Zoekt u een camping in de schitterende omgeving van de Ardeche in Zuid - Frankrijk ? Dan bent u hier aan het juiste adres!

Camping la Chazalet

 

 

Naar de hoofdpagina
Informatie over de camping
Ligging en routebeschrijving

Omgeving, natuur, cultuur en uitstapjes

De huurcaravans

Tarieven

Reserveren kampeerplaats of caravan

Voorzieningen

Reacties uit het gastenboek

Foto's van de camping en omgeving

Meer informatie

Contactgegevens

Laatst bijgewerkt:

februari 2015

 

Camping La Chazalet is aangesloten bij 

SVR logo

Stichting Vrije Recreatie

 

FFCC logo

F.F.C.C.

Deze site staat op
Vakantiesites.com

 

franse vlag

Plaatsen in de omgeving

Vernoux (14 km vanaf de camping)

Beginpunt van het "Parc Regional des Monts d' Ardèche", geclassificeerd als "Station Verte". Bezoek de grote kerk (de hoogste klokkentoren in de Ardèche). Specifieke streekproducten die hier te koop zijn: jam, siropen, kaas en frambozen. Op enige afstand van de D 231 kunt u de ruines van het Chateau de la Tourette verkennen (foto links).

Verder is er een plan d'eau met strandje, restaurant en waterfietsenverhuur, picnick bij het Lac aux Ramiers, overdekt zwembad. Markt iedere donderdag. In de zomer een rommelmarkt op de zondagen. De (veelal nederlandse) toeristen bevinden zich hier op een grote camping, in de Intermarché (grote supermarkt of op het terrasje op het dorpsplein. Op het plein is ook een boekwinkel waar vele nederlandse kranten en tijdschriften te koop zijn. Eten kunt u in pizzeria "Le Grillon" (ook andere gerechten), restaurant "L'Archou" en restaurant "Le Relais des Arts". Lees meer over Vernoux op Inforoute-Vernoux.

Lamastre (12 km vanaf de camping)

Lamastre is het regionale centrum van de streek. Een van de grootste (en drukbezochtste) markt is die in Lamastre op dinsdag, geliefd bij de lokale bevolking en toeristen. Lekker eten kunt u in restaurant "Chez Germaine" (in de hoge wijk) en restaurant "L'escapade" (net buiten het dorp). Uitgebreid inkopen doen, kunt u hier in de Super U. Het VVV van Lamastre is te e-mailen op ot.lamastre@free.fr Meer over Lamastre op Lamastre.fr en Inforoutes-Lamastre of op Tourisme.fr
 
(Foto: Fam. Smit)
Een van de mooiste toeristentreintjes van Frankrijk boemelt van Lamastre naar Tournon. De trein uit het begin van de 20e eeuw neemt u mee in een 2 uur durende magnifieke tocht door het dal van de Doux. Het smalspoor waarover gereden wordt, leidt de trein over bruggen, door tunnels en naar stukken ongerepte natuur. Informatie en vooral veel foto's zijn te zien op de volgende pagina's: http://www.ardeche-train.com en  http://www.freefoto.com. Rechts is het stationnetje van Lamastre te zien. Het vertrek van een stoomtrein trekt altijd veel bekijks. 

St. Agrève (18 km vanaf de camping)

Saint Agrève ligt op een hoogte van maar liefst 1050 meter te midden van uitgestrekte bossen. Je hebt hier een mooi zicht op de de Mont Mezenc en de Gerbier de Jonc en bij helder weer zelfs op de Alpen. Meer over St. Agrève vindt u op de site van Inforoutes-St.Agreve.
Foto: La Vallee de l'Eyrieux

Le Cheylard (13 km vanaf de camping)
Le Cheylard is een erg mooie plaats met veel oude stadsdelen en een kasteel. Iedere woensdag is er een gezellig markt op de oude marktplaats. Op 3 km bevindt zich een groot watersportcentrum waar je o.a. kunt zwemmen.
De website van het vvv le Cheylard


Meer info over Le Cheylard
 
     

   

     

   

Désaignes  (20 km vanaf de camping)

Dit stadje met drie monumentale oude poorten is een oude middeleeuwse burcht geweest (XIe eeuw).  Het heeft zijn middeleeuws aanzien behouden; vestingmuren met hoektorens en openingen waar de versterkte poorten waren, en de vroegere heidense tempel. Op de overblijfselen is een protestantse kerk gebouwd. Er bevindt zich een museum in het kasteel van de XIVe eeuw. Leuk, maar bij mooi weer vrij druk, plan d'eau

Een andere plaats waar de middeleeuwse uitstraling goed bewaard is gebleven is Boucieu-Le-Roi.

St. Julien Labrousse (3 km vanaf de camping)

Klein dorp met slechts 318 inwoners. Het dorpje strekt zich uit over een oppervlakte van 1647 hectaren op een hoogte variërend van 300 tot 900 meter. 

Men doet er van alles aan om meer toeristen naar hun dorp te krijgen. Dit is volgens ons nog niet goed gelukt, aangezien wij altijd de enige niet-lokale burgers zijn als we door het dorp lopen. Toch zijn er diverse redenen om dit schitterend in de bergen gelegen plaatsje te bezoeken:
- Er is een café-restaurant (snack bar) "Chez Monique", waar 's morgens brood gekocht kan worden op bestelling.
- Een schitterend uitzicht vanaf een table d'orientation op de bergen van de Ardèche (o.a. de Mont Gerbier de Jonc en de Mont Mezenc (1751 m.), de Cevennen en de vallei van de Eyrieux. 

Chalencon

 

Les Ollieres  (33 km vanaf de camping)

Saint Basile

Saint Clement

Boucieu Le Roi:
St Pierreville

Le Puy-en-Velay
1:40 uur rijden
Aanbevolen pagina's:

Meer bezienswaardigheden
Restaurants in de omgeving

Zwemmen en recreatie

Terug naar de pagina over de omgeving

 
Copyright © 2001/2019 by R.A. Klunder - Camping La Chazalet, Frankrijk                                                                  Lees de Disclaimer