veel plaats, in een zeer rustige en mooie omgeving en fijne uitbaters waar we altijd terecht konden. Ook onze kinderen (3 en 5 jaar) hebben er enorm genoten van de dieren op de boerderij, de tractor, de kampvuurtjes, de egel in onze voortent enz. In bijlage enkele foto's die misschien wel op de website kunnen komen (we zouden het in elk geval graag zien). 

Groeten en trouwens bedankt dat jullie zich zo willen inzetten voor de camping (we kennen het verhaal en hebben jullie foto's in de huiskamer van Annie en Jean gezien). Dankzij jullie hebben we immers de camping ontdekt. We keren in elk geval nog terug !

Peter, Els, Nand en Wies (België)

Beste familie Klunder;

We hebben ons op de camping "La Chazalet"  goed vermaakt, ook de kinderen hadden het goed naar hun zin. Met name het kampvuur, het "helpen" bij de boer, het zelf gemaakte ijs etc. was prachtig. Het wegbrengen/ophalen van de koeien, het struinen door het water en verder over de camping was perfect. De kinderen konden prima hun gang gaan. Alles kon, de boer en boerin zijn erg tolerant. Het gebied op zich zelf is mooi maar wel afgelegen. Met name het stuk vanaf Valence naar de camping duurde voor ons langer dan we hadden verwacht. Meerder malen hebben wij ons afgevraagd of we wel op de goede weg zaten naar de camping, maar ook dat heeft zo z'n charmes, het is tenslotte vakantie. Al met al een geslaagde vakantie. Met name de sterrenhemel  's-avonds was prachtig.

Met vriendelijke groeten; fam. Strootman (gezin met caravan, 3 kinderen en een hond)

De moeder-eend houdt haar jongen goed in de gaten

Beste mensen,

Onze zomervakantie was heerlijk! We keken onze ogen uit over de rust van de camping, en over hoe mooi het er was.
Het was heerlijk om vlakbij de beek te staan, al was het alleen al om het geluid waarbij een mens erg prettig inslaapt. Ook wel grappig dat de 'koeienroute' soms langs onze tent voerde. Dan zagen wij ineens die hele stoet aankomen, met daar achteraan een zwerm kinderen die voorzien van takken achter de koeien aan holden en 'Allez! Allez!' riepen. Onze Iris (7) vond dat ook heel machtig en ze deed er enthousiast aan mee.
Het was voor haar ook heel leuk dat er andere kinderen waren om mee te spelen. Mooi om te zien hoe zo'n terrein zelf alles biedt waar een spelend kind behoefte aan heeft, zonder Speeltoestellen, Kantines, Video's, Amusementsprogramma's of wat dan ook...
Wij zelf hebben erg genoten van de rust en de stilte, en van het feit dat alles wat je om je heen zag zo mooi was. De voorzieningen waren voor ons goed genoeg en werden goed onderhouden door de onvermoeibare en erg aardige boerin. We komen vast nog eens terug. Dus: Au revoir!

groeten,
Bas van der Horst

De koeien worden naar de wei gebracht
(Foto: fam. Strootman)

 

 

 

Copyright © 2001/2012 by R.A. Klunder - Camping La Chazalet, Frankrijk                                                                  Lees de Disclaimer